Workshop Architectuurfotografie

Architectuurfotografie in dé architectuurhoofdstad van Nederland

Mooie gebouwen

Architectuurfotografie, een prachtige manier om de stad te laten zien. Deze workshop gaat je helpen om nog betere foto's te maken in de stad en we doen dat in de architectuurhoofdstad van Nederland; Rotterdam.
Doe mee op 27 mei 2017
Doe mee op 7 april 2017 (via Sigma)
commentaar van één van de deelnemers: De workshop vond plaats in een aangename sfeer, en wil je bedanken voor de professionele en constructieve input die je tijdens de workshop hebt gegeven; alle aspecten kwamen aan bod. De beschikbare tijd werd ook efficiënt benut.
De video over de nabewerking van foto’s met Lightroom, als afronding van de workshop, was voor mij uiterst leerzaam, én nuttig.
Peter
Zojuist het filmpje bekeken welke ik heb ontvangen van fotograaf/cursusleider Mischa de Muynck met daarin van elke cursist uitleg over de bewerking van een aantal foto’s in Lightroom.
De workshop architectuur in Rotterdam was heel goed voorbereid met duidelijke uitleg en tips. Het filmpje was de kers op de taart van een leerzame en gezellige dag.
Silvia

Workshop architectuur.

Rotterdam staat vol met mooie gebouwen die zich goed lenen voor architectuurfotografie. Deze workshop gaat in op de verschillende technische aspecten die van belang zijn bij het maken van architectuur foto’s. Maar we gaan ook in op de verschillende weersomstandigheden en het licht dat je nodig hebt voor een goede foto. Wat zijn de locaties, hoe vind je ze en hoe maak je een onderscheidende compositie.

Deze workshop is een uitstekende manier om je te verdiepen in de architectuurfotografie maar ook een perfecte voorbereiding op een reis naar Azië, de USA of een grote Europese stad.

We verzamelen de dag in de buurt van de kop van Zuid en beginnen met een korte theoretische introductie. Hierna gaan we op pad en doen verschillende architectonische plekjes aan die Rotterdam rijk is.

Voor deze workshop dien je minimaal te beschikken over de basiskennis van de fotografie zoals diafragma, sluitertijden en ISO. Je neemt je eigen camera, objectieven en een stevig statief mee (eventueel kan je op basis van beschikbaarheid een statief van mij lenen).

Een belangrijk onderdeel van architectuurfoto’s is het nabewerken van je foto’s. Eén of twee dagen na de workshop krijg je van mij een video toegezonden waar ik verschillende foto’s van deelnemers zal bewerken. Je kan dit op het gemak nakijken. Ook is een onderdeel van deze workshop dat je enkele foto’s opstuurt en daar kritiek op krijgt.

De workshop duurt van 10:30 tot 16:30-17:00 en is inclusief een drankje aan het begin en het einde. De lunch, vervoer naar de locatie en eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Op 7 april organiseer ik deze dag in samenwerking met Sigma Benelux. Tijdens deze dag kan je mede gebruik maken van verschillende objectieven van Sigma. Inschrijven voor deze specifieke dag de je direct bij Sigma.

Details over de workshop architectuur

Welke camera heb ik nodig?
Dat maakt in principe niet uit, als je de camera maar zelf in kan stellen (diafragma, sluitertijd, ISO etc.). Een spiegelreflexcamera of systeemcamera is perfect. Als je twijfelt over je spullen, neem dan even contact met me op.

Welke lenzen en accessoires heb ik nodig?
Neem in ieder geval een groothoeklens mee en als je hebt ook een kleine telelens. Als je een tilt-shift lens bezit dan neem je die ook mee. Een goed statief is onmisbaar.  Neem ook een extra batterij mee en een reserve geheugenkaartje. Als je hebt neem je een afstandbediening mee. Tijdens de workshop die ik samen met Sigma organiseer (7 april) kan je ook gebruik maken van objectieven van Sigma.

Wat behandelen we?
Gebruik van de techniek van de camera, gebruik van een tilt-shift lens en gebruik van het statief. Maar ook welke lichtomstandigheden ideaal zijn, wat je doet met de verschillende weersomstandigheden maar ook hoe je een goede compositie maakt. De nabewerking is een verhaal apart en wordt in een aparte video (gebruik makend van op de dag gemaakte foto’s) aan de deelnemers toegezonden.

Wat zijn de tijden van de dag
We starten om 10:30 en eindigen rond 16:30-17:00

Wat zijn de kosten van deze workshop?
Deze workshop kost €99,- en dat is inclusief een drankje aan het begin en aan het einde. De workshop vindt plaats bij minimaal 5 deelnemers en er doen maximaal 9 deelnemers mee.

Heb je alsnog een vraag?
Stel hem dan aan me via het contactformulier en je krijgt snel antwoord.

Doe mee op 27 mei 2017
Doe mee op 7 april 2017 (via Sigma)

Waarom een workshop volgen bij Mischa de Muynck / HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.