Een idee kwam op en ik moest er even over nadenken. Na een paar nachten broeien was ik er uit, het moest maar gebeuren…

Aan het begin van het jaar was ik 50 dagen lang bezig met de 50mm lens. Om mij heen en van cursisten kreeg ik behoorlijk de indruk dat meer mensen met zo’n fotografieproject bezig wilde zijn.

50 mm aankondigingNu zijn 50 dagen achter elkaar waarbij je een foto maakt én publiceert behoorlijk intensief en dat is voor veel mensen om zo’n project niet te doen of ergens af te haken. Dat snap ik, want ook ik zat wel eens in nood qua tijd, prioriteit en creativiteit.

En volgend jaar pak ik het dus ander aan. Ik wil 50 weken lang iedere week met de 50mm een foto maken (en publiceren). Maar dat wil ik niet alleen doen, ik wil dat met 49 andere fotografen doen. Dus 50 fotografen, 50 weken met de 50mm. Het 3×50 project was geboren.

Via mijn nieuwsbrief deed ik een oproep en de oproep ging ook via Facebook de wereld in. Mijn inschatting was dat ik binnen een dag wel een ‘mannetje’ of 20 zou hebben en dat zo gedurende de maand de rest van de 5o mensen wel binnen zouden druppelen. Als dat al zou lukken…

Op 6 mei zo rond 13:00 stuurde ik de nieuwsbrief en deed een oproep op Facebook. En toen ging het los. Het ging echt los. De mails stopten niet meer. En binnen 24 uur was het project vol én hadden we een handvol reserves. En dat allemaal voor een project dat pas in 2014 zal gaan starten. Dit was echt buiten verwachting voor mij.

Wat kan ik er nu nog over zeggen? Nou, we zijn nu dus met 50 fotografen, we hebben allemaal een 50mm lens (of schaffen die binnenkort aan) en vanaf januari 2014 gaan we 50 weken lang een foto maken. Aan het einde van het jaar hebben we dan dus 2500 foto’s dat een prachtig beeld op gaat leveren van 2014.

Deelnemen aan dit project gaat helaas niet meer lukken, we zitten echt vol en hebben voldoende reserves. Vanaf 2014 ga je meer dan genoeg van dit project zien en horen!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen over fotografie? Schrijf je dan in via het formulier hieronder of via deze pagina op de website. Denk je dat je vrienden ook wat aan dit artikel hebben? Help mij dan om dit artikel te delen met de knoppen hieronder. Je kan dit bericht op Facebook, Google-Plus of LinkedIn publiceren. Of je Twittert er over en je kan het zelfs naar iemand mailen. Alvast bedankt! Wil je me steunen bij het onderhouden van deze website en deze artikelen? Dat kan door fotospullen aan te schaffen bij Cameranu.nl. Als je dat doet via deze link kost jou dat niets meer en krijg ik een kleine commissie.
Fotocursussen, workshops en (gratis) fotografieprojecten vind je op www.heelhollandfotografeert.nl