Onze vakantie naar Maleisië was gepland. Een paar weken Borneo in de jungle, wat dagen in de grote stad en eindigen op een tropisch eiland tussen het koraal. Dus snorkelen. Natuurlijk ging er een grote kist met fotospullen mee om alles mooi op de foto te zetten. En ik ging op zoek naar een manier om ook onderwater te fotograferen. Een onderwaterhuis voor mijn camera was wel beschikbaar, maar ook onbetaalbaar. Althans, als je gewoon een keertje wil snorkelen.
Dus op zoek naar een alternatief. Er zijn ‘waterdichte’ zakjes te koop waar je je mobiel in kan doen. Maar wil je daar je mobiel van bijna €1000,- in stoppen? Met het risico dat het toch niet helemaal werkt….
Ikke niet, dus verder zoeken. Ik kwam bij ProShotCase uit. Een bedrijf uit de VS, opgericht door 4 jongens die gewoon leuke foto’s willen maken met de camera die ze al hebben, de iPhone. Dus ontwikkelden ze de ProshotCase. En ik koos voor de Touch versie om te gebruiken. In dit artikel en video lees je mijn bevindingen. Alle foto’s en video’s die je hier ziet zijn gemaakt met de proShotCase Touch en de iPhone 8plus. En verderop staat ook een leuke kortingscode om zelf zo’n case aan te schaffen!

Video
Ik heb een video samenvatting gemaakt over deze ProShotcase Touch. Je kan deze video eventueel direct op Youtube bekijken.

De verschillende versies
De proShotcase is in verschillende varianten beschikbaar. Voor verschillende iPhones zijn verschillende cases beschikbaar. Op dit moment voor de iPhone 6,7, en 8 en voor de plus versies van de 6,7, en 8. Maar ook voor de nieuwe iPhone X, Xs en Xs Max. Een case voor de iPhone Xr is in de pijplijn. Verderop in dit artikel heb ik een aantrekkelijke kortingscode voor je.

In Nederland is helaas geen verkoper, dus je zal hem moeten bestellen direct uit de VS. Hopen dat ze binnenkort een verkoper in de EU vinden, dat scheelt weer importheffing.

Ik heb de Touch versie voor mijn iPhone 8plus. In de video kan je goed zien hoe de iPhone in de behuizing gaat. Van belang is dat je geen beschermfolie op je iPhone hebt, want het past allemaal precies! Doe de behuizing dicht en je mobiel kan onderwater. Volgens de specificaties kan de Touch versie 50 feet diep (15 meter). Dat heb ik niet gehaald, maar ik ben zeker wel op een meter of 6 diep geweest, zonder problemen. De Dive versie kan overigens 130 feet diep (40 meter).

De ProShotCase App
De app is echt voor de ProShotCase ontwikkeld. De fysieke knoppen die beschikbaar zijn op de iPhone kunnen gebruikt worden als je echt onderwater gaat. Je kan dan het touch-gedeelte van je iPhone uitschakelen en bedient dan op een heel simpele manier de camera. In mijn ervaring is het tijdens het snorkelen moeilijk om op het juiste moment een foto te maken. Je beweegt toch veel. De timer die er op zit werkt dan heel erg fijn. Je drukt op een knop, de timer loopt af (in te stellen hoeveel seconden) en de camera maakt meerdere opnames (ook in te stellen). Meestal kan je redelijk vooraf voorspellen wat er gaat gebeuren en zo kon ik veel mooie foto’s en video’s maken.

Maar de bediening van de app moet je wel even in de vingers krijgen. Het is daarom goed om deze bediening thuis te oefenen en niet pas als je in het water ligt :)

Werkt het?
Ja, het werkt! Ik heb veel foto’s en video’s kunnen maken en natuurlijk zitten er ook heel veel missers bij. Als je de timer aanzet en de vis besluit toch naar links te gaan terwijl jij rechts in gedachten had, dan heb je niets op de foto. Toch heb ik heel veel leuke foto’s kunnen maken, zeker nadat ik aan de bediening van de app gewend was geraakt. De iPhone past heel goed in de case en hij sluit goed en hermetisch af. Ik gebruik de iPhone 8plus, maar in dit onderwaterhuis passen ook de 6plus en de 7plus. Er is geen optie om een ander merk mobiel in deze huizen te doen. De makers hebben (helaas voor veel mensen) gekozen voor de iPhone.

Tijdens het snorkelen heb ik gebruik gemaakt van een ander grip dan die van de ProShotCase. Ik heb gebruik gemaakt van een Gorillapod 1K. Waarom? Omdat ik aan deze gorillapod middels een hub Adapter op een extra Gorillapod arm kan zetten met daarop een lamp. In dit geval een Lume Cube. Deze Lume Cubes kunnen 30 meter diep en geven 1500 lumen licht af. Dat is veel licht en dat kan zeker in wat diepere wateren helpen om wat meer kleur aan je foto te geven als je iets van redelijk dichtbij op de foto zet. Overigens zien al je foto’s er erg blauw uit. Dat komt omdat de andere kleuren op diepte gewoon weg gaan. Met een beetje nabewerking kan je dit achteraf oplossen. Ik gebruik overigens gewoon Lightroom om de foto’s van de iPhone te bewerken, werkt prima!

Aanrader of laten liggen?
Ik vind het aan aanrader, deze ProShotCase Touch. Je iPhone maakt kwalitatief goede foto’s en hiermee kan je onbezorgd onderwater. Het is jammer dat je hem alleen in de VS kan kopen en dus een redelijke kans hebt dat je invoerrechten moet betalen. Een distributeur in Europa zou daarom een goede oplossing zijn.

Jij ook een ProShot Case?
Ik mag je van de jongens en meisjes van ProShot Case een leuke aanbieding geven. Als je de code HHF20 gebruikt bij het afrekenen krijg je gewoon $20 korting! Dat is toch leuk mee genomen :)

FOTOKAARTEN & SITUATIEKAARTEN

een minicursus in je fototas

Speciaal voor fotografen heb ik kleine geheugensteuntjes gemaakt. 10 FotoKaarten die je helpen met het instellen van je camera. Welke stand kies je wanneer, Hoe krijg je de beste scherpte-diepte, welke meetmethode is de beste op welk moment, hoe stel je je camera in? En nog veel meer!

Wil je meer? Dat kan!

De 28 Situatiekaarten nemen je mee in bijna alle mogelijke fotografische situaties. Niet langer meer twijfelen over welke lens je nodig hebt. Wat de instellingen zijn en hoe je iets in beeld zet. Afgedrukt en thuisgestuurd op duurzaam en dik papier.
Stop ze in je fototas en maak altijd het perfecte plaatje.

Beter leren fotograferen
Wil je beter leren fotograferen? Eindelijk eens de foto maken die je wilt en de camera niet meer op de automaat gebruiken? Ik heb een geweldige online cursus voor je gemaakt. Een Online fotocursus met 21 ebooks met honderden voorbeeldfoto’s en ruim 5 uur aan duidelijke instructievideo’s. Op deze pagina staat je alle informatie over deze online cursus. Nadat je ingeschreven bent kan je direct beginnen én deze cursus volgen in je eigen tijd en eigen tempo en op je computer, tablet of mobiel.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen over fotografie? Schrijf je dan in via het formulier hieronder of via deze pagina op de website. Denk je dat je vrienden ook wat aan dit artikel hebben? Help mij dan om dit artikel te delen met de knoppen hieronder. Je kan dit bericht op Facebook, Google-Plus of LinkedIn publiceren. Of je Twittert er over en je kan het zelfs naar iemand mailen. Alvast bedankt! Wil je me steunen bij het onderhouden van deze website en deze artikelen? Dat kan door fotospullen aan te schaffen bij Cameranu.nl. Als je dat doet via deze link kost jou dat niets meer en krijg ik een kleine commissie.
Fotocursussen, workshops en (gratis) fotografieprojecten vind je op www.heelhollandfotografeert.nl