Het perfecte plaatje 2021 aflevering 1

Het is weer begonnen! Wie gaat zich de winnaar noemen van Het perfecte Plaatje 2021. HePePla2021 dus.

William Rutten en Cynthia Bol jureren weer en dit was de eerste aflevering.

Altijd leuk als dit programma van RTL4 en Canon weer begint. Maar de eerste afleveringen zijn altijd wat druk. 10 Deelnemers is best wel veel om wat over te zeggen. En zoals altijd mag iedereen weer door naar de tweede aflevering, surprise surprise.


Twee opdrachten weer deze keer, de honden-actie-met-brokjes-shoot en de paparazzifoto. Laat ik het in deze blog eens hebben over de paparazzifoto van Abbey. Ze verwees hierbij naar de studio 54.

Studio 54? Dat zegt misschien niet iedereen wat. Het was een nachtclub in New York die een iconische status heeft gekregen, maar eigenlijk slechts een paar jaar bestond van 1977 tot 1980. Studio 54 moest al snel dicht vanwege belastingontduiking :)

Maar de eigenaars gingen pas de cel in na een, jawel, spetterend afscheidsfeest.

Studio 54 was dé nachtclub waar de sterren feest vierden. Was je geen ster? Dan kwam je alleen binnen als je heel veel geld had of ontzettend knap was. Een perfecte locatie voor de New Yorkse paparazzi-fotografen zoals Eugene Spatz en Bill Bernstein.

Hier bij Vogue zie je wat iconische foto’s uit die periode in Studio 54.

En Abbey Hoes wilde dus haar foto deze looks and feel geven.
Ze maakt haar foto bij de uitgang van een Rotterdamse club (nou ja, coffeeshop met een rode loper) en liet Patrick Martens met een andere man de club verlaten. Al champagne (water) gooiend naar die ‘vervelende’ paparazzi-fotograaf.

Abbey gebruikte de Canon R6 systeemcamera met een 25-105 lens. De camera stond op diafragma f/7,1 en een sluitertijd van 1/125 bij ISO 100. Zelf zou ik een iets kortere sluitertijd hebben gekozen van 1/250 bij een ISO van 200 om wat zekerder te zijn van scherpte bij de modellen. Maar goed hè, de foto is scherp.

Wat opvalt aan de foto is dat deze mooi zwart-wit is gemaakt, in de stijl van de studio 54 foto’s. Het (tegen)licht in de foto werkt ook goed mee. De zon is net buiten beeld en geeft een mooie flare links in beeld, ik hou er van als dat lukt.

het-perfecte-plaatje-paparazzi-abbey-hoes

De winnende foto van aflevering 1 van Het Perfecte Plaatje 2021, gemaakt door Abbey Hoes.

Ik ben het eens met de jury, dit was de beste foto die er bij zat. Actie, idee, techniek.

Ik ben weer benieuwd naar de volgende keer. Welke opdrachten zijn er en wie zal de eerste afvaller worden?

Zelf het Perfecte Plaatje maken?

Dat kan. Ik ben van mening dat iedereen een mooiere foto kan maken. Dat bewijs ik al sinds 2007. Sinds die tijd verzorg ik namelijk fotocursussen en workshops. En ik doe dat op mijn eigen manier.  En mijn manier is simpel uitgelegd met humor. En mensen waarderen dat. HeelHollandFotografeert krijgt maar liefst 4,8 van de 5 sterren bij Trustpilot.

Herinneringen worden mooier met mooie foto’s. Maak je herinneringen dus mooier!

Wil je nu alles weten over de techniek van de fotografie. Dat kan met mijn geweldige complete online fotocursus. Daar vertel ik je overigens niet alleen over de techniek, maar ok over hoe je een betere foto maakt door een goede compositie en hoe je leert kijken.

ken je de techniek al? Dan weet je inmiddels dat fotografie niet alleen techniek is. Je moet het doen, doen en doen. Maar dat is niet altijd makkelijk. Mensen blijven te vaak hangen in hun fotografie. Daarom is de Foto7weekse een geweldige manier om lekker bezig te blijven met je fotografie. Kom uit je comfortzone en maak geweldige foto’s. Ik help je met opdrachten en feedback op je foto’s.