Als je Lightroom aan wilt schaffen en je wilt het CC of CC Classic abonnement aanschaffen dan heb je een creditcard nodig. Want de betaling die je doet komt maandelijks terug en Adobe wil graag dat ze hun geld krijgen. Maar stel je nu voor dat je geen creditcard hebt en die ook niet alleen voor Lightroom wilt aanschaffen? Is het dan toch mogelijk om het Lightroom abonnement aan te schaffen? Jazeker, dat kan en in dit artikel leg ik uit hoe je dat kan doen.

Adobe geeft je eigenlijk maar twee mogelijkheden om maandelijks te betalen. Dat is via de creditcard en via Paypal. Als je die creditcard niet hebt, dan blijft dus alleen Paypal over. Veel mensen denken dat je ook voor Paypal een creditcard nodig hebt, maar dat kan ook gewoon met een gewone Nederlandse of Belgische bankrekening. Je moet dan wel een PayPal account aanmaken en dat is overigens gratis. Uiteindelijk betaal je dus niets meer voor deze service en kan je toch Lightroom aanschaffen. En je kan Paypal voor meer online aankopen buiten Europa gebruiken, altijd handig. Het duurt wel even een paar dagen voor je rekening gekoppeld is aan je Paypal account.

Volg de volgende stappen

  • Ga naar deze pagina van Paypal om een nieuw account aan te maken.
  • Kies voor een privé of een zakelijke account. Zeker als je Lightroom zakelijk gebruikt én een zakelijke bankrekening hebt is het slim om hier de zakelijke account te kiezen. Anders kies je gewoon voor een privé account
  • Vul je mailadres in en gebruik een goed wachtwoord (zie verderop nog tips over wachtwoorden)
  • Je krijgt nu een keuze of je een creditcard of een bankrekening wil koppelen. In dit geval kies je dus voor de bankrekening.
  • Je vult je bankgegevens in en loopt het aanmeldproces verder door.
  • Je krijgt nu een e-mail van Paypal met een activatielink. Je klikt op die link om zowel je e-mail adres te bevestigen én het Paypal account te activeren.
  • Paypal gaat nu twee willekeurige bedragen op je rekening storten. Dat duurt even een paar dagen. Zodra deze bedragen op je rekening staan log je in bij Paypal. Je gaat nu naar de optie bankrekening bevestigen en vult de bedragen in die op je rekening zijn gestort. Op die manier weet PayPal dat de bankrekening die je op hebt gegeven inderdaad klopt en van jou is.

Nu je een PayPal account hebt, kan je naar Adobe en de keuze van het abonnement opgeven. Weet je niet welke je moet kiezen? In dit artikel heb ik de verschillende opties bij elkaar gezet en geef je een advies over welke versie slim is om aan te schaffen.

Over wachtwoorden
Heb je dat ook? Weer een wachtwoord er bij dat je moet onthouden? Ik heb er tientallen (of misschien wel meer dan 100). En ik kan ze niet allemaal onthouden. Vroeger had ik daar een trucje voor. Ik gebruikte een woord en zette daar een stukje achter van de betreffende website. En ik weet dat veel mensen overal hetzelfde wachtwoord gebruiken. En dat is hartstikke onveilig. Want als er een website gehackt wordt en iemand je wachtwoord weet, dan kunnen ze je wachtwoord voor een andere website raden. En zeker in het geval van een bankrekening wil je toch niet dat iemand jouw gegevens heeft?

Daarom gebruik ik een wachtwoordmanager. Dit programma (ik gebruik LastPass) onthoudt voor jou je wachtwoorden en jij hoeft alleen maar 1 wachtwoord te onthouden, dat van je wachtwoordmanager. En dat programma onthoudt gewoon dat jouw wachtwoord voor PayPal E5Tb8&^hJ8Icv€Yuuzla^779 is (of waarschijnlijk een ander wachtwoord). En ik kan dat echt niet onthouden terwijl ik wel weet dat een dergelijk wachtwoord heel veilig is.
Natuurlijk is het zaak om een goed hoofdwachtwoord te gebruiken voor LastPass. Maar het voordeel is dat je echt nog maar één wachtwoord heft te onthouden. LastPass vult je gegevens in en er is ook een app voor op je mobiel. Geen gezeur meer met wachtwoorden onthouden of te makkelijke wachtwoorden gebruiken…

Weet je dat ik een geweldige en supercomplete online cursus voor je heb? Alle onderdelen van Lightroom komen in deze cursus aan bod. maar liefst 11 uur video waarin ik de gehele workflow aan je uitleg. Alle informatie over deze complete cursus Lightroom vind je hier

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen over fotografie? Schrijf je dan in op Mischa’s nieuwsbrief. Denk je dat je vrienden ook wat aan dit artikel hebben? Help mij dan om dit artikel te delen met de knoppen hieronder. Je kan dit bericht op Facebook, Google-Plus of LinkedIn publiceren. Of je Twittert er over en je kan het zelfs naar iemand mailen. Alvast bedankt!

Ik schrijf mijn artikelen voor jullie en krijg daar geen geld voor. Mijn artikelen worden niet gesponsord en als ik een apparaat of software krijg van een bedrijf om dat te bekijken dan zet ik dat er bij. Wel maak ik gebruik van zogenaamde affiliate links. Als je na het klikken op zo’n link een artikel aanschaft krijg ik een kleine commissie (en het kost jou niets meer). Met deze opbrengsten kan ik dan mijn website bijhouden en de gratis artikelen schrijven. Ik zie overigens niet wie er wat koopt. Het is dus volledig anoniem. Ik koop graag mijn spullen bij bol.com en cameranu.nl

Zelf maak ik gebruik van de Creative Cloud van Adobe voor Fotografen. Ik gebruik het
fotografen-abonnement, dat is Lightroom CC Classic, Lightroom Mobile & Photoshop. Maar je kan natuurlijk ook het losse programma Lightroom gebruiken, je hebt dan geen maandelijkse abonnementskosten.