Review Benq SW271C

Als je serieus bezig bent met fotografie, dan heb je een goed kleurbeheer nodig. De kleuren op je monitor moeten kleurecht zijn om te zorgen dat een afdruk dat ook is. Ook de foto’s die je aan een klant aflevert moet natuurlijk kloppen qua kleur en licht en donker. Daarvoor maak je gebruik van kalibratie. Zowel hardware als software een goede monitor helpt dan zeker. Jan Torfs reviewt in deze video voor HeelHollandFotografeert de Benq SW271C.

Jan Torfs heeft deze monitor speciaal voor deze review van Benq gekregen.

Meer informatie

Uitleg over softproof gebruik in lightroom

Jan Torfs werkt al 25 jaar bij een bedrijf waar kleur ontzettend belangrijk is. Deze kennis heeft hij perfect vertaald naar de fotografie.

Er is veel over kleurbeheer te vinden als je rondkijkt op het internet. Veel van die kennis is gefragmenteerd, in een vreemde taal, verouderd of te simplistisch. En een verkeerd kleurbeheer geeft je als fotograaf frustraties en onnodige kosten. Daarom is het verstandig om dit op orde te hebben.

Jan Torfs werkt samen met de grote namen in deze kleurenindustrie. Maar hij gelooft niet zomaar alles. Hij test het, en test het nog een keer. In deze cursus legt hij de principes uit van kleurbeheer en hoe jij zelf je kleurbeheer optimaal in orde krijgt. Daar heb je natuurlijk wat zaken voor nodig, maar ook dat legt hij uit. Hij laat zien hoe het moet, maar hij motiveert je ook om het zelf te doen, zelf te ervaren.
Wil je nu meer weten over kleurbeheer? Er is een complete online cursus waar Jan stap voor stap uitlegt hoe je de perfectie benaderd in kleurbeheer als fotograaf.

Alle informatie over deze cursus vind je hier.