NYC straatfotografie, Yellow Cab

Ik was even een paar dagen in New York. In die paar dagen ben ik de hele stad door gecrost om mooie plekken te vinden voor de fotovakantie die ik volgend jaar daar ga verzorgen. Gelukkig was ik net voor de orkaan Sandy weer weg uit New York en heb dus geen ‘last’ gehad van deze verschrikkelijke storm.

Maar ik heb natuurlijk ook lekker foto’s kunnen maken daar in New York. Naast de plekken waar je ‘moet’ zijn heb ik ook heerlijk over de avenues en straten kunnen zwerven. En dat zwerven gaat natuurlijk met de camera in de hand. En dan is het al gauw straatfotografie wat je aan het beoefenen bent. Straatfotografie is heerlijk om te doen, en niet alleen in New York, maar daar laat ik hier verderop wel even wat plaatjes van zien.
NYC straatfotografie, CigarEén van de voordelen van New York is dat over bijna heel Manhattan de straten en avenues in een rechte lijn lopen. Van Noord naar Zuid en van Oost naar West. Daardoor heb je redelijke gelijke lichtomstandigheden omdat je in rechte lijnen loopt. En je kan lekker vooruit kijken of er zich leuke momenten voor kunnen gaan doen. Want dat is belangrijk bij straatfotografie. Natuurlijk wordt je soms verrast door een situatie die zicht voordoet en moet je snel reageren, maar vaak kan je iets al enkele seconden vooraf aan zien komen.

Maar straatfotografie is ook accepteren dat je uren rondloopt en eigenlijk niets mee naar huis neemt, fotografisch gezien dan. En soms gaat het achter elkaar en knal je lekkere plaat na lekkere plaat. In New York ging het een beetje moeizaam, dat geef ik eerlijk toe. Hoe dat dan komt? Ik denk dat de overweldigende lokatie daar zeker mee te maken heeft. In New York krijg je voortdurend prikkels waardoor je ogen en oren tekort komt om je goed te kunnen focussen. Wat mij dan helpt is om lekker mijn iPod op te zetten met opzwepende muziek, maar dat kan voor iedereen weer anders zijn natuurlijk.

Bij ‘thuiskomst’ (ik sliep in een B&B in Harlem) zaten er toch nog wel foto’s tussen waar ik tevreden over ben. Je ziet er hieronder nog een paar.

NYC straatfotografie, ChinatownWil je meer weten over straatfotografie? Regelmatig organiseer ik een workshop straatfotografie. En als je meer wilt weten over de reis naar New York: op www.fotovakanties.nl kan je meer info vinden of je stuurt me een berichtje en ik zet je op de speciale mailinglijst voor deze reis.

Beter leren fotograferen
Wil je beter leren fotograferen? Eindelijk eens de foto maken die je wilt en de camera niet meer op de automaat gebruiken? Ik heb een geweldige online cursus voor je gemaakt. Een Online fotocursus met 21 ebooks met honderden voorbeeldfoto’s en ruim 5 uur aan duidelijke instructievideo’s. Op deze pagina staat je alle informatie over deze online cursus. Nadat je ingeschreven bent kan je direct beginnen én deze cursus volgen in je eigen tijd en eigen tempo en op je computer, tablet of mobiel.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen over fotografie? Schrijf je dan in via het formulier hieronder of via deze pagina op de website. Denk je dat je vrienden ook wat aan dit artikel hebben? Help mij dan om dit artikel te delen met de knoppen hieronder. Je kan dit bericht op Facebook, Google-Plus of LinkedIn publiceren. Of je Twittert er over en je kan het zelfs naar iemand mailen. Alvast bedankt! Wil je me steunen bij het onderhouden van deze website en deze artikelen? Dat kan door fotospullen aan te schaffen bij Cameranu.nl. Als je dat doet via deze link kost jou dat niets meer en krijg ik een kleine commissie.
Fotocursussen, workshops en (gratis) fotografieprojecten vind je op www.heelhollandfotografeert.nl