De beschikbare workshops 2017-05-05T13:34:08+00:00

De beschikbare workshops

Ik organiseer diverse workshops fotografie gedurende het gehele jaar. Deze workshops kunnen op maat gemaakt worden voor een (personeels)vereniging, bedrijf of een vriendengroep. Maar het is ook mogelijk om in te schrijven op de diverse geplande workshops die ik gedurende het gehele jaar verzorg.

mobiel041-300x225Fotograferen met je mobiele telefoon
Deze workshop is bij uitstek geschikt om te zien dat je ook met je mobiele telefoon een goede foto kan maken. We doen dat in een omgeving waar voldoende te zien is, maar ik geef je ook tips om nog beter te kijken zodat je nog meer foto-onderwerpen voor je lens krijgt. Dit is een praktische workshop, tijdens de workshop krijg je tips en trucs van me.
Data: 26 mei 2017 & 24 juni 2017

meer info en inschrijven

20140129_ochtend-veerse-meer_003-300x200

Lange sluitertijden

Lange sluitertijden geven een surrealistische tint aan je foto’s. In een foto met een lange sluitertijd leg je de tijd vast die aan ons voorbij gaat. Beweging wordt een vorm, water wordt mist en lucht wordt een vloeibare substantie. Je beleeft het landschap op een compleet andere manier. Het is niet noodzakelijk om al grijsfilters aan te schaffen. Tijdens deze workshop kan je zonder extra kosten gebruik maken van de NiSi grijsfilters.

data: 2 juni 2017 & 30 september 2017

meer info en inschrijven (dag)

workshop-lightroom-300x168Lightroom, de workflow in twee dagen
In twee dagen leer ik je de ins en outs van dit fenomenale programma. Lightroom is inmiddels dé standaard geworden voor zowel professionals als amateurs die meer willen halen uit hun fotografie. Tijdens deze cursus leer je de foto’s beheren (raak ze nooit meer kwijt en vind ze snel terug), je gaat je foto’s optimaliseren en gaat efficiënt en effectief werken. Na deze workshop wil je nooit meer anders!
data: 11+18 november 2017 (Middelburg)

“Ik kan iedereen de workshop lightroom aanbevelen, Mischa legt het helder en duidelijk uit en hij neemt alle tijd voor de vragen van de cursisten. Met zijn enthousiasme en humor geeft Mischa op een leuke manier les” Marco, workshop Lightroom.

meer info en inschrijven

Flitsfotografie in een dag
workshop flitsen1Flitsfotografie moeilijk? Helemaal niet. In één dag vertel ik je hoe een flitser werkt. We gaan oefenen met de flitser óp de camera en los van de camera. Hoe gebruik je de flitser effectief zodat je geen lelijk geflitste foto’s krijgt maar juist foto’s die er plezierig belicht uit zien. In de middag gaan we kijken hoe je met meer flitsers op locatie kan werken.
data: 4 november 2017 & 3 februari 2018
“Een dag met veel informatie. Tussendoor praktijkoefeningen. Een geslaagde dag die goed gevuld en verzorgd is. Cursus is een aanrader voor wie meer uit zijn flitser wilt halen.” Vico, workshop Flitsfotografie

meer info en inschrijven

blijdorp_097-300x200Dierentuinfotografie
Wat is het geheim van het maken van een goede dierentuinfoto? We gaan deze dag op stap in een dierentuin en gedurende de gehele dag ben ik je fotografiecoach. We gaan niet alleen in op de dieren en hun gedrag, maar ook hebben we het over opnametechniek en wat je doet bij de verschillende dierverblijven. Dit is op zich al een goede en leerzame workshop, maar ook nog eens een goede voorbereiding op een geplande safari vakantie.

LET OP, je bepaalt zelf de prijs van deze workshop!

data: 13 mei 2017 & 23 september 2017
“Ik vond het een erg geslaagde dag. Na een korte introductie+uitleg snel aan de slag, en tijdens het fotograferen werden we ook goed begeleid, er was genoeg persoonlijke aandacht en ruimte om vragen te stellen. Je enthousiasme werkt aanstekelijk, ik heb echt het gevoel dat ik weer een stapje verder vooruit ben gekomen met fotografie. Bedankt!” Mariska, Workshop dierentuinfotografie

meer info en inschrijven

NYC-straatfotografie09-300x200Workshop Straatfotografie
Waar let je op bij het fotograferen in de openbare ruimte? En wat zijn de geheimen van de staatfotograaf? We gaan een dag op stap waarbij we dieper ingaan op het gebruik van de straat als atelier. We bespreken de fotografische techniek en hoe je het als persoon aan kan pakken. Je zal zien dat als je eenmaal over de drempel heen bent, je krachtige en mooie straatfoto’s kan maken.
Bij de normale straatfotografieworkshop is de groep maximaal 8 personen. Het is ook mogelijk om hier een 1 op 1 of 1 op 2 workshop van te maken.

LET OP, je bepaalt zelf de prijs van deze workshop!

Data: 28 oktober 2017
Data voor 1 op 1 in overleg.
“Ik heb heel veel bijgeleerd in de cursus straatfotografie bij Mischa, hij helpt je op weg, geeft goeie tips, stelt je gerust – ik kan het iedereen aanbevelen!” Elly, workshop straatfotografie

meer info en inschrijven

avondfotografie06-300x200Workshop Avondfotografie
Tijdens de workshop avondfotografie vertel ik je wat de geheimen zijn van avond- en nachtfotografie. Welke techniek gebruik je op welk moment. En welke speciale lichttechnieken kan je gebruiken om je foto’s spectaculair te maken. Dit is een avond waarbij we direct in de praktijk de avondfotografie toe gaan passen!
data: 16 september 2017, 20 april 2018, 2 mei 2018, 8 mei 2018, 18 mei 2018, 25 mei 2018

meer info en inschrijven

Zwart-wit_03-300x200Workshop Zwart-Wit fotografie
Een zwart-wit foto heeft een sterke zeggingskracht en het dwingt de kijker om op andere zaken zoals vorm, licht, compositie en lijnenspel te letten. Maar het is wel even wennen, fotograferen in z/w. Tijdens deze dag gaan we de tips en trucs doornemen om je beter in zwart-wit te laten kijken. Maar we gaan vooral aan de slag!
data: 9 december 2017

meer info en inschrijven

Architectuur in Rotterdam
HeelHollandFotografeert architectuur14Een workshop architectuur fotografie in dé architectuurhoofdstad van Nederland, Rotterdam. We gaan in op de technische en beeldende aspecten van de architectuurfotografie. Ook het nabewerken van de foto’s is een onderdeel en wordt in een aparte video behandeld (met de foto’s van de cursisten)
data:  27 mei 2017

meer info en inschrijven

annemarieke-200x300Portretten in de studio en op locatie
Centraal in deze workshop staat hoe je met iemand die op de foto gaat (moet) communiceert. Hoe je iemand zo coacht dat hij of zij er zo goed mogelijk op komt te staan. We doen dit zowel in de studio met studio-lichten als binnen/buiten met bestaand (natuurlijk) licht.
Ik leg je uit wat het verschil is tussen de verschillende manieren van licht modelleren en hoe je een goed portret neer zet.
data: 10 maart 2017 

meer info en inschrijven

Workshop Roofvogels fotograferen
Roofvogels fotograferen is niet zo makkelijk. Daarom organiseer ik samen met Roofvogels en Uilen deze workshop. We leggen uit waar je op moet letten, hoe je de vogels goed benadert en hoe je de camera gebruikt om het beste resultaat te krijgen.
data: 12 mei 2017 & 16 juni 2017

meer info en inschrijven

Workshops in samenwerking met Sigma
In samenwerking met Sigma Benelux organiseer ik verschillende workshops. Dat zijn de workshop architectuur en de workshop lange sluitertijden. Deze workshops met Sigma zijn identiek qua inhoud maar je kan tijdens deze workshops tevens objectieven van Sigma gebruiken. Exclusief voor Sigma organiseer ik de workshop documentaire fotografie.
Alle workshops die ik in samenwerking met Sigma organiseer kan je direct bij Sigma Benelux boeken.

meer info over de workshops met Sigma

Individuele workshop
Als je op de geplande data geen mogelijkheden hebt of in je eigen tijd meer over fotografie wil leren, dan is een privé workshop een prima keuze. Ik verzorg een op maat gemaakte workshop voor jou of voor een kleine of grotere club. Dat kan op locatie of in mijn studio/workshopruimte in Kortgene.

Meer info voor een workshop op maat

Op de diverse pagina’s vind je meer informatie over de individuele workshops en hoe je direct in kan schrijven. In mijn maandelijkse iZine geef ik naast fototips en trucs ook meer info over nieuwe workshops en nieuw geplande data voor deze workshops.

Waarom een workshop volgen bij Mischa de Muynck / HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.

Wil je weten wat anderen van mijn fotografie en manier van lesgeven vinden? Lees dan mijn referenties eens.

Reacties

Reageer