De Foto7daagse

In 2020 was de ‘gewone’ Foto7daagse van 18 tot en met 24 mei 2020! En in 2021 is er weer een Foto7daagse!

Er deden weer duizenden mensen mee aan de Foto7daagse. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuws over de Foto7daagse én kans maken op het verzinnen van één van de opdrachten? Wordt dan Foto7daagse VIP.

Het doel van de Foto7daagse is om met elkaar plezier te hebben met fotografie. Het is leuk als we de Foto7daagse met zoveel mogelijk mensen gaan doen, nodig dus vooral al je vrienden uit om mee te doen.

Kan je niet wachten tot er weer een Foto7daagse is? Je kan altijd meedoen aan de Foto7weekse of aan FotoDoen!

Verderop meer informatie over de Foto7daagse, maar hier is de pagina met de veelgestelde vragen

Wil je de opdrachten zien die al gegeven zijn in 2020 (en voorgaande jaren), dat kan op deze pagina.

Wil je weten waarom ik de Foto7daagse organiseer? Dat leg ik hier aan je uit.

De veelgestelde vragen over de Foto7daagse kan je op deze pagina vinden.

Van 30 maart tot en met 5 april was er een speciale ingelaste #stayathome editie van de Foto7daagse.

In verband met de Corona-crisis zitten heel veel mensen thuis en hebben we volgens mij allemaal behoefte om eens wat anders te doen. Daarom was er vanaf 30 maart een hele simpele Foto7daagse gepland.

Meedoen aan de Foto7daagse

Schrijf je in en je doet mee met de Foto7daagse, een fotoreis van een week. Let op, als je in 2019 mee hebt gedaan of aan de #stayathome editie zijn je gegevens al bekend en krijg je vanzelf de berichten over de Foto7daagse.
BELANGRIJK: ZET ONDERSTAAND VINKJE AAN ALS JE MEE WILT DOEN!

Ik wil graag

De ‘kleine’ lettertjes: Als je inschrijft krijg je mails van me. Deze mails gaan over de Foto7daagse en over fotografie. Tijdens de Foto7daagse is dit dagelijks, en de frequentie daarna is veel lager. Je kan jezelf altijd weer uitschrijven voor deze mails. De organisator van de Foto7daagse, Mischa de Muynck Fotografie / HeelHollandFotografeert, respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie vertrouwelijk wordt behandeld. Mischa de Muynck Fotografie / HeelHollandFotografeert zal uw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen.

Als je meedoet met de Foto7daagse kan je dit verwachten:

  • Je gaat een week lang (ja, 7 dagen…) aan de slag met fotografie. En we streven om dat met zoveel mogelijk mensen tegelijk te doen. In 2020 deden maar liefst 6000 mensen mee!

  • Je krijgt tijdens de Foto7daagse iedere ochtend rond 6 uur een opdracht in de mail. Vervolgens kan je aan de slag. Iedere dag rond 10:00 komt op deze pagina de nieuwe opdracht online en op deze pagina kan je ook de vorige opdrachten bekijken.

  • Dagelijks maakt iedereen een foto die past bij de foto-opdracht die je via de mail toegestuurd krijgt. Die foto deel je op het internet waardoor je van elkaar kan zien wat je met de opdracht gedaan hebt.

  • Hoeveel tijd dat kost? Je mag er zo lang over doen als je wilt, maar probeer een kwartier per dag te spenderen aan de opdracht.

  • De Foto7daagse wordt in 2021 voor de achtste keer georganiseerd door Mischa van HeelHollandFotografeert.

  • Je gebruikt een camera, welke dat maakt niet uit. Het kan een dure spiegelreflex zijn met alles er op en er aan, maar ook een simpele compactcamera of de camera op je mobiele telefoon. De beste camera is immers de camera die je ter beschikking hebt.

  • Dagelijks deel je de foto op het internet. Dat kan op Facebook, Twitter, Google+, Instagram etc. etc. Als je maar zorgt dat je de hashtags #f7d en #foto7daagse gebruikt. Door deze hashtag kan je de foto’s van anderen goed vinden.

  • En ik ben Mischa, als je meer over mij wilt weten dan kan je dat hier vinden.

  • Wil je ook meedoen? Hierboven staat een inschrijfformulier waardoor je vanzelf mee gaat doen. Je ontvangt dan tijdens de Foto7daagse iedere dag een foto-opdracht in je mailbox.

  • Vergeet niet om dit project te delen, hoe meer mensen meedoen hoe leuker dit project is

Tijdens de Foto7daagse zijn er soms bedrijven die cadeau’s geven aan de deelnemers, dat is een soort van sponsoring. Maar de hoofdsponsor, dat ben ik zelf. Dus ik doe hier even een korte promotie :)

Wil jij de basis van de fotografie in je tas hebben? Ik heb het voor je.

Speciaal voor fotografen heb ik kleine geheugensteuntjes gemaakt. 10 kaarten die je helpen met het instellen van je camera. Welke stand kies je wanneer, Hoe krijg je de beste scherpte-diepte, welke meetmethode is de beste op welk moment, hoe stel je je camera in? En nog veel meer!

Alle informatie over deze mini-cursus op zakformaat (en een geweldige tijdelijke aanbieding) staat hier. 

Reacties

Reageer