Fotografie challenges bij HeelHollandFotografeert

Veel fotografen vertellen me dat ze ‘een stok achter de deur’ nodig hebben. En dat kan bij HeelHollandFotografeert. Meedoen aan een fotografie challenge is dé perfecte manier om bezig te zijn en te blijven met je fotografie. Ik zeg altijd dat ‘doen, doen, doen’ de beste manier is om een betere fotograaf te worden.

Maar let op, de foto challenges van HeelHollandFotografeert zorgen er voor dat je aan de slag gaat. Ik help je, maar uiteindelijk moet je zelf aan de slag. En het helpt als je er voor open staat om af en toe ‘uit je comfortzone’ te komen. Als je weet dat je camera toch niet uit de kast haalt, altijd hetzelfde fotografeert, alleen bezig bent met de technische kant van de fotografie en geen zin hebt om een betere fotograaf te worden, dan is een fotografie uitdaging niets voor jou.

En let op, meedoen aan een foto challenge van HeelHollandFotografeert is geweldig en je leert er veel van. Het is echter geen fotocursus (ondanks dat je wel veel leert). Wil je de basis van de fotografie leren? Dan raad ik je aan om te kijken naar een goede fotocursus. Maar natuurlijk is meedoen aan een foto challenge van HeelHollandFotografeert een geweldige aanvulling.

De gratis Foto7daagse

Ieder jaar is er de Foto7daagse. Tijdens deze gratis challenge word je geïnspireerd om met je camera op pad te gaan. Je krijgt iedere dag een verrassende opdracht en daarnaast ontvang je handige fotografietips en -tricks. Zo word je gestimuleerd om creatief na te denken, te spelen met de instellingen van je camera en anders te kijken naar de wereld om je heen. En dat tegelijk met nog duizenden andere deelnemers door heel Nederland en België.

Meedoen aan de Foto7daagse is altijd gratis, schrijf je in en doe gewoon mee. 

Meedoen aan gratis Fotodoen

De Foto7daagse is één maal per jaar, maar ik kan me voorstellen dat je zoiets nu wil doen. Dat kan, je doet dan mee aan Fotodoen. Schrijf je gratis in en je krijgt 7 dagen lang een uitdagende opdracht. En de eerste komt een dag na je inschrijving. Dus vandaag inschrijven is morgen starten (en dan kan je vandaag alvast je camera klaarleggen)

De Foto7weekse

de Foto7weekse is een geweldige manier om aan de slag ge gaan en te blijven met fotografie. Tijdens de Foto7weekse krijg je in 7 weken in totaal 12 verschillende leuke opdrachten. Je gaat aan de slag, wordt creatief, pakt je camera en ziet wat de andere deelnemers maken van de opdracht.  Een langere periode bezig zijn met fotografie. De Foto7weekse is leerzaam voor zowel de beginner in de fotografie als voor de gevorderde fotograaf. Je wordt namelijke ‘gedwongen’ om anders te kijken naar de wereld om je heen en leert ook nog beter fotograferen.

Dit alles in een kleine groep waar je onderling elkaars foto’s bespreekt. Daarnaast maak ik gedurende de Foto7weekse 3 keer een video waarin ik de foto’s bespreek.

De Foto7weekse is geweldig voor zowel beginnende als gevorderde fotografen en start meerdere malen per jaar.

Het Fotojaar

Vaak is het voornemen er wel om meer bezig te zijn met fotografie, maar er is altijd wel wat waardoor het niet lukt. Het FotoJaar is dan de stok achter de deur. Samen met een kleine groep van andere enthousiaste deelnemers ga je aan de slag om lekker met fotografie bezig te zijn. Hoe je dat doet, dat maakt niet uit. Juist door bezig te zijn zal je zien dat je grote stappen vooruit maakt. Ook je niveau, leeftijd, type of merk camera maakt niet uit, iedereen heeft profijt van doen. Je zal zien dat je anders gaat kijken naar de wereld om je heen.

Dit FotoJaar helpt je met dat ‘doen’. Een jaar lang krijg je in totaal 25 opdrachten.  Juist door het actief bezig zijn met de fotografie in opdrachten die je zelf niet zou verzinnen maak je een grote technische en creatieve sprong in je fotografie tijdens dit FotoJaar.

Wat het FotoJaar uniek maakt is de feedback die je van mij krijgt. Ik maak 6 keer een uitgebreide beoordelingsvideo die in gaat op de gemaakte foto’s. Juist het feedback krijgen is een geweldige toevoeging is aan het FotoJaar. Daarom krijg je van mij ook tips om beter feedback te geven op andermans (en je eigen) foto’s.

Op de diverse pagina’s vind je meer informatie over de verschillende fotoprojecten en hoe je direct in kan schrijven. In mijn maandelijkse iZine geef ik naast fototips en trucs ook meer info over nieuwe fotoprojecten en nieuw geplande data voor deze fotografieprojecten.

Waarom een cursus of workshop volgen bij  HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.

Wil je weten wat anderen van mijn fotografie en manier van lesgeven vinden? Lees dan mijn referenties eens.