Foto7daagse veelgestelde vragen 2017-04-16T11:29:50+00:00

Op deze pagina staan veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? neem dan even contact met me op via het contactformulier.

Je kan je foto dagelijks delen op het sociale netwerk waar je actief bent. Dat kan op Facebook, Twitter, Google+, Flicker, Instagram of wat je dan ook nog meer kan verzinnen.
Op Facebook is er zelfs een aparte groep voor je foto’s van de Foto7daagse.

Gebruik bij het publiceren de hashtag #f7d, daardoor kan iedereen de foto’s weer terugvinden (en bekijken).

Geen probleem. Je maakt dan gewoon je foto van de dag. Je hebt dan alleen niet de mogelijkheid om je foto te delen. Misschien heb je een eigen website, dan kan je hem daar op zetten of doe je de Foto7daagse samen met een groepje vrienden, dan kan je elkaar mailen.
Je mist dan wel een beetje het groepsgevoel, maar meedoen is belangrijker :)

Dat maakt geen bal uit, jij maakt de foto tenslotte. En of je nu een superduperfabuleuzedure camera hebt die alles kan of gebruik maakt van je brakke camera van je oude Nokia telefoon van 10 jaar geleden. De beste camera is immers de camera die je ter beschikking hebt.
Dat mag je natuurlijk zelf weten, maar publiceer er eentje per dag. Dat helpt je ook om keuzes te maken. En ja dat is zeker niet altijd makkelijk!

Kort antwoord: NEE!

Langer antwoord: Ik ga je gerust stellen, ik ga je foto’s echt niet gebruiken, op wat voor manier dan ook. Jij maakt de foto en hebt daar alle rechten zelf op. Door mee te doen aan de Foto7daagse draag je geen rechten over aan mij of aan de Foto7daagse.
Wat wel kan is dat ik je foto graag wil laten zien aan de andere deelnemers. Bijvoorbeeld om op dinsdag te laten zien wat er zoal maandag gemaakt is. Dan wordt je foto opgenomen bij de opdracht van de dag er na. Maar dat doe ik alleen maar als ik expliciete toestemming van je heb gekregen. Ik neem daarvoor dan altijd contact met je op!

Ja hoor, dat mag. Het gaat immers om het resultaat! Als je echter geen gebruik wil maken van toeters en bellen, dan mag dat natuurlijk ook.

Nou, eigenlijk niet. Niemand kan het waarschijnlijk controleren maar je houdt jezelf voor de gek natuurlijk. Je doet mee om een week lang te fotograferen immers…
Ben je echt niet in de gelegenheid om een foto te maken omdat je dat bijvoorbeeld fysiek niet kan, pak dan zeker een oude foto.

ok, dat kan. Maar besef je dat ook alle hele goede fotografen ergens zijn begonnen en het kwam niet vanzelf. De bedoeling van de #Foto7daagse is eigenlijk gewoon om plezier te hebben door te fotograferen en dat samen te doen. Als je tijd neemt voor fotografie, worden je foto’s vanzelf beter!
Wil je beter leren fotograferen, misschien kan je een keer een cursus bij me volgen?

Ja, dat is jammer. Maar het moet leuk zijn en als je echt geen tijd hebt dan is het jammer. Niemand komt je ophalen om naar de gevangenis te brengen. Maar denk nog even na, kan je niet op één of andere manier een kwartiertje tijd te maken?

Ik organiseer de Foto7daagse omdat ik het als fotografiedocent leuk vindt om mensen meer en beter te laten fotograferen. Het is natuurlijk zo dat dit mij ontzettend veel tijd en energie (en ook geld) kost. Daarom organiseer ik ook betaalde fotoprojecten, cursussen, workshops en fotovakanties. Als je daar aan mee doet dan help je mij om mijn werk te doen en daar mijn inkomen mee te verdienen. Maar mee doen aan de Foto7daagse is echt gratis!
Ik vind het wel leuk als je overige mensen enthousiast maakt over de Foto7daagse. Daarnaast krijg je van mij ook regelmatig een mail met leuke artikelen en tips en trucs over fotografie. Als je die niet meer wilt ontvangen schrijf je jezelf gewoon uit.

Ja, tijdens de Foto7daagse gebruiken we de hashtags #f7d en #foto7daagse

Als je later in bent geschreven, dan krijg je de dag na je inschrijving pas de mail. Je hebt dan dus enkele opdrachten gemist. Geen nood, je kan die hier op deze pagina terugkijken.

Dat is raar. Als je je hebt aangemeld zou je een mail ontvangen moeten hebben.
Weet je zeker dat je na je aanmelding de link in de bevestigingsmail hebt aangeklikt?
Kijk even in de spam map van je mailbox. In Gmail kan het zijn dat de mail in de bak ‘promotions’ of ‘reclame’ is beland. Wacht even een half uurtje en kijk dan nog eens. Als de mail in de spam zit, zorg dan even dat je hem er uit haalt en markeert als ‘geen spam’. En zet mijn mailadres in je adresboek, dat scheelt de volgende keer weer. En ja, het kan zomaar zijn dat je de mail niet ziet op je mobiel als hij in de map spam is terecht gekomen, zoek dus dan ook even op de pc.

Het is wel belangrijk dat je de mails krijgt. In de mail staat meer dan de opdracht. Ook staan er tips en foto’s van de Foto7daagse die mij opvielen. Zorg dus dat je goed ingeschreven bent.

Tijdens de Foto7daagse zet ik iedere dag om 13 uur de opdracht op deze pagina. Daar kan je dan kijken als je de mail niet gekregen hebt.

Ik verstuur de mails met een speciaal programma. Die zorgt er voor dat echt alle inschrijvers een mail krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat ze ook afgeleverd worden. Sommige mensen krijgen hem in de spam-box, maar kunnen die spam-box niet bekijken op hun mobiele telefoon. Ook zijn er providers die de mail vertraagd verzenden of helemaal niet doorlaten. Voornamelijk @home.nl, casema.nl, quicknet  en ziggo.nl hebben daar last van. Dat is echt heel vervelend, maar ik kan daar niets aan doen. Mijn advies is om je provider aan te klagen :). Wat je ook heel goed kan doen is een ander mailadres opgeven. Je mailadres wijzigen gaat heel makkelijk door de link onderaan mijn mail te gebruiken waar je je gegevens kan wijzigen. Een gmail adres werkt vaak goed.

Heb je echt geen mail ontvangen, neem dan even contact met me op via het contactformulier.

Als je Foto7daagse VIP wordt, dan doe je een kleine donatie van minimaal €5,-. Met deze donaties kan ik zorgen dat de Foto7daagse ieder jaar weer plaats kan vinden. Want de Foto7daagse kost mij als organisator hele veel tijd, maar zeker ook geld. Het versturen van tienduizenden mails kost gewoon geld, evenals het onderhouden van de website.
Als je Foto7daagse VIP wordt, dan krijg je als eerste te horen wanneer de volgende Foto7daagse is, maar ook mag je een voorstel doen voor de eerste opdracht van de Foto7daagse. Door middel van loting wordt dan de eerste opdracht gekozen.
Waarom ik dat doe vindt je hier.

Nee, dat gaat me echt niet lukken, zelfs niet als ik dat zou willen. In het dagelijkse leven ben ik fotograaf en fotografiedocent en dus kan ik over foto’s best wel wat zeggen. Maar meer dan 20000 foto’s in een week lukt mij ook niet. De Foto7daagse is leuk om gezamenlijk te doen en naar elkaars foto’s te kijken. Ook jij zal ze niet allemaal kunnen zien, maar je ziet zeker een groot deel verschijnen op de diverse sociale media websites.
Overigens kan je natuurlijk wel wat over elkaars foto’s zeggen, dat motiveert altijd!

Ik probeer iedere ochtend, vroeg (denk om 6 uur in de ochtend) de mail verzonden te hebben. Probeer, want ik ben deels afhankelijk van een mailsysteem dat dat voor mij moet doen. Als alles volgens plan werkt heb je dus ruim voor het ochtendgloren de opdracht van de dag binnen.

Dagelijks krijg je de fotografie-opdracht via een e-mail. Deze e-mail krijg je vroeg in de ochtend zodat je deze opdracht kan doen wanneer het jou uitkomt. Deze opdracht is natuurlijk iedere dag een andere (ik verklap nu nog niet wat en hoe natuurlijk).
Je krijgt de mail op het mailadres dat je bij je aanmelding hebt opgegeven.

Nee, dat gaan we niet doen. Op mijn werkkamer hangt een briefje, met daarop de opdrachten. Ik ken ze dus al en soms wijzigt het nog even… Maar het niet weten is een deel van het leuke. Iedere dag krijg je een verrassing. Juist door deze verrassing ga je anders kijken!

Het aanmeldproces gaat via een extern programma. Om te zorgen dat ik aan alle wettelijke eisen voldoe (je wilt immers geen ongewenste spam) is dit even een ding.
Nadat je je gegevens in hebt gevuld bij het aanmeldformulier krijg je een email ter bevestiging. Als je de mail niet direct krijgt, wacht dan even een 15 minuten en kijk eventueel in de map ‘spam’ of reclame.
Deze bevestigings-email bevat een link waar je op moet klikken om je inschrijving definitief te maken, zolang je dat nog niet hebt gedaan is je inschrijving niet compleet.
Lukt het echt niet? Neem dan even contact met me op via het contactformulier.

Als je meedoet aan de Foto7daagse dan hou je zelf de auteursrechten over je foto’s. Door mee te doen draag je dus niets over, je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je foto’s en de rechten en plichten die je hebt. Als je je foto’s deelt (bijvoorbeeld via Facebook), dan kan het zo zijn dat andere mensen je foto’s zien maar ook (ongewenst) gebruiken. De Foto7daagse/HeelHollandFotografeert is daar niet voor verantwoordelijk.
Het kan zijn dat de organisatie van de Foto7daagse je foto wilt gebruiken (omdat we je foto zo leuk/goed/gaaf/te gek vinden). Als dat het geval is, nemen we altijd vooraf contact met je op, we zullen je foto nooit zonder toestemming gebruiken.

Ja, als je mee doet aan de Foto7daagse kost je dat niets. Althans, je betaalt niets en het kost je je tijd. In ruil voor je tijd en je enthousiasme krijg je een leuk fotoproject terug, de Foto7daagse.
Het is leuk als we de Foto7daagse met zoveel mogelijk mensen gaan doen, nodig dus vooral al je vrienden uit om mee te doen.

Tijdens de Foto7daagse kan je je natuurlijk vragen stellen aan de andere deelnemers. Dat doe je bijvoorbeeld op de Facebookpagina van de foto7daagse.
Wil je hulp om je fotografie te verbeteren? Ik kan je dan helpen middels een fotocursus of een workshop. Ook is het mogelijk om een 1 op 1 workshop te doen, dat kan op locatie, maar ik kan je ook via skype instrueren.

Ja, op deze pagina komt iedere dag rond 13:00 de opdracht van de dag te staan (die om 6 uur in de ochtend al is verzonden via de mail). Ook kan je op deze pagina de voorgaande opdrachten (ook de opdrachten van 2014 en 2015) zien

Reacties

Reageer