De 10e Foto7daagse, dag 6

Goedemorgen fotograaf

Gisteren had ik een stukje gefietst en vandaag betaalde ik daar de prijs voor. In de opdracht-video zie wel waarom.

Op zaterdag 25 juni is het de workshop fotograferen met je mobiel in Rotterdam. Alle informatie vind je hier op de website. Schrijf je vandaag in én krijg €10,- korting op deze workshop met de code foto7daagsemobiel (die gebruik je bij het afrekenen). Ga je mee? Leuk fotograferen en leren met je mobiel in Rotterdam.

Klik op de afbeelding of de link onder de afbeelding om de video van vandaag met de opdracht te bekijken.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De zesde opdracht van de 10e Foto7daagse is dus:

“Glas”

Natuurlijk pas je op dat je niet net als ik een lekke band krijgt.

Met glas is veel te doen fotografisch gezien. Je kan een glas op de foto zetten, en dan maak je natuurlijk gebruik van schitteringen in dat glas. Want als je dat goed doet, kan dat ontzettend mooi zijn. Wil je nu juist geen (ongewenste) schitteringen? Glas fotograferen zonder ongewenste schitteringen is goed te doen, als je maar weet hoe. In de online cursus flitsfotografie leg ik dat ook uit.

Maar je kan natuurlijk ook door glas heen fotograferen. Levert ook vaak leuke beelden op. Beetje proberen en doen, het is leuk om wat zaken uit te proberen.

Ik ben weer benieuwd wat jullie er van bakken.

En oh ja, het onderwerp is de GLAS en niet BAS…

Vandaag deel je je foto’s met de hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag #glas

Hoe pak je het nu aan?

In 7 stappen van deze opdracht naar de volgende opdracht? Van LEZEN naar DENKEN, naar DOEN en DELEN en uiteindelijk KLAAR. Dat heb ik allemaal in deze 7 dagelijkse stappen van de Foto7daagse beschreven. Daar staan ook de veelgestelde vragen over de Foto7daagse.

Vandaag deel je je foto’s met de hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag #fiets

De foto’s van gisteren, Fiets

Iedere dag kijk ik naar heel veel foto’s. Ik zie ze ook niet allemaal, maar wel een berg. En ik haal er daar een paar van uit die ik achter elkaar zet in één video-overzicht. Die video bekijk je hier. Als jouw foto er niet bij zit, krijg je er in ieder geval inspiratie van.


Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.

Over Mischa:

Ik ben dus Mischa van HeelHollandFotografeert.

Mijn missie is om mensen vaker en mooiere foto’s te laten maken. Want mooiere foto’s maken mooiere herinneringen. En ik help je daar graag bij op verschillende manieren waaronder het organiseren van deze gratis Foto7daagse.

Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!