De 10e Foto7daagse, dag 1

Goedemorgen fotograaf

Zo, het is dag 1 van de 10e Foto7daagse. Vandaag neem ik jullie mee in mijn ‘topsport’ voor de eerste opdracht. Bekijk hieronder de video voor die eerste opdracht. .

Klik op de afbeelding of de link onder de afbeelding om de video te bekijken.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De eerste opdracht van de 10e Foto7daagse is dus:

“Start”

In de video zie je me bij mijn flipperkasten staan. Mijn andere hobby. Ook deze hobby is een beetje uit de hand gelopen.

En ik vertel je over het ‘flippermuseum’. Dat museum, officieel het Dutch Pinball Museum, is een ge-wel-dige plek. In Rotterdam in Delfshaven. En daar staat de geschiedenis van de flipperkast. Dat is zeer interessant, maar wees eerlijk. Als je naar het flippermuseum gaat, dan wil je flipperen, toch? Dat kan gewoon. Alle kasten op de eerste verdieping staan op FREE PLAY. Dat houdt dus in nadat je je entree hebt betaald, je heerlijk op al die kasten een spelletje mag afdrukken. Probeer maar een high score te halen. Speel de flipperkast van je jeugd of juist één van de geweldige nieuwe kasten. Alles mag en kan daar.

En morgen, tweede Pinksterdag ben ik daar in de middag. Ik neem de video op van dag 3 van de Foto7daagse, maar ik ga vooral lekker flipperen. Kom je ook? Even zelf de toegang betalen, maar dan flipper ik lekker een potje met je. En je krijgt ook nog een drankje van me in de bar.

Oh ja, de opdracht van vandaag. Start. Tja, een start, dat is het tegenovergestelde van stop. je kan er dus echt alle kanten mee op. Het is ook de eerste opdracht, je start dus sowieso met deze 10e opdracht.

Hoe pak je het nu aan?

In 7 stappen van deze opdracht naar de volgende opdracht? Van LEZEN naar DENKEN, naar DOEN en DELEN en uiteindelijk KLAAR. Dat heb ik allemaal in deze 7 dagelijkse stappen van de Foto7daagse beschreven. Daar staan ook de veelgestelde vragen over de Foto7daagse.

Vandaag deel je je foto’s met de hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag #start

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al bijna gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.

Over Mischa:

Ik ben dus Mischa van HeelHollandFotografeert.

Mijn missie is om mensen vaker en mooiere foto’s te laten maken. Want mooiere foto’s maken mooiere herinneringen. En ik help je daar graag bij op verschillende manieren waaronder het organiseren van deze gratis Foto7daagse.

Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!