De 10e Foto7daagse, dag 3

Goedemorgen fotograaf

Het is vandaag derde Pinksterdag :)

En ik dacht, dat is een goede dag voor een rustige opdracht. Bekijk de video maar die ik maakte in het DPM, mijn favoriete doe-museum.

Klik op de afbeelding of de link onder de afbeelding om de video te bekijken.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De derde opdracht van de 10e Foto7daagse is dus:

“Verstilling”

Neem de tijd voor deze opdracht, lekker zen…

Hoe pak je nu zoiets aan? Mijn advies is om altijd even na te denken over deze opdracht. Je kan iets pakken dat echt verstild is. Een stilleven dus. En dat mag een uitgebreid 17e eeuws stilleven zijn. Met exotisch fruit, een dode fazant en prachtig servies. Allemaal in betoverend (flits)licht. Maar het kan ook gewoon een klein stilleven zijn dat op je keukentafel ligt. Of je kiest voor de verstilling in de compositie. Een volle foto, ook al ligt alles stil, is al snel een drukke foto. Kies je voor een rustige compositie, dus met wat ‘leegte’ in je foto, dan creëer je al snel rust in je foto en dus verstilling.

FLITSEN? Controle over het licht

Wil je nu controle hebben over het licht? Dan is flitsen een goede oplossing. Mensen denken vaak dat flitsen moeilijk is, maar dat is zeker niet zo. Als je het maar weet (maar ja, als je het weet is alles makkelijk…).
Wil je goed leren flitsen? Ik heb zowel een online als een fysieke workshop cursus flitsen. Alle informatie vind je hier op de website.
Zorg dat jij voortaan controle hebt over het licht! Richting, kleur, kwaliteit, alles over flitsen.

Hoe pak je het nu aan?

In 7 stappen van deze opdracht naar de volgende opdracht? Van LEZEN naar DENKEN, naar DOEN en DELEN en uiteindelijk KLAAR. Dat heb ik allemaal in deze 7 dagelijkse stappen van de Foto7daagse beschreven. Daar staan ook de veelgestelde vragen over de Foto7daagse.

Vandaag deel je je foto’s met de hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag #verstilling

De foto’s van gisteren, in het midden:

Iedere dag kijk ik naar heel veel foto’s. Ik zie ze ook niet allemaal, maar wel een berg. En ik haal er daar een paar van uit die ik achter elkaar zet in één video-overzicht. Die video bekijk je hier. Als jouw foto er niet bij zit, krijg je er in ieder geval inspiratie van.


Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.

Over Mischa:

Ik ben dus Mischa van HeelHollandFotografeert.

Mijn missie is om mensen vaker en mooiere foto’s te laten maken. Want mooiere foto’s maken mooiere herinneringen. En ik help je daar graag bij op verschillende manieren waaronder het organiseren van deze gratis Foto7daagse.

Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!