De 10e Foto7daagse, dag 5, de VIP-dag

Goedemorgen fotograaf

De Foto7daagse is gratis. Ik vind dat belangrijk, want op die manier kan iedereen meedoen. Maar zoals je snapt kost het organiseren van zo’n fotogafie-challenge veel tijd en ook geld. Zoiets gratis doen kan dus eigenlijk niet. Ik vind het dus fijn als je een keer een cursus of workshop bij me volgt of een product aanschaft. Of je wordt VIP. Als VIP betaal je éénmalig een klein bedrag (of iets meer als je wilt) en dan ben je Foto7daagse-VIP voor een jaar. Wat het allemaal inhoudt, dat lees je hier op de website. In ieder geval mag jij als Foto7daagse-VIP een voorstel doen voor één van de 7 opdrachten. Vandaag, voor de vijfde opdracht, ben ik naar Keesjan gegaan. Samen vertellen we over deze vijfde opdracht.

Keesjan is overigens slechts één van de VIP’s die afgelopen jaar VIP zijn geworden. Ik wil iedereen bedanken die aan de Foto7daagse meedoet, maar vandaag zet ik de Foto7daagse-VIP’s extra in het zonnetje. Dankzij jullie, de VIP’s, is er weer een 10e editie van de Foto7daagse. 

Klik op de afbeelding of de link onder de afbeelding om de video te bekijken.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De vijfde opdracht van de 10e Foto7daagse is dus:

“Fiets”

Keesjan legde het al goed uit. Er zijn meer fietsen in Nederland dan inwoners. Kans is dus levensgroot dat je een fiets hebt of misschien wel meer dan één. En als je naar buiten kijkt, zie er waarschijnlijk al één of meer staan. Niet te ontkomen dus, een fiets.

Maar dat maakt het meteen weer wat ingewikkeld. Want als je zo makkelijk het onderwerp vind, dan ligt er op de loer dat je foto ‘te makkelijk’ maakt. Er staat een fiets op, dus het is oké. 

Nee, nee, nee, nee, nee… neem de tijd om die foto te maken. Wat staat er allemaal wel en wat staat er niet op de foto. Klopt dat allemaal? Ga eens wat dichter bij of verder af. Neem eens een andere compositie of positie. Met andere woorden, stop eens wat extra liefde, aandacht en zorg in je foto van een fiets. Liefde, aandacht en zorg maakt alles mooier namelijk.

Vandaag deel je je foto’s met de hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag #fiets

Hoe pak je het nu aan?

In 7 stappen van deze opdracht naar de volgende opdracht? Van LEZEN naar DENKEN, naar DOEN en DELEN en uiteindelijk KLAAR. Dat heb ik allemaal in deze 7 dagelijkse stappen van de Foto7daagse beschreven. Daar staan ook de veelgestelde vragen over de Foto7daagse.

Vandaag deel je je foto’s met de hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag #fiets

De foto’s van gisteren, Feest

Iedere dag kijk ik naar heel veel foto’s. Ik zie ze ook niet allemaal, maar wel een berg. En ik haal er daar een paar van uit die ik achter elkaar zet in één video-overzicht. Die video bekijk je hier. Als jouw foto er niet bij zit, krijg je er in ieder geval inspiratie van.


Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.

Over Mischa:

Ik ben dus Mischa van HeelHollandFotografeert.

Mijn missie is om mensen vaker en mooiere foto’s te laten maken. Want mooiere foto’s maken mooiere herinneringen. En ik help je daar graag bij op verschillende manieren waaronder het organiseren van deze gratis Foto7daagse.

Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!