Opdracht 6 van de 11e Foto7daagse

Vandaag de VIP-dag. Dus een opdracht verzonnen door één van de Foto7daagse VIP’s.

Als je Foto7daagse VIP bent dan weet je als eerste wanneer de volgende Foto7daagse is, mag je een voorstel doen voor één van de 7 opdrachten en ben je gewoon een heel belangrijk element van de Foto7daagse.

Nu vind ik iedereen die meedoet aan de Foto7daagse leuk, maar de VIP’s vind ik net iets leukers, sorry :)

De VIP’s zorgen namelijk met hun financiële bijdrage dat de Foto7daagse georganiseerd kan worden. En dus is daardoor de Foto7daagse voor iedereen gratis. Het organiseren van de Foto7daagse doe ik in mijn eentje. Het kost me veel tijd en geld om te doen en dan is het fijn als er mensen zijn die dat willen sponsoren. Ook jij kan VIP worden, een klein bedrag is al voldoende om te zorgen dat de Foto7daagse gratis blijft. Alle informatie over Foto7daagse VIP worden vind je hier op de website.

Ben jij die persoon die tot de 0,5% behoort die wil zorgen dat de andere 99,5% mee kan doen? Wordt dan snel VIP.

Wat het onderwerp van de VIP’s is? Dat zie je in onderstaande video.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

Ken je het verhaal van de Tarte Tatin? Één van de zussen Tatin maakte in de haast een dessert voor een groot aantal gasten hun restaurant. Ze was zo gehaast dat ze de appels en de suiker in de bakvorm deed maar ze vergat het deeg onder de appels te doen. Daarom deed ze dat maar bovenop en toe de taart uit de oven kwam, keerde ze hem op. Een klassieker was geboren.

De zesde (VIP) opdracht van deze Foto7daagse is dus:

“Iets kleins”

Nogmaals dank aan alle VIP’s die zorgen dat voor iedereen de Foto7daagse gratis te volgen is. Ik denk vandaag extra veel aan jullie :)
En een extra bedankje aan Ina voor deze opdracht van vandaag.

Tips voor fotograferen van ‘iets kleins’. Het hoeft niet heel klein te zijn natuurlijk. Als het maar klein lijkt. Macrofotografie ligt dan voor de hand. Wat de valkuilen zijn van macro-fotografie heb ik beschreven in dit artikel.

Maar het hoeft natuurlijk geen macro fotografie te zijn en het hoeft ook niet buiten. Kijk maar eens om je heen, er is genoeg kleins te vinden. Je hoeft het alleen maar op de foto te zetten.

Hoe pak je het nu aan?

In 7 stappen van deze opdracht naar de volgende opdracht? Van LEZEN naar DENKEN, naar DOEN en DELEN en uiteindelijk KLAAR. Dat heb ik allemaal in deze 7 dagelijkse stappen van de Foto7daagse beschreven. Daar staan ook de veelgestelde vragen over de Foto7daagse.

Vandaag deel je je foto’s met de hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag #ietskleins

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al bijna gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.

Over Mischa:

Ik ben dus Mischa van HeelHollandFotografeert.

Mijn missie is om mensen vaker en mooiere foto’s te laten maken. Want mooiere foto’s maken mooiere herinneringen. En ik help je daar graag bij op verschillende manieren waaronder het organiseren van deze gratis Foto7daagse.

Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!