Opdracht 7 van de 11e Foto7daagse

De laatste dag alweer van de Foto7daagse…. 7 dagen lang een leuke opdracht. En dan is het weer klaar. Maar wees gerust, ik stuur je morgen nog een nazorg mail waarin ik je tips geef om bezig te blijven met de fotografie.

Vandaag dus de laatste opdracht, klik op onderstaande video om te kijken wat ik voor je in gedachten heb.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De zevende en dus laatste opdracht van deze Foto7daagse is dus:

“Sport en Spel”

Sport voor de sportievelingen onder ons en spel voor de mensen die minder met sport hebben. Of andersom, want het kan zomaar dat je zelf niet sportief bent, maar toch heel sportieve foto’s maakt.

En denk na over de techniek die je gebruikt. Ga je een actie-sport fotograferen? Dan zal je moeten zorgen voor een korte sluitertijd. Hoe kort? dat ligt aan de actie. Vaak kunnen gewone camera’s een korte sluitertijd van 1/4000 of zelfs 1/8000 hebben. Maar ik zou dat niet adviseren. Want een (te) korte sluitertijd geeft je ergens anders weer problemen. Bijvoorbeeld een te hoge ISO….

Fotografeer je spel of sport die stil staat, bijvoorbeeld een paar sportschoenen? Dan is die sluitertijd minder van belang. Dan is het diafragma én de compositie veel belangrijker.

Het is de laatste opdracht, dus zorg dat je het extra goed aanpakt. Je doet de Foto7daagse voor jezelf, maar een extra goede foto, dat is extra leuk, toch?

Hoe pak je het nu aan?

In 7 stappen van deze opdracht naar de volgende opdracht? Van LEZEN naar DENKEN, naar DOEN en DELEN en uiteindelijk KLAAR. Dat heb ik allemaal in deze 7 dagelijkse stappen van de Foto7daagse beschreven. Daar staan ook de veelgestelde vragen over de Foto7daagse.

Vandaag deel je je foto’s met de hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag #sportenspel

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al bijna gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.

Over Mischa:

Ik ben dus Mischa van HeelHollandFotografeert.

Mijn missie is om mensen vaker en mooiere foto’s te laten maken. Want mooiere foto’s maken mooiere herinneringen. En ik help je daar graag bij op verschillende manieren waaronder het organiseren van deze gratis Foto7daagse.

Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!