De opwarmer van de 11e Foto7daagse

Hallo Fotograaf,

Komende zaterdag starten we met de 11e Foto7daagse. En of je nu voor het eerst meedoet of ze alle 11 hebt meegedaan: Leuk dat je nu (weer) meedoet.

Zaterdagochtend rond 6 uur krijg je de eerste opdracht in de mail. Ik leg dan uit hoe & wat. Ik maak voor iedere opdracht een korte video met de opdracht en wat tips in de richting van de dagelijkse opdracht.

Maar dat is zaterdag, vandaag is het nog donderdag en morgen een Goede vrijdag. We gaan vandaag en morgen een beetje opwarmen. Dat doen we met de “opwarmer”. En die opwarmer mag je uit je archief halen. Nu nog wel :)

Afijn. Hieronder de video. Klik op de afbeelding of de link onder de afbeelding om de video te bekijken.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De opwarm-opdracht is dus:

“Een archieffoto”

De Foto7daagse gaat over het maken van nieuwe, verse foto’s. Vanaf zaterdag maak je dus bij iedere opdracht een nieuwe foto. Voor deze opwarm-opdracht die vandaag en morgen is, hoeft dat nog niet.
Je mag dus lekker grasduinen in je archief en kiest daar één foto uit die je wilt laten zien.

Hoe pak je het nu aan?

In 7 stappen van deze opdracht naar de volgende opdracht? Van LEZEN naar DENKEN, naar DOEN en DELEN en uiteindelijk KLAAR. Dat heb ik allemaal in deze 7 dagelijkse stappen van de Foto7daagse beschreven. Daar staan ook de veelgestelde vragen over de Foto7daagse.

Vandaag deel je je foto’s met de hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag #archief

Je archief van Lightroom

Nu we het toch over archief hebben… Sinds kort heb ik een speciale online Lightroom cursus die je exact laat zien hoe je omgaat met de bibliotheek van Lightroom Classic en dus je archief aan foto’s. Dus nooit meer foto’s kwijt, tijd winnen door automatiseren en gewoon alles netjes op orde.

Hier staat alle informatie over deze cursus en alvast wat video’s die je gratis kan bekijken.

Doe je mee met de fotografie-workshop in Blijdorp of met de roofvogels?

Volgende week zaterdag, 15 april, is het de fotoworkshop in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Ik verzorg mijn workshop altijd in kleine clubjes zodat iedereen de juiste aandacht krijgt. Er zijn nu nog maar een paar plaatsen beschikbaar… Kijk hier voor meer info.

En op 11 en op 17 juni is de workshop roofvogels fotograferen gepland. Tijdens een normale roofvogelshow kan je best wel een leuke foto maken. Maar tijdens deze workshop zijn de vogels “in dienst” van de fotografen. Ze poseren dus netjes én ik geef je een berg tips en trucs om de vogels zowel stilstaand als in de vlucht prachtig te fotograferen. Deze workshop vind plaats bij Roofvogels en Uilen in Dinteloord. Kijk hier voor meer info

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al bijna gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.

Over Mischa:

Ik ben dus Mischa van HeelHollandFotografeert.

Mijn missie is om mensen vaker en mooiere foto’s te laten maken. Want mooiere foto’s maken mooiere herinneringen. En ik help je daar graag bij op verschillende manieren waaronder het organiseren van deze gratis Foto7daagse.

Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!