hallo fotograaf

Zo, vandaag de vrijdag na Hemelvaart. Normaal een superdrukke periode hier in Zeeland. Maar dat is dit jaar een beetje anders…
Ach ja, gelukkig hebben we de foto’s nog :)

Gisteren was een moeilijke opdracht. Zoals ik al schreef, 2020 is het jaar van de uitdagingen. Het jaar waarin alles anders werd dan dat we gepland (en gehoopt) hadden. Ik hoop dus dat je die uitdaging van gisteren aan bent gegaan. Misschien ben je heel tevreden over je foto, top dan!
Ben je minder tevreden over je foto? Nou, dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Er zijn ook mensen die dat niet doen…

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was over de resultaten van gisteren. Geen makkelijke opdracht, maar jullie hebben je er goed doorheen geslagen.

Vandaag een wat makkelijke opdracht. Ik leg hem uit in de video en in die video natuurlijk ook weer een goede foto-tip. Als je de video bekijkt op Youtube, dan vind ik het leuk als je een duimpje omhoog doet en eventueel een reactie achterlaat in de comments. Tips, trucs, tops of flops.

Komtie:

 

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

Opdracht nummer 5 is:

“Energie”

Ik had beloofd dat de opdracht van vandaag makkelijker zou zijn. Ik hoop dat je er de energie voor hebt. Ik ben er in ieder geval vroeg voor uit bed gegaan, zo! En dat voor een avondmensch…

Goede tip hè, in de video :)

En hier even verder staat de geweldige en alleen vandaag geldige aanbieding voor de Situatiekaarten.

Wat als je de foto gemaakt hebt

Nadat je de foto gemaakt hebt, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Deel je foto met de volgende hashtags #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #dag5 #energie

Om het voor iedereen duidelijk te maken dat je mee doet aan de Foto7daagse kan je de volgende tekst overnemen: Ik doe mee aan de 7e Foto7daagse, dit is dag 5 #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #dag5 #energie

De foto’s van gisteren?

Gisteren was “Onscherp” de opdracht. Ik heb een korte video gemaakt met foto’s die mij opvielen. Die video bekijk je hier.


De nieuwe Situatiekaarten

Afgelopen maandag bracht ik een hele postzak naar de post. Alle doosjes met situatiekaarten die gekocht waren in de voorverkoop. Ik kreeg afgelopen zaterdag het drukwerk binnen en dus konden ze maandag verstuurd worden. Dat was ook de dag waarop de prijs weer omhoog ging. Geen pre-order prijs meer.
Alleen vandaag. Vandaag kan je een set Situatiekaarten of een set Situatiekaarten met een set Fotokaarten aanschaffen voor de pre-order prijs. Alleen vandaag!!! Hoe je dat doet? Dat doe je met de onderstaande knoppen.
Wil je eerst zien wat die Situatiekaarten en die Fotokaarten nu inhouden? Dat zie je hier voor de Situatiekaarten en hier voor de Fotokaarten. Je ziet daar ook de reguliere prijs staan. Alleen met de knoppen hieronder krijg je de pre-order prijs. En alleen vandaag (vrijdag 22 mei) dus. De korting wordt automatisch verrekend bij het afrekenen.

 


Hoe doe ik mee aan de Foto7daagse?

Jijzelf:
Neem de tijd voor de dagelijkse foto. Van mij mag dat een uur zijn, maar echt, in 5 minuten lukt het je ook. Iedereen, hoe druk je ook bent,  kan dus iedere dag meedoen.
Eén belangrijk element deze Foto7daagse zorg dat je er plezier in hebt!

Je camera:
Misschien wil je je camera weer eens uit het stof halen, doe dat dan. Afstoffen (een schone make-up kwast werkt heel goed!), batterijen vol, geheugenkaart leeg.
Maar misschien ga je gewoon met je mobiele telefoon foto’s maken, dat kan ook! En als je oldskool wilt met een middenformaat camera met analoge film en een doka, ga vooral je gang (alhoewel je dat waarschijnlijk niet in een kwartiertje per dag gaat redden, maar dat hoeft natuurlijk niet).

Het delen:
Sommige mensen mailden mij met het bericht dat ze niet op een sociale website rondhangen. In dat geval maak je lekker je foto’s en deel je ze niet.
Als je ze wel deelt, dan is het verstandig om op wat zaken te letten.
•    Deel je foto op je eigen social media openbaar. Op die manier kunnen andere deelnemers ook je foto zien. Als je dat toch niet wilt, ook goed.
•    Als je op Facebook zit, kan je je foto óók in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen toegelaten wordt. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.
•    Voorzie je foto altijd van de hashtags #f7d #foto7daagse en #heelhollandfotografeert als je je foto post op een sociale website.

Eh, ik wil toch niet (meer) mee doen
Jammer, weet je het zeker? Als je niet (meer) mee wil doen kan je je voorkeuren wijzigen of jezelf uitschrijven met de link onderaan deze mail. Maar ik denk dat je wel spijt krijgt!

Vragen over de Foto7daagse
In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen:
Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al bijna gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.


Leuk voor jou en leuk voor mij

Als je meer dan de Foto7daagse wilt, dan kan dat. Ook leuk voor mij, zo eerlijk ben ik ook weer. Je hoeft echt niet zomaar geld te storten, ik doe er graag wat voor terug. Ik heb de volgende opties voor je:

  • Koop de nieuwe sets Situatiekaarten aan. Of een iets kleinere set Fotokaarten (of allebei). Dit zijn geweldige geheugensteuntjes op A6 formaat. Past dus perfect in je fototas.
  • Volg een online cursus bij mij. Dit is de laatste week dat de prijzen gehalveerd zijn.
    Een win-win-win situatie. Win voor jou omdat je veel leert, win voor jou omdat het voor de helft van de prijs is en win voor mij omdat ik toch weer wat inkomsten heb. Hier wat meer informatie over die online cursussen en de korting daarop.
  • Boek alvast een fotocursus of workshop. Deze periode gaat voorbij en dan is het leuk om weer nieuwe dingen te leren.
  • Voor het luttele bedrag van €5,- kan je al Foto7daagse VIP worden.

Kan je of wil je niets bij me kopen, maar draag je me wel een warm hart toe? Een mooie recensie op Facebook en/of Trustpilot is ook heel fijn.


Bereid je extra goed voor

Wil je jezelf extra goed voorbereiden op of tijdens deze Foto7daagse? Deze 28 Situatiekaarten zijn een geweldige hulp. Je kan ze voor een klein extra bedrag uitbreiden met de originele Fotokaarten

Speciaal voor fotografen heb ik kleine geheugensteuntjes gemaakt. Deze 28 Situatiekaarten staan boordevol tips en trucs voor bijna iedere situatie. Ze helpen je echt om meteen aan de slag te gaan.

VANDAAG BESTELD = VANDAAG VERZONDEN

Meer informatie over de Situatiekaarten en direct bestellen

 

LET OP! Dit bericht is verzonden op vrijdag 22 mei 2020 in het kader van de Foto7daagse. Aanbiedingen zijn geldig op deze dag en wellicht enkele dagen daarna. Daarna kan het goed zijn dat prijzen gewijzigd zijn.