En we zijn los!

Goedemorgen fotograaf

Zo, we zijn los! Vandaag starten we echt met de Foto7daagse. Het is alweer de 8e, maar we doen alsof we nog nooit mee hebben gedaan toch? Lekker aan de slag of dit nu je eerste of 8e keer is dat je meedoet.

Vanaf vandaag krijg je 7 dagen lang een leuke opdracht. Voor iedere dag maak ik een korte video waar ik de opdracht van de dag aan je uitleg. Hieronder die video en daaronder nog een keer de opdracht in tekst.

 

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De eerste opdracht is dus:

Oranje

Lekker dan, vorige week was het Koningsdag. Overal hing de vlag uit en voor mijn gevoel heeft half Nederland in de rij gestaan bij de bakker voor die kleffe oranje tompouchen (tompoezen?).
Dus misschien is jouw reactie wel “Nou jou Mischa, dat had je beter vorige week kunnen doen, dat Oranje….”

Nou, wat let je om nog een keer een bescheiden oranje feestje te geven? Je oranje vlaggetjes liggen vast nog ergens in de buurt. Daarnaast is oranje natuurlijk mijn favoriete kleur, niet voor niets is mijn logo oranje :)
Laten we onze bubbel nog een keer oranje maken, gewoon omdat het kan!

Maar je kan vast nog veel meer bedenken dat oranje of ‘oranjig’ is. Lekker even nadenken (zie stap 2 van de 6) en dan aan stap 3 starten.

ERGENS VANAVOND

Ergens vanavond maak ik een korte video waarin ik wat foto’s laat zien die mij opvielen van de opdracht van vandaag. Hou mijn Youtube kanaal in de gaten dus, als je je abonneert op dat kanaal wordt je vanzelf op de hoogte gehouden. Ik laat daar overigens niet alle foto’s zien, dat kan gewoon niet, zelfs ik zie ze niet allemaal…

AANBIEDING AANBIEDING AANBIEDING

Soms spreken mensen er schande van. Dat ik tijdens de Foto7daagse ook wat wil verkopen. Jammer dan. Toch doe ik dat, lekker puh. Koop je niets van me, dan mag je nog steeds gewoon gratis aan de Foto7daagse meedoen.

Dus: Wil je nu echt werk maken van die foto’s, maar worstel je nog een beetje met de instellingen of de bediening van de camera? De best gewaardeerde online cursus heeft een belachelijk lage prijs. ECHT WAAR! De cursus bevat ruim 5 uur videomateriaal, 32 e-books en honderden foto’s. En je volgt de onderdelen van de cursus waar en wanneer jij wilt. Alle informatie via deze link


De 6 stappen van de Foto7weekse

Stap 1:
De opdracht komt, LEES de OPDRACHT even door.

Stap 2:
DENK na, over de opdracht. Hoe ga je het aanpakken?

Stap 3:
DOE
. Maak dus een foto. Met je ‘gewone’ camera of je mobiel. Zorg dat je daar even de tijd voor neemt. Dat hoeft echt geen uur te zijn, vaak is 3 seconden extra nadenken al voldoende om je foto echt een stuk beter te krijgen.

Stap 4 (optioneel):
BEWERK je foto, zoals jij gewend bent (of niet dus, want optioneel)

Stap 5: (ook optioneel, maar heel erg leuk):
DEEL je foto, dat kan op je eigen website of op social media (Facebook, Instagram, Twitter enzovoort)

Dat doe je dan met hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag van de dag. Vandaag is die #oranje

Je mag me taggen, dat kan op @heelhollandfotografeert

Als je op Facebook zit, kan je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen wordt toegelaten. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.

Stap 6:
KLAAR
, voor deze dag dan, morgen weer een dag :)

Nog vragen over de Foto7daagse?

In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.