Daar zit een luchtje aan!

Goedemorgen fotograaf

Gisteren dag 1 en de opdracht was Oranje. Dat was goed te zien, mijn tijdlijn kleurde knetter-oranje, tof om te zien. Gisteravond laat heb ik een klein overzicht gemaakt met wat foto’s die openbaar gedeeld waren. Je kan die video hier bekijken.

“Daar zit een luchtje aan. Dat was de strekking van een mail die ik vorige week kreeg. Want een gratis Foto7daagse, dat kan natuurlijk niet. De mailadressen zullen wel doorverkocht worden, of iets anders.
Nou ik kan je vertellen dat een gratis Foto7daagse inderdaad niet kan. Want niets is voor niets in deze wereld. Maar ik heb besloten dat het voor jou gratis is. Ik neem met mijn bedrijf gewoon die kosten en die uren voor mijn rekening. Natuurlijk is het fijn als je een online cursus of workshop bij me aanschaft. Of een set situatiekaarten. Want laten we eerlijk zijn, ik kan pas iets betalen als ik wat heb. Maar als je niets wil of kan betalen, geen probleem. Je mag gewoon meedoen, daar zit echt geen luchtje aan.

Waar wel een luchtje aan zit is de tweede opdracht, klik maar eens op de video hieronder.

 

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De tweede opdracht is dus:

Geur

Denk je dat je een foto kan maken waar de geur van af spat? Dat is niet zo moeilijk denk ik. Maar je moet inderdaad je voorstellingsvermogen wel even aanspreken. Maar hee, te makkelijk is ook niet leuk, toch?

In de video liet ik de geurset zien die je aanschaft bij het Mauritshuis. De expositie lijkt me al serieus leuk, maar deze geurset is echt al de bom.

Dus, hopla, aan de slag, laat het lekker (of niet) ruiken met je foto, je kan het!

WIL JE WAT VOOR MIJ DOEN?

Ik wil binnenkort een podcast serie gaan opnemen. Een podcast? Over fotografie? Dat kan toch niet, daar heb je beeld bij nodig? Nou, ik denk dat het wel kan en ik heb daar wat ideeën over.
Als jij wel eens podcasts luistert of interesse hebt in een fotografie podcast, dan wil ik graag wat dingen van je weten. Ik heb een paar korte vragen die je in 52 seconden in kan vullen. Als je dat wilt doen, ben ik je extra dankbaar vandaag. Je vind de vragen hier.

AANBIEDING VAN DE DAG

Vandaag (let op, alleen vandaag) schaf je de complete set Situatiekaarten met Fotokaarten met een aantrekkelijke korting aan. Deze complete set staat op dit moment voor €38,95 op de website. Maar alleen vandaag kan je deze set aanschaffen met €5,- korting. Je krijgt dan de 28 uitgebreide Situatiekaarten, de 10 Fotokaarten en een handige verrassing. De set wordt gratis verstuurd binnen Nederland. Buiten Nederland vraag ik een bijdrage van €5,- in de verzendkosten.
KLIK HIER OM DEZE AANBIEDING TE CLAIMEN

ERGENS VANAVOND

Ergens vanavond maak ik een korte video waarin ik wat foto’s laat zien die mij opvielen van de opdracht van vandaag. Hou mijn Youtube kanaal in de gaten dus, als je je abonneert op dat kanaal wordt je vanzelf op de hoogte gehouden. Ik laat daar overigens niet alle foto’s zien, dat kan gewoon niet, zelfs ik zie ze niet allemaal…

De 6 stappen van de Foto7weekse

Stap 1:
De opdracht komt, LEES de OPDRACHT even door.

Stap 2:
DENK na, over de opdracht. Hoe ga je het aanpakken?

Stap 3:
DOE
. Maak dus een foto. Met je ‘gewone’ camera of je mobiel. Zorg dat je daar even de tijd voor neemt. Dat hoeft echt geen uur te zijn, vaak is 3 seconden extra nadenken al voldoende om je foto echt een stuk beter te krijgen.

Stap 4 (optioneel):
BEWERK je foto, zoals jij gewend bent (of niet dus, want optioneel)

Stap 5: (ook optioneel, maar heel erg leuk):
DEEL je foto, dat kan op je eigen website of op social media (Facebook, Instagram, Twitter enzovoort)

Dat doe je dan met hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag van de dag. Vandaag is die #geur

Je mag me taggen, dat kan op @heelhollandfotografeert

Als je op Facebook zit, kan je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen wordt toegelaten. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.

Stap 6:
KLAAR
, voor deze dag dan, morgen weer een dag :)

Nog vragen over de Foto7daagse?

In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.