Op de technische toer!

Goedemorgen fotograaf

Gisteren dag 2 en de opdracht was Geur. Meestal jammer maar soms gelukkig konden we de foto’s niet ruiken :) Gisteravond laat heb ik een klein overzicht gemaakt met wat foto’s die openbaar gedeeld waren. Je kan die video hier bekijken. 

Tijdens mijn cursussen heb ik het veel over doen en kijken. Maar natuurlijk ook over de techniek van de fotografie. En ik weet, dat als ik het woord techniek in de mond neem, dat er mensen zijn willen vluchten.  Want techniek staat voor veel mensen gelijk aan moeilijk. Dus ik probeer tijdens mijn cursussen zoveel mogelijk de link te leggen met de praktijk. Hoe doe je iets. Dat is overigens ook de basis van de uitgebreide sets Situatiekaarten van HeelHollandFotografeert die je helpen om de fotografie makkelijker te maken. 

De opdracht weer in de video en ik laat je zien dat je het allemaal met een korrel zout moet nemen.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De derde opdracht is dus:

“Technisch”

Neeeeeeeeee, niet meteen weglopen, afhaken, stoppen…. Je moet helemaal niet technisch doen, het mag ook technisch lijken. Dus ik zet het even op een rijtje:

Laat iets zien dat er technisch (of moeilijk) uitziet. Doe de motorkap van je auto maar open, of schroef een apparaat open (hee, niet mijn schuld als het dan kapot is hè…)

Of je neemt een bepaalde foto-techniek. Dat kan ook. Een bijzondere techniek. In dat geval vinden we het heeeeeeel fijn als je bij je foto zet hoe en wat. Want dan leren we er allemaal van. Zo hebben we een winwinwin situatie. Snappie? Technisch meesterbrein!

DE AANBIEDING VAN DE DAG

Het landschap, misschien wel het meest gefotografeerde onderwerp. Maar hoe maak je nu een foto die zo fenomenaal is dat je hem boven de bak wil hangen. En niet alleen je eigen bank, maar dat mensen jouw foto boven hun eigen bank willen hebben? Speciaal voor HeelHollandFotografeert heeft dé specialist op dit gebied Arnoud van de Weerd zijn kennis gestopt in de nieuwste online cursus. Studeer in je eigen tijd en eigen tempo. Deze cursus heeft al een introductiekorting, maar speciaal voor de mensen die meedoen met de Foto7daagse doe ik er een schepje bovenop. In plaats van de normale €70 schaf je alleen vandaag deze cursus aan voor slechts €45,-. En dat doe je via deze link.

ERGENS VANAVOND

Ergens vanavond maak ik een korte video waarin ik wat foto’s laat zien die mij opvielen van de opdracht van vandaag. Hou mijn Youtube kanaal in de gaten dus, als je je abonneert op dat kanaal wordt je vanzelf op de hoogte gehouden. Ik laat daar overigens niet alle foto’s zien, dat kan gewoon niet, zelfs ik zie ze niet allemaal…

De 6 stappen van de Foto7weekse

Stap 1:
De opdracht komt, LEES de OPDRACHT even door.

Stap 2:
DENK na, over de opdracht. Hoe ga je het aanpakken?

Stap 3:
DOE
. Maak dus een foto. Met je ‘gewone’ camera of je mobiel. Zorg dat je daar even de tijd voor neemt. Dat hoeft echt geen uur te zijn, vaak is 3 seconden extra nadenken al voldoende om je foto echt een stuk beter te krijgen.

Stap 4 (optioneel):
BEWERK je foto, zoals jij gewend bent (of niet dus, want optioneel)

Stap 5: (ook optioneel, maar heel erg leuk):
DEEL je foto, dat kan op je eigen website of op social media (Facebook, Instagram, Twitter enzovoort)

Dat doe je dan met hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag van de dag. Vandaag is die #technisch

Je mag me taggen, dat kan op @heelhollandfotografeert

Als je op Facebook zit, kan je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen wordt toegelaten. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.

Stap 6:
KLAAR
, voor deze dag dan, morgen weer een dag :)

Nog vragen over de Foto7daagse?

In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.