Je moet het zien…

Goedemorgen fotograaf

Gisteren dag 3 en de opdracht was Technisch. Ik heb een berg ingewikkelde foto’s gezien, leuk hoor! Gisteravond laat heb ik een klein overzicht gemaakt met wat foto’s die openbaar gedeeld waren. Je kan die video hier bekijken.

Gisteren schreef ik over techniek. En techniek is een belangrijk onderdeel van de fotografie. Maar zeker niet het belangrijkste onderdeel. Creativiteit en leren kijken is eigenlijk veel belangrijker. Dat benadruk ik ook altijd in mijn cursussen en workshops. Eigenlijk zakelijk niet zo slim, ik kan natuurlijk veel beter zeggen dat je alleen een betere fotograaf wordt door technische cursussen te doen. Maar ja, zo ben ik niet. Ik laat je graag zien dat je juist met de combinatie van creativiteit, techniek en vooral DOEN een betere fotograaf wordt. 

Vandaag een opdracht waarbij je anders gaat kijken. Die opdracht weer in de video en schrik niet van de dronken octopus….

 

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De vierde opdracht is dus:

“Faces in Places”

Zoals je in de video ziet kan je echt overal een gezicht zien. Ik daag je dan ook uit om echt goed om je heen te kijken. Je mag natuurlijk de boel een beetje helpen door wat onderdelen van de Faces op de juiste Places te leggen. Krijg je zeker geen straf voor…

Dus allemaal creabea aan de slag vandaag. Laat al die boze, grappige, lieve, ontroerende en gekke Faces in al die Places maar eens zien.

En voor de mensen die not englies spreaken, Faces in Places is dus “Bekjes in Plekjes”

DE FOTO7WEEKSE = DE FOTO7DAAGSE 2.0

Vind je de Foto7daagse leuk? En wil je wel meer van dit? Dat kan! Op 15 mei start er weer een Foto7weekse. Tijdens de Foto7weekse krijg je in 7 weken (duh!) in totaal 12 opdrachten. Je kan het dus wat rustiger aan doen. Daarnaast bespreek ik in 3 video’s die 12 opdrachten, je krijgt dus uitgebreide feedback op je foto’s. De groepen zijn bewust klein en er zijn dus een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar. Alle informatie over de komende Foto7weekse en direct inschrijven via deze link

ERGENS VANAVOND

Ergens vanavond maak ik een korte video waarin ik wat foto’s laat zien die mij opvielen van de opdracht van vandaag. Hou mijn Youtube kanaal in de gaten dus, als je je abonneert op dat kanaal wordt je vanzelf op de hoogte gehouden. Ik laat daar overigens niet alle foto’s zien, dat kan gewoon niet, zelfs ik zie ze niet allemaal…

 

De 6 stappen van de Foto7weekse

Stap 1:
De opdracht komt, LEES de OPDRACHT even door.

Stap 2:
DENK na, over de opdracht. Hoe ga je het aanpakken?

Stap 3:
DOE
. Maak dus een foto. Met je ‘gewone’ camera of je mobiel. Zorg dat je daar even de tijd voor neemt. Dat hoeft echt geen uur te zijn, vaak is 3 seconden extra nadenken al voldoende om je foto echt een stuk beter te krijgen.

Stap 4 (optioneel):
BEWERK je foto, zoals jij gewend bent (of niet dus, want optioneel)

Stap 5: (ook optioneel, maar heel erg leuk):
DEEL je foto, dat kan op je eigen website of op social media (Facebook, Instagram, Twitter enzovoort)

Dat doe je dan met hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag van de dag. Vandaag is die #facesinplaces

Je mag me taggen, dat kan op @heelhollandfotografeert

Als je op Facebook zit, kan je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen wordt toegelaten. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.

Stap 6:
KLAAR
, voor deze dag dan, morgen weer een dag :)

Nog vragen over de Foto7daagse?

In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.