Bûûtenlans.

Goedemorgen fotograaf

Gisteren dag 4 en de opdracht was `Faces in Places’ ofwel ‘Bekjes in Plekjes’. Wat een feest was dat om al die bekjes en faces te zien! Gisteravond laat heb ik een klein overzicht gemaakt met wat foto’s die openbaar gedeeld waren. Je kan die video hier bekijken. 

Bekjes in plekjes als vertaling voor Faces in places. Ik moest er gisteren even over nadenken. En ook vandaag weer een engelse term voor de opdracht. Bûûtenlans dus…
Ik weet dat mensen daar soms moeite mee hebben, die soms onnodige engelse termen. En ook mijn bedrijfsnaam, HeelHollandFotografeert, wil wel eens wat wrevel opwekken. Alsof alleen Hollanders zouden mogen fotograferen. Jij weet wel beter toch? Het ‘bekt’ gewoon lekkerder.

Maar vandaag dus weer een engelse term als opdracht. In onderstaande video leg ik het weer uit.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De vijfde opdracht is dus:

“Homemade”

Je ziet het vaak staan op de kaart van restaurants. Homemade. En ik denk dan altijd, “das raar, want waarom zou je iets thuis maken als je een restaurant hebt….”

Vertaal je echter Homemade naar Huisgemaakt (in plaats van Thuisgemaakt), dan klopt het weer. Dus wat maak jij zelf (of laat je maken en is toch homemade of huisgemaakt…)?

Zelf sta ik graag in de keuken, dat weet je nog van opdracht 2, geur. Dus ik denk dat ik vandaag wat in de keuken ga freubelen voor de opdracht.
Oh ja, je hoeft dus niets te maken persé, maar je mag ook wat op de foto zetten dat huisgemaakt is of er zo uit ziet :)

AANBIEDING VAN DE DAG

We moeten er nog even op wachten, maar er komt een tijd dat het weer mag. Verre reizen maken. Misschien heb je er wel eentje in de planning staan. Of blijf je dit jaar in Nederland of zelfs thuis. Feit is dat we tijdens vakanties veel foto’s maken. Ik heb een speciaal e-book gemaakt waarin ik je verschillende tips en trucs geef om nog mooiere (en bijzondere) vakantiefoto’s te maken. En of je nu naar de andere kant van de wereld gaat of naar Achter de Køkedør, Balkonia, Rundumhausen of Thushavn. Echt overal maak je de mooiste foto’s, als je er maar even de tijd voor neemt. Dat merk je vanzelf als je door dit e-book gaat. tips, voorbeelden en leuke opdrachten om uit te voeren tijdens je vakantie. De normale prijs voor dit e-book bedraagt €11,95. Maar vandaag kan je al een vakantie-gevoel krijgen voor de absurd lage prijs van €5,95. Dat doe je via deze link.  Let op, alleen vandaag!

KEN JIJ PHOTOFRIDAY?

Op vrijdag plaats ik altijd op de HeelHollandFotografeert Facebookpagina het PhotoFriday bericht. Daar mag je dan een foto als reactie plaatsen die je de afgelopen week gemaakt hebt. Op maandag kies ik dan één foto uit (en dat is altijd moeilijk). Dat is dan de ingelijst foto. Aan het einde van het jaar verzamel ik alle ingelijst foto’s en kijken we welke foto de mooiste van het aar is. Meedoen aan Photofriday is gratis, en je kan aan het einde van het jaar leuke prijzen winnen! Stel je nu voor dat je deze week een mooie foto hebt gemaakt, zet die dan ook lekker bij het PhotoFriday bericht. Dat bericht staat rond 10 uur op de HeelHollandFotografeert Facebook-pagina. 

ERGENS VANAVOND

Ergens vanavond maak ik een korte video waarin ik wat foto’s laat zien die mij opvielen van de opdracht van vandaag. Hou mijn Youtube kanaal in de gaten dus, als je je abonneert op dat kanaal wordt je vanzelf op de hoogte gehouden. Ik laat daar overigens niet alle foto’s zien, dat kan gewoon niet, zelfs ik zie ze niet allemaal..