Very Important Photographer.

Goedemorgen fotograaf

Gisteren dag 5 en de opdracht was `Homemade’. Wat kunnen jullie lekker knutselen, bakken en fröbelen zeg! Gisteravond laat heb ik een klein overzicht gemaakt met wat foto’s die openbaar gedeeld waren. Je kan die video hier bekijken.

Vandaag is het de VIP-opdracht. Je weet, de Foto7daagse is gratis. Maar je mag wel VIP (Very Important Photographer) worden. Voor een klein bedrag ben je al VIP en betaal je iets meer, dan krijg je ook nog extra leuke voordelen :)
Jij als Foto7daagse-VIP weet dan als eerste de datum voor de volgende Foto7daagse én mag je ook meedenken voor de 6e opdracht van die Foto7daagse. Alle informatie over VIP-worden staat hier. 

Cindy is vandaag de VIP die deze 6e opdracht heeft verzonnen. In de video hieronder leg ik hem weer uit.

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De zesde (VIP)opdracht is dus:

“Cijfers en letters”

Cijf3r5 & L3tt3r5 dus :)

Cindy zegt er zelf over: “In het dagelijks leven kom je overal cijfers en letters tegen. Misschien niet het eerste waar je aan denkt om te gaan fotograferen, maar met deze opdracht je alle kanten op. Ga je zelf lekker creatief aan de slag en maak zelf letters of cijfers met objecten om die mooi in beeld te brengen? Of maak je bijvoorbeeld een mooie foto van een reclamebord, een huisnummer, geschilderde cijfers of letters op een gebouw of op straat? Of het nu kleine of grote cijfers of letters zijn met een mooie compositie, mooi licht, een interessant standpunt of een mooie uitsnede kan je er een prachtige foto van maken.”

Normaal sta ik niet zo snel met mijn mond vol met cijfers & letters. maar nu wel. Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen. Dus lekker aan de slag met die cijfers en die letters…

ERGENS VANAVOND

Ergens vanavond maak ik een korte video waarin ik wat foto’s laat zien die mij opvielen van de opdracht van vandaag. Hou mijn Youtube kanaal in de gaten dus, als je je abonneert op dat kanaal wordt je vanzelf op de hoogte gehouden. Ik laat daar overigens niet alle foto’s zien, dat kan gewoon niet, zelfs ik zie ze niet allemaal…

De 6 stappen van de Foto7weekse

Stap 1:
De opdracht komt, LEES de OPDRACHT even door.

Stap 2:
DENK na, over de opdracht. Hoe ga je het aanpakken?

Stap 3:
DOE
. Maak dus een foto. Met je ‘gewone’ camera of je mobiel. Zorg dat je daar even de tijd voor neemt. Dat hoeft echt geen uur te zijn, vaak is 3 seconden extra nadenken al voldoende om je foto echt een stuk beter te krijgen.

Stap 4 (optioneel):
BEWERK je foto, zoals jij gewend bent (of niet dus, want optioneel)

Stap 5: (ook optioneel, maar heel erg leuk):
DEEL je foto, dat kan op je eigen website of op social media (Facebook, Instagram, Twitter enzovoort)

Dat doe je dan met hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag van de dag. Vandaag is die #cijfersenletters

Je mag me taggen, dat kan op @heelhollandfotografeert

Als je op Facebook zit, kan je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen wordt toegelaten. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.

Stap 6:
KLAAR
, voor deze dag dan, morgen weer een dag :)

Nog vragen over de Foto7daagse?

In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.