Huilie huilie.

Goedemorgen fotograaf

Vergeet je het niet? Het is vandaag Moederdag. Ga naar je moeder als dat kan, denk aan je moeder en wees lief voor je moeder. heeft verder niets met de Foto7daagse te maken, maar hee, moeders rule the world tenslotte :)

Oei… De 7e en dus laatste opdracht alweer van de Foto7daagse. Het zwarte gat lonkt….
Morgen geen opdracht meer, maar nog wel nazorg. Die krijg je iets later dan je gewend bent in de bus. Vandaag kan je echter al de volgende stap nemen door je in te schrijven voor de Foto7weekse…. De eerstvolgende start volgend weekend en de plaatsen zijn beperkt…

Gisteren dag 6 en de VIP-opdracht was `Cijfers en letters’. Hele alfabetten heb ik voorbij zien komen. Gaaf weer hoor! Gisteravond laat heb ik een klein overzicht gemaakt met wat foto’s die openbaar gedeeld waren. Je kan die video hier bekijken.

MAAR VANDAAG DUS DE LAATSTE OPDRACHT ALWEER, DAN ZIJN WE WEER ROND MET DEZE FOTO7DAAGSE… In de video hieronder geef ik weer de opdracht. 

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De zevende en laatste opdracht is dus:

“Rond”

Zoals de bekende filosoof J Cruijff al eens in het Spaan zei “la pelota esta redonda”  :)

Rond, daar kan je van alles mee. En als je even niets weet, draai dan eens een paar rondjes op je fiets of in je auto bij de dichtstbijzijnde rotonde. Wellicht dat je voordat je misselijk bent een idee hebt.
Bolletje ijs, daar heb ik zin in. En het is de laatste opdracht, dus we zijn weer rond :)

Goed, even over morgen. Dan krijg je dus een we-zijn-klaar-maar-nog-niet-helemaal-mail van me. Ik geef je dan nazorg.  Jij kan mij nu al helpen als je wilt. Bijvoorbeeld door een leuke 5 sterren review achter te laten bij Trustpilot via deze link.
Vond je de Foto7daagse stom? Dan vraag ik me af waarom je er op dag 7 nog bij bent, maar ik wil dan wel graag weten waarom. Mail me dat, daar heb ik echt wat aan. Ik luister serieus naar je feedback.

AANBIEDING VAN VANDAAG

Alle online cursussen van HeelHollandFotografeert zijn op dit moment met een aantrekkelijke korting aan te schaffen. Maar dat moet niet de reden zijn waarom je een cursus aanschaft. De reden moet zijn dat je wat wilt leren, dat graag in je eigen tempo doet én dat je dan een geweldig goede cursus krijgt. Nu kan ik wel zeggen dat mijn cursussen echt geweldig zijn (dat doe ik ook). Maar dat is toch een beetje Wij van WC-eend… Daarom een quote die een cursiste vorige week naar me mailde: “Wat ik zo goed vind in uw cursussen, ze zijn in duidelijke, klare taal. Voor iedereen verstaanbaar. Ik voel jouw passie en die breng je over op mij”.
Ik vind dat echt heel leuk om te lezen. En als jij ook dit soort reviews over HeelHollandFotografeert en de cursussen wil lezen, neem dan eens een kijkje bij de ruim 500 reviews bij Trustpilot.

ERGENS VANAVOND

Ergens vanavond maak ik een korte video waarin ik wat foto’s laat zien die mij opvielen van de opdracht van vandaag. Hou mijn Youtube kanaal in de gaten dus, als je je abonneert op dat kanaal wordt je vanzelf op de hoogte gehouden. Ik laat daar overigens niet alle foto’s zien, dat kan gewoon niet, zelfs ik zie ze niet allemaal…

De 6 stappen van de Foto7weekse

Stap 1:
De opdracht komt, LEES de OPDRACHT even door.

Stap 2:
DENK na, over de opdracht. Hoe ga je het aanpakken?

Stap 3:
DOE
. Maak dus een foto. Met je ‘gewone’ camera of je mobiel. Zorg dat je daar even de tijd voor neemt. Dat hoeft echt geen uur te zijn, vaak is 3 seconden extra nadenken al voldoende om je foto echt een stuk beter te krijgen.

Stap 4 (optioneel):
BEWERK je foto, zoals jij gewend bent (of niet dus, want optioneel)

Stap 5: (ook optioneel, maar heel erg leuk):
DEEL je foto, dat kan op je eigen website of op social media (Facebook, Instagram, Twitter enzovoort)

Dat doe je dan met hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag van de dag. Vandaag is die #rond

Je mag me taggen, dat kan op @heelhollandfotografeert

Als je op Facebook zit, kan je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen wordt toegelaten. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.

Stap 6:
KLAAR
, voor deze dag dan, morgen weer een dag :) Oh nee, geen opdracht morgen….

Nog vragen over de Foto7daagse?

In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.