Warm-up voor de Foto7daagse
Hoi fotograaf

Maandag starten we voor het ‘eggie’ met de Foto7daagse. Vandaag en morgen ben je al bezig met de ‘opwarmer’. Tenminste, als je wilt natuurlijk :)

En die opwarmer, dat is dus om op te warmen, ik leg het uit in onderstaande video:

 

De video met de WARMING-UP opdracht van de 8e Foto7daagse
Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

De opwarm- opdracht is dus:

Archief

Haal dus een foto uit je archief. Een foto die je wilt laten zien, waar je trots op bent.En welke dat is, dat maakt niet uit. Mag van een vakantie zijn van een paar jaar geleden, of die mooie foto die je gisteren maakte. Of een foto die je tijdens een vorige Foto7daagse maakte, kan ook hoor.

Maar ik wil wel een afspraak met je maken, deze komt uit je archief, de rest van de Foto7daagse maak je lekkere ‘verse foto’s’. Het is tenslotte de FOTO7daagse…

TIP:

Ik heb nog een tip voor je. Ik ga er van uit dat je je foto’s netjes in een archief hebt. En dat je ook een BACKUP hebt van dat archief. Die Backup heb je voor als het misgaat (en geloof me, de kans dat het een keer misgaat is heel erg groot….).
Als je die backup nu niet hebt, denk dan eens dit weekend na over een goede backup-strategie. Heb je wel een goede backup? Dan is het vandaag hét moment om eens te kijken of die foto die je uit je archief haalt ook in je backup zit. Heb je dat ook meteen gecontroleerd… Scheelt een boel frustratie later :)

De 6 stappen van de Foto7weekse

Stap 1:
De opdracht komt, LEES de OPDRACHT even door.

Stap 2:
DENK na, over de opdracht. Hoe ga je het aanpakken?

Stap 3:
DOE
. Maak dus een foto. Met je ‘gewone’ camera of je mobiel. Zorg dat je daar even de tijd voor neemt. Dat hoeft echt geen uur te zijn, vaak is 3 seconden extra nadenken al voldoende om je foto echt een stuk beter te krijgen.

Stap 4 (optioneel):
BEWERK je foto, zoals jij gewend bent (of niet dus, want optioneel)

Stap 5: (ook optioneel, maar heel erg leuk):
DEEL je foto, dat kan op je eigen website of op social media (Facebook, Instagram, Twitter enzovoort)

Dat doe je dan met hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag van de dag. Vandaag is die #archief

Je mag me taggen, dat kan op @heelhollandfotografeert

Als je op Facebook zit, kan je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen wordt toegelaten. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.

Stap 6:
KLAAR
, voor deze dag dan, morgen weer een dag :) Nou ja, maandag dus.

Nog vragen over de Foto7daagse?

In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al bijna gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.