Opdracht 5, het is dinsdag

Goedemorgen fotograaf

Ik kreeg een paar vragen over mijn t-shirt dat ik op dag 1 en dag 3 in de video aan had. Dat is een t-shirt van de Fotoclub des vaderlands. In de video leg ik daar nog wat over uit, maar die fotoclub vind je hier (tip, je wordt gratis lid).
Over die Fotoclub des vaderlands en de fotograaf des vaderlands had ik een paar weken geleden een podcast. Nummer 18 was dat van de HeelHollandFotografeert fotogafie podcast. Je vind deze fotografie podcast in je favoriete podcast app óf hier op de website. 

Zo, tijd voor opdracht nummer 5. Zelf vind ik dinsdag altijd zo’n ‘tussen-dag’. Weet niet zo goed wat ik er mee moet. Het duurt nog even voordat het weekend is. En het klinkt gewoon vreemd, dins…

Het klinkt niet negatief ofzo, maar misschien een beetje grijs?

Nou ja, een mooi haakje voor de nieuwe opdracht:

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

Die vijfde opdracht is dus:

Jouw favoriete kleur

Ik weet nu al dat dit een kleurrijke dag gaat worden. Of het nu grijs is buiten of niet, we zien echt wel een regenboog aan kleuren voorbij komen. Dus allemaal op zoek naar je favoriete kleur. Of dat nu Rood, Groen, Blauw, Geel of Paars is. En je snapt, mijn favoriete kleur is Oranje, dus ik ga op zoek naar iets in de kleur oranje.

ERGENS VANAVOND

Ergens vanavond maak ik een korte video waarin ik wat foto’s laat zien die mij opvielen van de opdracht van vandaag. Hou mijn Youtube kanaal in de gaten dus, als je je abonneert op dat kanaal wordt je vanzelf op de hoogte gehouden. Ik laat daar overigens niet alle foto’s zien, dat kan gewoon niet, zelfs ik zie ze niet allemaal…

De foto’s die mij opvielen van gisteren (Gewoon iets moois) bekijken? Die foto’s staan hier op Youtube, misschien zit jouw foto er wel bij :)

AANBIEDING AANBIEDING AANBIEDING

Soms spreken mensen er schande van. Dat ik tijdens de Foto7daagse ook wat wil verkopen. Jammer dan. Toch doe ik dat, lekker puh! Koop je niets van me, dan mag je nog steeds gewoon gratis aan de Foto7daagse meedoen.

Er zijn een paar zaken die zorgen dat je een betere fotograaf wordt. Één daarvan is kennis. Dat krijg je door bijvoorbeeld een cursus of workshop te volgen. Maar een andere, hele belangrijke, is DOEN. Door te doen en dus te oefenen wordt je steeds beter in iets. Het is niet voor niets dat de Olympisch kampioen niet alleen Youtube video’s bekijkt van zijn of haar sport. Gewoon iedere dag op de baan of in het zwembad of op de schaatsen. Oefenen, oefenen, oefenen.
En juist dát doe je als je meedoet met deze Foto7daagse. En tijdens de Foto7weekse gaan we dat op een hoger niveau zetten. Want in die 7 weken die de Foto7weekse duurt, krijg je in totaal 12 opdrachten. Je hebt dus even een paar dagen de tijd per opdracht. Je plaatst je foto’s in een besloten Facebook-groep die uit maximaal 40 deelnemers bestaat. En ik maak in die 7 weken 3 keer een video waarin ik jouw foto’s bespreek. Ik geef je verschillende tips en trucs.

Maar belangrijk: De Foto7weekse is de perfecte stok achter de deur, maar wel als je houdt van een uitdaging. Als je namelijk niet open staat voor wat anders dan je normaal doet, dan zal je ook niets leren…. Als je jezelf wilt verbeteren en anders wil kijken, dan is dit een geweldige manier om boven jezelf uit te stijgen.

Meedoen aan de Foto7weekse kost je slechts €35,- En let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De eerstvolgende Foto7weekse start komende zaterdag al. En die daarna start op 23 april. Meer weten en direct inschrijven voor één van die Foto7weekses? Dat doe je hier op de website.

De 6 stappen van de Foto7daagse

Stap 1:
De opdracht komt, LEES de OPDRACHT even door.

Stap 2:
DENK na, over de opdracht. Hoe pak je het aan?

Stap 3:
DOE
. Maak dus een foto. Met je ‘gewone’ camera of je mobiel. Zorg dat je daar even de tijd voor neemt. Dat hoeft echt geen uur te zijn, vaak is 3 seconden extra nadenken al voldoende om je foto echt een stuk beter te maken.

Stap 4 (optioneel):
BEWERK je foto, zoals jij gewend bent (of niet dus, want optioneel)

Stap 5: (ook optioneel, maar heel erg leuk):
DEEL je foto, dat kan op je eigen website of op social media (Facebook, Instagram, Twitter enzovoort)

Dat doe je dan met hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag van de dag. Vandaag is die #jouwfavorietekleur #dekleur

Je mag me taggen, dat kan op @heelhollandfotografeert

Als je op Facebook zit, mag je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen wordt toegelaten. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.

Stap 6:
KLAAR
, voor deze dag dan, morgen weer een dag :)

Nog vragen over de Foto7daagse?

In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.

Over Mischa:

Ik ben dus Mischa van HeelHollandFotografeert

Mijn missie is om mensen vaker en mooiere foto’s te laten maken. Want mooiere foto’s maken mooiere herinneringen. En ik help je daar graag bij op verschillende manieren waaronder het organiseren van deze gratis Foto7daagse.

Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!