De laatste opdracht…

Goedemorgen fotograaf

De laatste opdracht… Alweer 7 opdrachten verder… Wat gaat het weer snel, de eerste week van de Foto7daagse is alweer bijna voorbij. En laat die Foto7daagse nu exact een week duren :)

Morgen stuur ik je nog een keer een mail, met wat nazorg en natuurlijk de video met wat foto’s van vandaag die mij opvielen. Maar zullen we eerst maar eens naar die laatste opdracht gaan?:

Klik op bovenstaand plaatje om de video te bekijken of via deze link

Die laatste opdracht is dus:

Stop

Stop, klaar, ten einde, halt, kurk, pauze, rust…

Stop, dat is dus het foto-thema van vandaag. Want we stoppen vandaag met de Foto7daagse. Maar natuurlijk niet met fotograferen, toch? Zaterdag start de Foto7weekse, daar zijn nu nog een paar laatste plaatsen voor beschikbaar. Maar dat stoppen, dat is een ding dat je goed gebruikt tijdens het fotograferen. Vaak zie ik dat mensen maar door en door gaan. Maar even tussendoor stoppen, evalueren, nadenken, is echt een manier om je fotografie veel beter te maken. Denk even na over wat je aan het doen bent. Klopt alles nog, is de techniek die je gebruikt wel goed, of moet je daar wat in wijzigen? Staat het licht goed, of moet je misschien een paar stappen naar de andere kant zetten?

Het is natuurlijk wel een toepasselijk thema, zo aan het einde van de Foto7daagse. Stop. Het vorige jaar is net gestopt en een nieuw jaar is gestart. Want dat is het ook. Het einde is vaak ook een nieuw begin. Stop is dus niet zo negatief als mensen soms denken, stoppen is ook nodig om te starten.

Foto7daagse VIP

De Foto7daagse is een gratis fotochallenge. Het is mijn missie om te zorgen dat mensen mooiere herinneringen hebben. En met mooie foto’s lukt dat nog beter. De tijd en het geld die het me kost om deze Foto7daagse te organiseren is daar een onderdeel van. Ik betaal deze week uit eigen zak. Nou ja, dat is natuurlijk niet helemaal waar. Want uiteindelijk betalen de klanten van HeelHollandFotografeert mijn tijd. Dat doen ze door een cursus of workshop te volgen of door Foto7daagse VIP te worden. Op die manier zorg je er voor dat de Foto7daagse altijd gratis is, ook als er net zoals deze keer een extra editie is.

Als je VIP wordt (en dat kan al vanaf €5,-) weet jij als eerste wanneer de volgende Foto7daagse is. En je mag een onderwerp inleveren voor een volgende Foto7daagse. Eén van de VIP onderwerpen komt namelijk als onderwerp in de volgende Foto7daagse. Doe je een grotere donatie? Dan krijg je een mooie afdruk, een online begeleidingssessie of een paar uur beter leren fotograferen in een stad naar keuze voor 1 of 2 personen.

ERGENS VANAVOND

Ergens vanavond maak ik een korte video waarin ik wat foto’s laat zien die mij opvielen van de opdracht van vandaag. Hou mijn Youtube kanaal in de gaten dus, als je je abonneert op dat kanaal wordt je vanzelf op de hoogte gehouden. Ik laat daar overigens niet alle foto’s zien, dat kan gewoon niet, zelfs ik zie ze niet allemaal…

De foto’s die mij opvielen van gisteren (Lekker warm) bekijken? Die foto’s staan hier op Youtube, misschien zit jouw foto er wel bij :)

De 6 stappen van de Foto7daagse

Stap 1:
De opdracht komt, LEES de OPDRACHT even door.

Stap 2:
DENK na, over de opdracht. Hoe pak je het aan?

Stap 3:
DOE
. Maak dus een foto. Met je ‘gewone’ camera of je mobiel. Zorg dat je daar even de tijd voor neemt. Dat hoeft echt geen uur te zijn, vaak is 3 seconden extra nadenken al voldoende om je foto echt een stuk beter te maken.

Stap 4 (optioneel):
BEWERK je foto, zoals jij gewend bent (of niet dus, want optioneel)

Stap 5: (ook optioneel, maar heel erg leuk):
DEEL je foto, dat kan op je eigen website of op social media (Facebook, Instagram, Twitter enzovoort)

Dat doe je dan met hashtags: #f7d #foto7daagse #heelhollandfotografeert en de hashtag van de dag. Vandaag is die #stop

Je mag me taggen, dat kan op @heelhollandfotografeert

Als je op Facebook zit, mag je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen wordt toegelaten. Wel even de vragen beantwoorden die je krijgt als je inschrijft.

Stap 6:
KLAAR
, voor deze dag dan, morgen weer een dag :)

Nog vragen over de Foto7daagse?

In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen:

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en gewoon meedoen.

Over Mischa:

Ik ben dus Mischa van HeelHollandFotografeert

Mijn missie is om mensen vaker en mooiere foto’s te laten maken. Want mooiere foto’s maken mooiere herinneringen. En ik help je daar graag bij op verschillende manieren waaronder het organiseren van deze gratis Foto7daagse.

Door bewust te fotograferen kijk je anders naar de wereld om je heen. Dat maakt dat je diezelfde wereld als veel mooier gaat ervaren. Ik ervaar dat dagelijks, nu jij nog!