Dag 2 van de Foto7daagse

Iedereen nog ondersteboven?

Gisterochtend vroeg stuurde ik de eerste opdracht van de foto7daagse naar ruim 2700 mensen. In de loop van de dag besloten nog bijna 500 mensen om ook mee te gaan doen. En als je dat doet gaat er wel eens iets mis. Sommige mensen konden de mail niet vinden, dus het werd een drukke dag op het foto7daagse hoofdkwartier. Ik hoop dat jullie kunnen begrijpen dat ik niet alle berichten kan lezen van alle mensen die iets willen of iets vragen, laat staan op alles reageren. Als ik dat zou doen is 48 uur in een dag nog te kort. De veelgestelde vragen op de website geven antwoord op bijna al je vragen. Dan zijn er bij 3000 mensen altijd mensen die anderen willen wijzen op hun onvolkomenheden. Mijn advies aan iedereen is om dat niet te doen. Geniet van het moois dat voorbij komt en negeer de rest. Geef je kostbare tijd aan je vrienden, familie en de fotografie :)

Maar wat heb ik genoten van alle foto’s die voorbij kwamen. Het is duidelijk te zien dat er verschillende soorten fotografen rondlopen. Mensen die pas hun camera hebben, of lekker met hun mobiel schieten. Mensen die hun camera echt vanonder het stof vandaan hebben gehaald en mensen waar de camera aan de hand is gegroeid. Het is geweldig dat al die mensen bezig zijn met fotografie en de opdracht van de foto7daagse. Er komen nog 6 opdrachten, dus ik ben benieuwd naar de rest…. Enkele van de vele foto’s die mij opvielen zie je in deze mail terug.

Vandaag gaan we aan de slag met dag 2 van de foto7daagse, we gaan terug (of we blijven) in de kindertijd, de opdracht is:

“SPEELGOED”

Wat is nu precies de bedoeling? Je gaat een foto maken met als thema “speelgoed”. Dat kan je ook weer op verschillende manieren uitvoeren. Hebben de kinderen al hun troep laten liggen? Mooi moment om een keer niet kwaad te worden maar op zoek te gaan naar de schoonheid van de chaos. Maar misschien verzamel je wel treintjes op zolder, dan kan je je gang gaan! Of voor de mannen; laat je grote-mannen-speelgoed maar eens zien!