Dag 6 van de Foto7daagse

Goedemorgen fotograaf

Vandaag opdracht nummer 6. Deze opdracht is er eentje van de VIP’s.

De Foto7daagse is een gratis evenement om aan mee te doen. Ik vind dat heel erg belangrijk en de Foto7daagse zal ook altijd op die manier laagdrempelig blijven. Toch begrijpt iedereen dat gratis eigenlijk niet bestaat. Het verzenden van alleen al de duizenden emails vóór, tijdens en na de Foto7daagse kost een aardige cent. Daarnaast ben ik vele uren bezig om alles te verzinnen, te maken en in goede banen te leiden.

Als je er voor wilt zorgen dat de Foto7daagse kan blijven bestaan, dan kan je me helpen. Dat doe je door een cursus, workshop of een fotovakantie bij mij te boeken. Of door Foto7daagse VIP te worden. Als je Foto7daagse VIP krijg je als eerste te horen wanneer de volgende Foto7daagse is én mag je een voorstel doen voor een opdracht.
VIP wordt je al voor het luttele bedrag van €5,-. Dat zijn twee kopjes koffie of thee… Geef je meer? Dan krijg je een mooie afdruk, een online begeleidingssessie of een paar uur beter leren fotograferen in een stad naar keuze voor 1 of 2 personen. Op de website staat alle informatie over VIP worden. 

De VIP die dit jaar de opdracht heeft verzonnen is Marinda Schippers.

In onderstaande video zie je welke opdracht Marinda heeft verzonnen voor dag 6

De zesde opdracht is dus:

“Kapot”

Misschien vind je kapot wat negatief klinken, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik zou je adviseren om geen dingen kapot te maken voor een foto, tenzij dat echt moet… Maar natuurlijk zeker geen dingen kapot maken die niet van jou zijn!
Wat ik wel weet (en dat schreef Marinda ook) dat je hele mooie foto’s kan maken van dingen die kapot zijn. Kapot kan ook een nieuw begin zijn!

Wat als je je foto hebt gemaakt?
Je maakt natuurlijk een verse foto, dus bij voorkeur geen archieffoto’s gebruiken…
Nadat je de foto gemaakt heb, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Gebruik dan de hashtags #foto7daagse #f7d #kapot
Overigens is het natuurlijk niet verplicht om je foto op internet of social media te plaatsen.
Om het voor iedereen duidelijk te maken dat je mee doet aan de Foto7daagse kan je de volgende tekst overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse, dit is dag 6, #foto7daagse #f7d #kapot

Gratis Cadeau van dag 6

Zoals je in de video hebt gezien kan je vandaag een kant en klaar fotoboek winnen. Clasca van ReisMomenten maakt in overleg met jou een mooi handgebonden boek van een vakantie of een ander mooi moment.
Het is het meest kwalitatieve fotoboek dat Reismomenten aanbiedt, harde kaft, 20×20 cm, 20 pagina’s. Het boek is dan een mooie tastbare herinnering.
Overigens zorgt ReisMomenten er voor dat iedereen wint. Als je de code ‘foto7daage’ gebruikt krijg je €10,- korting op een fotoboek naar keuze.

Hoe zorg je dat in je in aanmerking komt voor het gratis cadeau:
– Maak vandaag een foto die past in de opdracht ‘kapot’. De foto moet vandaag of morgen gemaakt zijn. Archieffoto’s komen niet in aanmerking voor deze prijs
– Plaats je foto op social media. Zorg dat je bericht openbaar is, zodat ik je bericht kan bekijken.
– Gebruik de hashtags #foto7daagse #f7d #kapot en #reismomenten  (je gebruikt dus een extra hashtag!)
Stuur mij vervolgens vandaag of uiterlijk morgen een mail op winnen@heelhollandfotografeert.nl
Zet in de mail de tekst ‘kapot’ en de link naar je bericht op Facebook, Twitter of Instagram.
Zet in de mail ook je naam en je adresgegevens (zodat ik je het cadeau kan toezenden als je wint).
Je kan ook naar deze pagina op mijn website gaan waar deze spelregels nog een keer staan en ook een makkelijk invulformulier. Hier staan ook tips over hoe je een link naar je bericht kan vinden.

Van belang is dus dat je een verse foto maakt. Alleen dan komt je in aanmerking voor dit gratis cadeau. Ik kies de winnaar door een lootje te trekken, geheel random dus.

Als je wint, dan krijg je van mij een bericht via de mail.

Wil je meer foto’s zien?

Zoek op Facebook, Twitter en al die andere socials op de hashtag #f7d of #foto7daagse. Je kan ook op tagboard kijken of in de Facebook Foto7daagse groep

Haal mensen over om ook mee te doen
We zijn gestart met de Foto7daagse. Toch kunnen de mensen die zich nog niet hebben ingeschreven alsnog mee doen. Als ze zich inschrijven krijgen de de komende dagen gewoon de mails met de opdrachten en tips. Ken je dus iemand die ook mee wilt doen, wijs ze dan naar de website van HeelHollandFotografeert waar ze zich in kunnen schrijven. Ze krijgen dan alle informatie die nodig is om alsnog mee te doen.

Wil je toch niet meer mee doen?
Dat kan, met deze link kan je jezelf uitschrijven of je voorkeuren wijzigen. Wil je bijvoorbeeld je mailadres veranderen, dan kan je dat ook met deze link doen.

Na de Foto7daagse volgt de Foto7weekse
De Foto7daagse is één maal per jaar en is gratis om aan mee te doen. Ik organiseer de Foto7daagse omdat ik het als fotografiedocent leuk vindt om mensen meer en beter te laten fotograferen. Het is natuurlijk zo dat dit mij ontzettend veel tijd en energie (en ook geld) kost. Daarom organiseer ik ook betaalde fotoprojecten, cursussen, workshops en fotovakanties.
Na de Foto7daagse kan je mee doen aan de Foto7weekse. De opzet van de Foto7weekse lijkt op de Foto7daagse maar is toch iets anders. De opdrachten komen niet dagelijks maar op een lager tempo. Hierdoor kan je wat meer tijd besteden aan de foto’s. Daarnaast zit je met een klein aantal mensen in een besloten Facebookgroep waardoor je op elkaars foto’s commentaar kan geven. Als klap op de vuurpijl kom ik gedurende de Foto7weekse ook 3 keer langs om de gemaakte foto’s van goed commentaar te voorzien. Ik maak een video waarin de foto’s bespreek.
Tijdens de Foto7daagse kan je een plekje boeken voor de Foto7weekse met een leuke korting. Als je namelijk gedurende de Foto7daagse besluit om mee te doen aan de Foto7weekse is de prijs slechts €25,- in plaats van de normale €29,-
Maar let op, er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze Foto7weekse!

DE FOTO7WEEKSE START OP 12 MEI

Meer informatie over de Foto7weekse en direct inschrijven via de website.

FotoJaar
Wil je langer dan 7 weken bezig zijn? Dan is het Fotojaar misschien wat voor je. Een jaar lang krijg je iedere twee weken op zaterdagochtend een mail met een opdracht. Samen met de andere deelnemers (maximaal 20 deelnemers per groep) kan je je foto’s onderling bespreken in een besloten Facebookgroep. Meer informatie over het Fotojaar vind je hier. En ook je deelname aan het Fotojaar is tijdens de Foto7daagse voor een gereduceerd tarief te boeken!

Foto7daagse VIP
Als je er voor wilt zorgen dat de Foto7daagse kan blijven bestaan, dan kan je me helpen. Dat kan door een cursus, workshop of een fotovakantie bij mij te boeken. Of door Foto7daagse VIP te worden. Als je Foto7daagse VIP wordt, dan krijg je als eerste te horen wanneer de volgende Foto7daagse is én mag je een voorstel doen voor een opdracht.
VIP wordt je al voor het luttele bedrag van €5,-. Geef je meer? Dan krijg je een mooie afdruk, een online begeleidingssessie of een paar uur beter leren fotograferen in een stad naar keuze voor 1 of 2 personen. Op de website staan alle beloningen.