Dag 5 van de Foto7daagse

Goedemorgen fotograaf

Dat was een natte dag gisteren! Heel erg leuk om jullie foto’s weer allemaal te zien. Vandaag is het donderdag, tijd voor opdracht nummer 5.

In onderstaande video zie je welke opdracht ik van zolder heb gehaald voor de 5e opdracht van de Foto7daagse:

Die vijfde opdracht is:

De vijfde opdracht is dus:

“van zolder”

Zoals ik al vertelde in de video ga je iets fotograferen dat van zolder komt. Maar dat mag ook uit de schuur, de berging of je rommelkamer of rommellaatje zijn. Ga dus ruim om met de opdracht. Gewoon iets op de foto zetten wat op zolder staat of zou kunnen staan.

Wat als je je foto hebt gemaakt?
Je maakt natuurlijk een verse foto, dus bij voorkeur geen archieffoto’s gebruiken…
Nadat je de foto gemaakt heb, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Gebruik dan de hashtags #foto7daagse #f7d #vanzolder 
Overigens is het natuurlijk niet verplicht om je foto op internet of social media te plaatsen.
Om het voor iedereen duidelijk te maken dat je mee doet aan de Foto7daagse kan je de volgende tekst overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse, dit is dag 5, #foto7daagse #f7d #vanzolder

Gratis Cadeau van dag 5

Zoals je in de video hebt gezien kan je vandaag een Joby Gorillapod winnen. Het is een grotere 3K versie. Deze Gorillapod is een compact en universeel bruikbaar statief voor camera tot 3 kilogram. Dit statief is ter beschikking gesteld door de importeur van Joby, Degreef & Partner. Ook deze dag weer een heel mooi gratis cadeau :)

Hoe zorg je dat in je in aanmerking komt voor het gratis cadeau:
– Maak vandaag een foto die past in de opdracht ‘vanzolder’. De foto moet vandaag of morgen gemaakt zijn. Archieffoto’s komen niet in aanmerking voor deze prijs
– Plaats je foto op social media. Zorg dat je bericht openbaar is, zodat ik je bericht kan bekijken. – – Gebruik de hashtags #foto7daagse #f7d #vanzolder en #joby  (je gebruikt dus een extra hashtag!)
Stuur mij vervolgens vandaag of uiterlijk morgen een mail op winnen@heelhollandfotografeert.nl
Zet in de mail de tekst ‘vanzolder’ en de link naar je bericht op Facebook, Twitter of Instagram.
Zet in de mail ook je naam en je adresgegevens (zodat ik je het cadeau kan toezenden als je wint).
Je kan ook naar deze pagina op mijn website gaan waar deze spelregels nog een keer staan en ook een makkelijk invulformulier. Hier staan ook tips over hoe je een link naar je bericht kan vinden.

Van belang is dus dat je een verse foto maakt. Alleen dan komt je in aanmerking voor dit gratis cadeau. Ik kies de winnaar door een lootje te trekken, geheel random dus.

Als je wint, dan krijg je van mij een bericht via de mail.

Wil je meer foto’s zien?

Zoek op Facebook, Twitter en al die andere socials op de hashtag #f7d of #foto7daagse. Je kan ook op tagboard kijken of in de Facebook Foto7daagse groep

Haal mensen over om ook mee te doen
We zijn gestart met de Foto7daagse. Toch kunnen de mensen die zich nog niet hebben ingeschreven alsnog mee doen. Als ze zich inschrijven krijgen de de komende dagen gewoon de mails met de opdrachten en tips. Ken je dus iemand die ook mee wilt doen, wijs ze dan naar de website van HeelHollandFotografeert waar ze zich in kunnen schrijven. Ze krijgen dan alle informatie die nodig is om alsnog mee te doen.

Wil je toch niet meer mee doen?
Dat kan, met deze link kan je jezelf uitschrijven of je voorkeuren wijzigen. Wil je bijvoorbeeld je mailadres veranderen, dan kan je dat ook met deze link doen.

Na de Foto7daagse volgt de Foto7weekse
De Foto7daagse is één maal per jaar en is gratis om aan mee te doen. Ik organiseer de Foto7daagse omdat ik het als fotografiedocent leuk vindt om mensen meer en beter te laten fotograferen. Het is natuurlijk zo dat dit mij ontzettend veel tijd en energie (en ook geld) kost. Daarom organiseer ik ook betaalde fotoprojecten, cursussen, workshops en fotovakanties.
Na de Foto7daagse kan je mee doen aan de Foto7weekse. De opzet van de Foto7weekse lijkt op de Foto7daagse maar is toch iets anders. De opdrachten komen niet dagelijks maar op een lager tempo. Hierdoor kan je wat meer tijd besteden aan de foto’s. Daarnaast zit je met een klein aantal mensen in een besloten Facebookgroep waardoor je op elkaars foto’s commentaar kan geven. Als klap op de vuurpijl kom ik gedurende de Foto7weekse ook 3 keer langs om de gemaakte foto’s van goed commentaar te voorzien. Ik maak een video waarin de foto’s bespreek.
Tijdens de Foto7daagse kan je een plekje boeken voor de Foto7weekse met een leuke korting. Als je namelijk gedurende de Foto7daagse besluit om mee te doen aan de Foto7weekse is de prijs slechts €25,- in plaats van de normale €29,-
Maar let op, er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze Foto7weekse!

DE FOTO7WEEKSE START OP 12 MEI

Meer informatie over de Foto7weekse en direct inschrijven via de website.

FotoJaar
Wil je langer dan 7 weken bezig zijn? Dan is het Fotojaar misschien wat voor je. Een jaar lang krijg je iedere twee weken op zaterdagochtend een mail met een opdracht. Samen met de andere deelnemers (maximaal 20 deelnemers per groep) kan je je foto’s onderling bespreken in een besloten Facebookgroep. Meer informatie over het Fotojaar vind je hier. En ook je deelname aan het Fotojaar is tijdens de Foto7daagse voor een gereduceerd tarief te boeken!

Foto7daagse VIP
Als je er voor wilt zorgen dat de Foto7daagse kan blijven bestaan, dan kan je me helpen. Dat kan door een cursus, workshop of een fotovakantie bij mij te boeken. Of door Foto7daagse VIP te worden. Als je Foto7daagse VIP wordt, dan krijg je als eerste te horen wanneer de volgende Foto7daagse is én mag je een voorstel doen voor een opdracht.
VIP wordt je al voor het luttele bedrag van €5,-. Geef je meer? Dan krijg je een mooie afdruk, een online begeleidingssessie of een paar uur beter leren fotograferen in een stad naar keuze voor 1 of 2 personen. Op de website staan alle beloningen.