Opwarmen voor de Foto7daagse

Hoi fotograaf
Gefeliciteerd! Het is vandaag Koningsdag dus het is feest! En dat feest wordt de komende dagen alleen maar groter, want zondag start de 5e Foto7daagse!

Jij bent één van de duizenden fotografen die meedoet aan deze 5e editie van de Foto7daagse. Vanaf zondag krijg je 7 dagen achter elkaar een opdracht in de mail. Deze mail ontvang je in de vroege ochtend. Voor iedere opdracht heb ik ook een video gemaakt.

Wat doe je tijdens de Foto7daagse?
Ieder dag tijdens de Foto7daagse krijg je dus een opdracht. Je pakt je camera (welke camera dat is, dat maakt helemaal niets uit) en maakt een foto die past bij deze opdracht. Deze foto deel je dan weer op de social media, zoals Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, Google+ etc.

Wat is het doel van de Foto7daagse?
Het doel van de Foto7daagse is om met elkaar plezier te hebben met fotografie. De Foto7daagse is dus bij uitstek iets dat je samen kan doen. Ga samen op stap, bekijk elkaars foto’s en geef (opbouwende) kritiek. Wil je samen meedoen aan de Foto7daagse? Zorg dan dat iedereen zich ingeschreven heeft. Dan krijg je iedere ochtend de mail met de opdracht.

Om jullie alvast op te warmen krijg je vandaag een opwarm-opdracht. In de video hieronder leg ik het uit:

 

De opwarm-opdracht is dus:

“naar buiten”

Heel simpel dus, je gaat naar buiten en maakt een foto. En je hebt daar vandaag (vrijdag) en morgen (zaterdag) de tijd voor. Op zondag komt dan de echte eerste opdracht van deze Foto7daagse. En ook de eerste van de gratis cadeau’s!

Je maakt natuurlijk een verse foto, dus bij voorkeur geen archieffoto’s gebruiken…
Nadat je de foto gemaakt heb, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn.Deel je foto met de hashtags #foto7daagse #f7d #naarbuiten
Overigens is het natuurlijk niet verplicht om je foto op internet of social media te plaatsen.
Om het voor iedereen duidelijk te maken dat je mee doet aan de Foto7daagse kan je de volgende tekst overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse, dit is de opwarmer, #foto7daagse #f7d #naarbuiten

Hoe bereid ik me voor?

Jezelf
Ik weet het nu al, ook deze Foto7daagse gaat weer een leuke 7daagse fotoreis worden. Ook kan ik je nu al verklappen dat de Foto7daagse je (weer) anders gaat laten kijken. De dagelijkse opdrachten zijn allemaal goed te doen. Ga ervan uit dat je iedere opdracht uit kan voeren. Dat kan in/om het huis, op school, op kantoor, op de boerderij, in de ochtend, de middag en de avond. Als je een kwartiertje per dag vrij kan maken, dan is dat prima.
Eén belangrijk element deze komende week, zorg dat je er plezier in hebt!

Eh, ik wil toch niet (meer) mee doen
Jammer, weet je het zeker? Als je niet (meer) mee wil doen kan je je voorkeuren wijzigen of jezelf uitschrijven met deze linkJe camera
Misschien wil je je camera weer eens uit het stof halen, doe dat dan. Stof er af (een make-up kwast werkt heel goed!), batterijen vol, geheugenkaart leeg.
Maar misschien ga je gewoon met je mobiele telefoon foto’s maken, dat kan ook! En als je oldskool wilt met een middenformaat camera met analoge film en een doka, ga vooral je gang (alhoewel je dat waarschijnlijk niet in een kwartiertje per dag gaat redden).

Het delen
Sommige mensen mailden mij met het bericht dat ze niet op een sociale website rondhangen. In dat geval maak je lekker je foto’s en deel je ze niet.
Als je ze wel deelt, dan is het verstandig om op wat zaken te letten.
•    Deel je foto openbaar. Op die manier kunnen andere deelnemers ook je foto zien. Als je dat toch niet wilt, ook goed.
•    Als je op Facebook zit, kan je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen toegelaten wordt.
•    Voorzie je foto altijd van de hastags #f7d en #foto7daagse als je je foto post op een sociale website.

Gratis cadeau’s
Jaja, je leest het goed. Dit jaar maak je kans op gratis cadeau’s. Ik weet, cadeau’s zijn altijd gratis, maar het staat zo leuk :)
Iedere dag kan je een ander cadeau winnen. Daarom doe je natuurlijk niet mee, maar het is een leuk extraatje toch? Een extra reden om mee te doen dus. Wil je in aanmerking komen voor een cadeau? Lees dan iedere dag goed de voorwaarden door.

De veelgestelde vragen
Antwoorden op de veelgestelde vragen over de Foto7daagse vind je op de website, kijk daar zeker eens rond als je een vraag hebt over de Foto7daagse.

Andere fotografen
Nog steeds kan iedereen zich inschrijven, dat kan vandaag nog, maar ook als we al begonnen zijn. Je mag dus nog steeds iedereen overhalen om gezellig mee te doen met deze Foto7daagse. Inschrijven kan op de website van HeelHollandFotografeert