Dag 2 van de Foto7daagse!

Zo, de kop is er af van de Foto7daagse van 2019. Vandaag dus dag 2 van de Foto7daagse. Ook vandaag ga je weer aan de slag met je camera. Het hoeft niet lang te duren, gewoon even nadenken en dan een foto maken, simpel zat.

De tweede opdracht:
In deze video leg ik uit wat de tweede opdracht is en ook vandaag weer een tip van Dick!

De tweede opdracht van de Foto7daagse is dus:

“Glas”

Glas, een raam, een drankje, een bushokje. Verzin het maar weer.

Je maakt dus vandaag een foto van glas. Pak je camera, welke camera dat is, dat is om het even. Gebruik je superfabuleuze spiegelreflex, je compact- of systeemcamera of je mobiel. Als je dat gedaan hebt, dan ben je eigenlijk al klaar. Zo makkelijk is de Foto7daagse. Maar de Foto7daagse is nog leuker als je de foto vervolgens deelt.

Wat als je de foto gemaakt hebt

Je maakt natuurlijk een verse foto, dus bij voorkeur geen archieffoto’s gebruiken…
Nadat je de foto gemaakt hebt, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Deel je foto met de hashtags #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #dag2 #glas

Overigens is het natuurlijk niet verplicht om je foto op internet of social media te plaatsen.
Om het voor iedereen duidelijk te maken dat je mee doet aan de Foto7daagse kan je de volgende tekst overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse, dit is dag 2, #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #dag2 #glas

 

WELKE FOTOS VIELEN OP VAN DAG 1?

Tijdens de Foto7daagse maak iedere avond een korte video van ongeveer 2 minuten met wat foto’s die mij opvielen van de opdracht van de dag daarvoor. Deze video kan je hier bekijken.

 

SPECIALE AANBIEDINGEN

Tijdens de Foto7daagse heb ik zowel mijn online fotocursus als de combinatiecursus Photoshop en Lightroom extra in de aanbieding. Kijk hier voor deze speciale Foto7daagse aanbieding! Ik vertel je nu al dat je extraatjes krijgt en heel veel korting!

Koop je nu tijdens de Foto7daagse een set Fotokaarten of een online cursus en win je? Dan krijg je natuurlijk gewoon je geld terug, net zo makkelijk! Een cadeau is natuurlijk gewoon een cadeau!

Foto7weekse

Wil je langer bezig zijn met fotograferen, leren van je fotografie én goede kritiek krijgen op je foto’s? Dan kan je meedoen met de Foto7weekse. De komende Foto7weekse start op 18 mei. De normale prijs voor deelname is €35. Maar gedurende de Foto7daagse kost het slechts €27,50,-. Aanmelden inclusief de aantrekkelijke korting doe je direct via deze link. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar!

Gratis Cadeau’s van dag 2

Vandaag geeft Camerafilterwebshop een Hoya circulair slim polarisatiefilter weg. Ik gebruik tijdens mijn workshop lange sluitertijden de grijsfilters van Camerafilterwebshop en werk dus graag en vaak met ze samen. Edward van Camerfilterwebshop is een geweldige leuke vent die je ook nog eens goed advies kan geven.

Edward geeft vandaag dus een polarisatiefilter van Hoya weg, in een maat naar wens. Een polarisatiefilter is een filter dat je als fotograaf moet hebben. Ik leg in dit artikel uit wat het doet en waarom je het moet hebben.

***EXTRA AANBIEDING VAN CAMERAFILTERWEBSHOP***
Edward doet dat goed, hij geeft alle deelnemers van de Foto7daagse 10% korting op het GEHELE ASSORTIMENT FILTERS!!! Gebruik daarvoor de kortingscode FOTO7DAAGSE op zijn website. Deze code is geldig tot en met 15 mei!!

Hoe zorg je dat in je in aanmerking komt voor het gratis cadeau:

– Maak vandaag een foto die past in de opdracht ‘glas’. De foto moet vandaag of morgen gemaakt zijn. Archieffoto’s komen niet in aanmerking voor deze prijs
– Plaats je foto op social media. Zorg dat je bericht openbaar is, zodat ik je bericht kan bekijken.
– Gebruik de hashtags #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #dag2 #glas en #camerfilterwebshop  (je gebruikt dus een EXTRA hashtag!)

Vervolgens ga je naar deze pagina op mijn website met de spelregels en een formulier dat je invult.

Van belang is dus dat je een verse foto maakt. Alleen dan komt je in aanmerking voor dit gratis cadeau. Ik kies de winnaar door een lootje te trekken, geheel random dus. Ik trek de lootjes pas op zondag 12 mei!!!

Als je wint, dan krijg je van mij een bericht via de mail.

 

Bereid je extra goed voor

Wil je jezelf extra goed voorbereiden tijdens de Foto7daagse? Ik heb een geweldige en gewilde set Fotokaarten voor je. Na je bestelling heb je ze direct!

Speciaal voor fotografen heb ik kleine geheugensteuntjes gemaakt. 10 kaarten die je helpen met het instellen van je camera. Welke stand kies je wanneer, Hoe krijg je de beste scherpte-diepte, welke meetmethode is de beste op welk moment, hoe stel je je camera in? En nog veel meer!

Dit is echt een minicursus op zakformaat!

Meer informatie over de Fotokaarten en direct bestellen