De opwarmer van de komende Foto7daagse!

Hoi fotograaf
Spannend! Komende zondag start de Foto7daagse. Dit jaar alweer voor de 6e keer!

EN JIJ DOET MEE
Jij bent één van de duizenden fotografen die meedoet aan deze 6e editie van de Foto7daagse. Zondagochtend vroeg komt de eerste echte opdracht, maar vandaag doen we alvast de opwarmer. Een opwarmer om alvast de mensen die niet zo vaak (of te weinig…) fotograferen weer te laten wennen aan de camera :)

Wat doe je tijdens de Foto7daagse?
Iedere dag tijdens de Foto7daagse krijg je een opdracht. Je pakt je camera (welke camera dat is, dat maakt helemaal niets uit) en maakt een foto die past bij deze opdracht. Deze foto deel je dan weer op de social media, zoals Facebook, Twitter en Instagram

Wat is het doel van de Foto7daagse?
Het doel van de Foto7daagse is om plezier te hebben met en door fotografie. De Foto7daagse is dus bij uitstek iets dat je samen kan doen. Ga samen op stap, bekijk elkaars foto’s en geef (opbouwende) kritiek. Wil je samen meedoen aan de Foto7daagse? Zorg dan dat iedereen zich ingeschreven heeft. Dan krijg je iedere ochtend de mail met de opdracht.

Vandaag dus de opwarmer, wat die opwarmer is, leg ik in deze video uit.

De opwarmer van de Foto7daagse is dus:

“Rond”

Dat moet te doen zijn toch? Je hebt vandaag en zaterdag. Want zondag starten we met de echte Foto7daagse. En zondag is ook de dag waarop je kans kan maken op de eerste van de verschillende gratis cadeau’s!

Je maakt bij voorkeur een verse foto, maar tijdens de opwarmer mag je ook een archieffoto gebruiken.
Nadat je de foto gemaakt hebt, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Deel je foto met de hashtags #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #opwarmer #rond

Overigens is het natuurlijk niet verplicht om je foto op internet of social media te plaatsen.
Om het voor iedereen duidelijk te maken dat je meedoet aan de Foto7daagse kan je de volgende tekst overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse, dit is de opwarmer, #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #opwarmer #rond

Hoe bereid ik me voor?

Jij zelf:
Ik weet het nu al, ook deze Foto7daagse gaat weer een leuke 7daagse fotoreis worden. Ook kan ik je nu al verklappen dat de Foto7daagse je (weer) anders gaat laten kijken. De dagelijkse opdrachten zijn allemaal goed te doen. Ga ervan uit dat je iedere opdracht uit kan voeren. Dat kan in/om het huis, op school, op kantoor, op de boerderij, in de ochtend, de middag en de avond. Als je een kwartiertje per dag vrij maakt, dan is dat prima.
Eén belangrijk element deze komende week, zorg dat je er plezier in hebt!

Eh, ik wil toch niet (meer) mee doen
Jammer, weet je het zeker? Als je niet (meer) mee wil doen kan je je voorkeuren wijzigen of jezelf uitschrijven met de link onderaan deze mail. Maar spijt zal je krijgen :)

Je camera:
Misschien wil je je camera weer eens uit het stof halen, doe dat dan. Afstoffen (een make-up kwast werkt heel goed!), batterijen vol, geheugenkaart leeg.
Maar misschien ga je gewoon met je mobiele telefoon foto’s maken, dat kan ook! En als je oldskool wilt met een middenformaat camera met analoge film en een doka, ga vooral je gang (alhoewel je dat waarschijnlijk niet in een kwartiertje per dag gaat redden).

Het delen:
Sommige mensen mailden mij met het bericht dat ze niet op een sociale website rondhangen. In dat geval maak je lekker je foto’s en deel je ze niet.
Als je ze wel deelt, dan is het verstandig om op wat zaken te letten.
•    Deel je foto openbaar. Op die manier kunnen andere deelnemers ook je foto zien. Als je dat toch niet wilt, ook goed.
•    Als je op Facebook zit, kan je je foto ook in de aparte Foto7daagse groep zetten. Dat is een open groep waarin iedereen toegelaten wordt.
•    Voorzie je foto altijd van de hashtags #f7d #foto7daagse en #heelhollandfotografeert als je je foto post op een sociale website.

Gratis cadeau’s
Jaja, je leest het goed. Dit jaar maak je kans op gratis cadeau’s. Ik weet, cadeau’s zijn altijd gratis, maar het staat zo leuk :)
Iedere dag kan je een ander cadeau winnen. Daarom doe je natuurlijk niet mee, maar het is een leuk extraatje toch? Een extra reden om mee te doen dus. Wil je in aanmerking komen voor een cadeau? Lees dan iedere dag goed de voorwaarden door. Dit jaar worden er prachtige prijzen beschikbaar gesteld door Sigma Benelux, Cameranu, ProShotCase, Camerafilterwebshop en natuurlijk HeelHollandFotografeert.

Vragen over de Foto7daagse
In de afgelopen tijd heb ik wat vragen gekregen. De meeste vragen worden beantwoord in de FAQ’s op de website van HeelHollandFotografeert. Let op, soms gaan mensen me toch mailen, ik snap dat. Maar tijdens de Foto7daagse krijg ik echt honderden berichten en het is niet makkelijk om iedereen op korte termijn een antwoord te geven. Hou hier dus rekening mee.

Haal mensen over om ook mee te doen

Hoe meer mensen mee doen hoe leuker de Foto7daagse is. Maak je omgeving attent op het feit dat je meedoet aan de Foto7daagse en probeer ze (onder zachte dwang) over te halen om ook mee te doen. Het bekijken van elkaars foto’s en dus zien hoe iemand anders zijn wereld beleeft is een heel leuk onderdeel van de Foto7daagse. Ook nu we al een beetje gestart zijn, kunnen mensen zich nog inschrijven en dus gewoon meedoen.

 

Bereid je extra goed voor

Wil je jezelf extra goed voorbereiden tijdens de Foto7daagse? Ik heb een geweldige en gewilde set Fotokaarten voor je. Na je bestelling heb je ze direct!

Speciaal voor fotografen heb ik kleine geheugensteuntjes gemaakt. 10 kaarten die je helpen met het instellen van je camera. Welke stand kies je wanneer, Hoe krijg je de beste scherpte-diepte, welke meetmethode is de beste op welk moment, hoe stel je je camera in? En nog veel meer!

Dit is echt een minicursus op zakformaat!

Meer informatie over de Fotokaarten en direct bestellen