Dag 3 van de Foto7daagse!

Hoi fotograaf

Eerst even een verhaaltje voordat we de 3e opdracht van de #stayathome Foto7daagse bekendmaken.

Een crisis zoals deze heeft op ons allemaal impact. Voor de één is het een lastige situatie. Voor de andere is het meer dan lastig. Ik verzorg zoals je weet cursussen en workshops. Workshops; dat ligt helemaal stil in de komende periode.

Vanavond verzorg ik weer ‘gewoon’ een avondje fotocursus. Maar dat het anders is, dat kan je je wel voorstellen. De cursisten zitten #stayathome thuis achter de laptop, computer of tablet. Ik praat tegen een camera en kom zo binnen bij de cursisten.

Dat is zowel voor mij als de cursisten natuurlijk anders dan normaal. Maar het gaat eigenlijk best wel goed.

En ik was er al in gedachten mee bezig, maar heb het de afgelopen dagen klaar gemaakt. En daar ben ik best wel trots op. Ik heb namelijk een nieuwe Klassikale Online Fotocursus ontwikkeld en zojuist online gezet. Dit is een klassikale cursus die je online doet. De voordelen van Online en Klassikaal in één cursus. En door deze cursus te volgen ben jij straks ‘fotoklaar’ voor de zomer!

Meer informatie hier op de website. 

We starten binnenkort, namelijk op 6 april en op 20 april. Bij de editie van 6 april ben ik live op de donderdag en bij de editie van 20 april ben ik live op de woensdag. Overigens kan je die live sessies gewoon terugkijken as je er een keer niet bij kan zijn.

Ook op deze Klassikale Online Fotocursus krijg je een geweldige korting op het online gedeelte. Dat doe ik tenslotte bij alle online cursussen op dit moment. Profiteer dus dat deze cursus nu slechts €119,50 kost in plaats van €179,-

Opdracht nummer 3

Dan de derde opdracht van de Foto7daagse (de #stayathome editie). Ik leg hem weer uit in onderstaande video en het staat hieronder ook beschreven.

 

Opdracht nummer 3 is:

“Groen”

Jaja, ik weet het. Het is een kleur. En het is een kleur die je waarschijnlijk associeert met buiten. Misschien kan je wel veilig naar buiten, dan is het een optie om dat te doen. En ja ik weet dat het de #stayathome editie is. Maar als je het groen in de buurt hebt én je kan veilig naar buiten, dan mag dat.

Overigens weet ik zeker dat je echt wel wat groens in huis hebt. Je kan dus ook goed thuis blijven.

Zal ik nog een bekentenis doen? Groen is niet mijn kleur…

Maar ja, groen is wel de opdracht van vandaag :)

Pak je camera, welke camera dat is, maakt niet uit. Gebruik je superfabuleuze spiegelreflex, je compact- of systeemcamera of je mobiel. Als je dat gedaan hebt, maak je je foto. Dan ben je eigenlijk al klaar. Zo makkelijk is de Foto7daagse. Maar de Foto7daagse is nog leuker als je de foto vervolgens met ons deelt.

Wat als je de foto gemaakt hebt

Je maakt natuurlijk een verse foto, bij voorkeur geen archieffoto’s gebruiken… Dat is gewoon minder leuk.
Nadat je de foto gemaakt hebt, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Deel je foto met de hashtags #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #stayathome #dag3 #groen

Overigens is het natuurlijk niet verplicht om je foto op internet of social media te plaatsen.

Om het voor iedereen duidelijk te maken dat je mee doet aan de Foto7daagse kan je de volgende tekst overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse #stayathome editie, dit is dag 3, #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #stayathome #dag3 #groen

Dan wat anders:

Ik organiseer nu deze EXTRA Foto7daagse. Dat doe ik omdat ik het leuk vind en omdat ik denk dat jullie dat leuk vinden. Zeker in deze bizarre tijd.

En het is een vreemde tijd. Ook voor mij en mijn bedrijf. Van veel cursussen en workshops verzorgen naar een grote leegte in mijn agenda. Geen workshop, geen inkomsten. Gelukkig gaan er nog wel wat kleine dingen door, maar het is echt behelpen. En ik weet dat ik niet de enige ben.

Iemand schreef “vraag een kleine bijdrage aan de mensen om mee te doen aan de Foto7daagse”. Dat is een mooi idee, maar toch doe ik dat niet. Ik wil namelijk de Foto7daagse lekker laagdrempelig houden. Én ik heb beloofd dat de Foto7daagse altijd gratis is. Dus ook nu!

Maar wil je me helpen? Dat kan! Dat kan op verschillende manieren. Je hoeft echt niet zomaar geld te storten, ik doe er graag wat voor terug. Ik heb de volgende opties voor je:

  • Wat dacht je van de nieuwe Klassikale Online Fotocursus? We starten op 6 april en op 20 april. Bij de editie van 6 april ben ik op donderdag live en bij de editie van 20 april ben ik op woensdag live. Maar je kan de live sessies altijd terugkijken
  • Koop een mooie set Fotokaarten, geweldige geheugensteuntjes op A6 formaat. Past dus perfect in je fototas.
  • Volg een online cursus bij mij. In deze periode heb ik de prijzen gehalveerd. Een win-win-win situatie. Win voor jou omdat je veel leert, win voor jou omdat het voor de helft van de prijs is en win voor mij omdat ik toch weer wat inkomsten heb. Hier wat meer informatie over die online cursussen en de korting daarop.
  • Boek alvast een fotocursus of workshop. Deze periode gaat voorbij en dan is het leuk om weer nieuwe dingen te leren.
  • Voor het luttele bedrag van €5,- kan je al Foto7daagse VIP worden.

Kan je of wil je niets bij me kopen, maar draag je me wel een warm hart toe? Een mooie recensie op Facebook en/of Trustpilot is ook heel fijn.

 

Bereid je extra goed voor

Wil je jezelf extra goed voorbereiden tijdens de Foto7daagse? Ik heb een geweldige en gewilde set Fotokaarten voor je. Na je bestelling heb je ze direct!

Speciaal voor fotografen heb ik kleine geheugensteuntjes gemaakt. 10 kaarten die je helpen met het instellen van je camera. Welke stand kies je wanneer, Hoe krijg je de beste scherpte-diepte, welke meetmethode is de beste op welk moment, hoe stel je je camera in? En nog veel meer!

Dit is echt een minicursus op zakformaat!

Meer informatie over de Fotokaarten en direct bestellen