Dag 6 van de Foto7daagse!

Hoi fotograaf

Ik organiseer ieder jaar de Foto7daagse. Dat begon in 2014 en dit jaar zou mijn 7e keer zijn. Ieder jaar eentje.

Waarom? Nou, het is best veel werk. De opdrachten verzinnen, dat valt wel mee. Maar de logistiek er om heen. Het beantwoorden van vragen, bijhouden van de website. Soms een beetje scheidsrechteren en zaken recht zetten. Kost echt een berg tijd, geloof me. Wil je me helpen? Verderop in de mail staan wat suggesties. Doe mij een plezier en kijk er eens naar :)

De Corona-crisis is een goede reden om een extra Foto7daagse in te plannen, vandaar dat ik in 2020 twee maal een Foto7daagse organiseer. Deze dus, we zijn vandaag bij dag 6, en straks nog een Foto7daagse in mei. Hoe die van mei eruit gaat zien? Geen idee nog. Zoals je zelf ook wel ervaart is het een bizarre en soms chaotische tijd nu. Plannen. Die op papier werken doen het in de praktijk niet (meer) of juist wel.

En dat is een mooie aanleiding voor opdracht nummer 6:

Klik hierboven op het plaatje of hier op de link als je dat plaatje niet ziet om naar de video te gaan.

De 6e opdracht is dus:

“Papier”

Papier voor plannen, voor liefdesbrieven, reclame, kranten, toilet. Maar ook om zaken te verpakken, voor Fotokaarten en de belasting…
Papier om op te schrijven, om mee te vouwen en om je gezicht mee af te vegen. Je neus mee te snuiten, schoon te maken, te plakken en vliegtuigjes van te vouwen.

Multifunctioneel papier dus. En daar ga jij vandaag ook nog eens fotografisch mee aan de slag.

Pak je camera, welke camera dat is, maakt niet uit. Gebruik je superfabuleuze spiegelreflex, je compact- of systeemcamera of je mobiel. Als je dat gedaan hebt, maak je je foto. Dan ben je eigenlijk al klaar. Zo makkelijk is de Foto7daagse. Maar de Foto7daagse is nog leuker als je de foto vervolgens met ons deelt.

Wat als je de foto gemaakt hebt

Je maakt natuurlijk een verse foto, bij voorkeur geen archieffoto’s gebruiken… Dat is gewoon minder leuk.
Nadat je de foto gemaakt hebt, deel je de foto op het sociale platform dat je gebruikt. Dat kan Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, of wat dan ook zijn. Deel je foto met de hashtags #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #stayathome #dag6 #papier
Overigens is het natuurlijk niet verplicht om je foto op internet of social media te plaatsen.

Om het voor iedereen duidelijk te maken dat je mee doet aan de Foto7daagse kan je de volgende tekst overnemen: Ik doe mee aan de Foto7daagse #stayathome editie, dit is dag 6, #foto7daagse #f7d #heelhollandfotografeert #stayathome #dag6 #papier

Dan wat anders:

Ik organiseer nu deze EXTRA Foto7daagse. Dat doe ik omdat ik het leuk vind en omdat ik denk dat jullie dat leuk vinden. Zeker in deze bizarre tijd.

En het is een vreemde tijd. Ook voor mij en mijn bedrijf. Van veel cursussen en workshops verzorgen naar een grote leegte in mijn agenda. Geen workshop, geen inkomsten. Gelukkig gaan er nog wel wat kleine dingen door, maar het is echt behelpen. En ik weet dat ik niet de enige ben.

Iemand schreef “vraag een kleine bijdrage aan de mensen om mee te doen aan de Foto7daagse”. Dat is een mooi idee, maar toch doe ik dat niet. Ik wil namelijk de Foto7daagse lekker laagdrempelig houden. Én ik heb beloofd dat de Foto7daagse altijd gratis is. Dus ook nu!

Maar wil je me helpen? Dat kan! Dat kan op verschillende manieren. Je hoeft echt niet zomaar geld te storten, ik doe er graag wat voor terug. Ik heb de volgende opties voor je:

  • Wat dacht je van de nieuwe Klassikale Online Fotocursus? We starten op 6 april en op 20 april. Bij de editie van 6 april ben ik op donderdag live en bij de editie van 20 april ben ik op woensdag live. Maar je kan de live sessies altijd terugkijken.
  • Doe mee aan de Foto7weekse, die start op 3 mei en we gaan de zomer binnenhalen in deze editie
  • Koop een mooie set Fotokaarten, geweldige geheugensteuntjes op A6 formaat. Past dus perfect in je fototas.
  • Volg een online cursus bij mij. In deze periode heb ik de prijzen gehalveerd. Een win-win-win situatie. Win voor jou omdat je veel leert, win voor jou omdat het voor de helft van de prijs is en win voor mij omdat ik toch weer wat inkomsten heb. Hier wat meer informatie over die online cursussen en de korting daarop.
  • Boek alvast een fotocursus of workshop. Deze periode gaat voorbij en dan is het leuk om weer nieuwe dingen te leren.
  • Voor het luttele bedrag van €5,- kan je al Foto7daagse VIP worden.

Kan je of wil je niets bij me kopen, maar draag je me wel een warm hart toe? Een mooie recensie op Facebook en/of Trustpilot is ook heel fijn.

Bereid je extra goed voor

Wil je jezelf extra goed voorbereiden tijdens de Foto7daagse? Ik heb een geweldige en gewilde set Fotokaarten voor je. Na je bestelling heb je ze direct!

Speciaal voor fotografen heb ik kleine geheugensteuntjes gemaakt. 10 kaarten die je helpen met het instellen van je camera. Welke stand kies je wanneer, Hoe krijg je de beste scherpte-diepte, welke meetmethode is de beste op welk moment, hoe stel je je camera in? En nog veel meer!

Dit is echt een minicursus op zakformaat!

Meer informatie over de Fotokaarten en direct bestellen