De Foto7weekse, een unieke fotografie challenge

7 weken lang fotograferen, creatief bezig zijn, anders kijken en een betere foto maken!

oefenen oefenen oefenen

Een gouden plak winnen bij de Olympische spelen? Een Michelin ster krijgen voor je restaurant? Of de allermooiste foto maken?
Ze hebben allemaal gemeen dat er veel oefening aan vooraf is gegaan. Oefenen maakt iets altijd beter. Maar dat oefenen is niet altijd makkelijk. De Foto7weekse helpt je om te oefenen met je fotografie én je camera. Betere foto’s krijg je dus zo!

Blijft jouw camera te vaak liggen? Blijf je hangen in iedere keer hetzelfde?

Veel fotografen vertellen me dat ze ‘een stok achter de deur’ nodig hebben. Een stok achter de deur om vaker wat nieuws te doen met hun fotografie En dat kan! Doe mee met de Foto7weekse je krijgt in 7 weken 12 leuke, inspirerende en unieke fotografie opdrachten. En ik garandeer je, een aantal van die leuke foto opdrachten geven je het ‘duwtje’ dat je nodig hebt. . Het zijn zeker geen opdrachten die je al gewend bent, maar het zijn ook geen  opdrachten waar je moedeloos van wordt :)
Wil jij aan de slag? In 7 weken lekker bezig zijn met je fotografie, een nieuwe impuls aan je fotografie? Dat kan!

Foto7weekse banner
0
weken
0
opdrachten
0
video’s

Doe dan mee aan de Foto7weekse, dé fotografie uitdaging waar je gewoon beter van gaat fotograferen.

Na de jaarlijkse Foto7daagse waarbij je iedere dag een opdracht krijgt kan je nu ook meedoen aan de Foto7weekse.

Tijdens de Foto7weekse krijg je verschillende leuke fotografie opdrachten. Je gaat aan de slag, wordt creatief, pakt je camera en ziet wat de andere deelnemers maken van de opdracht.  Een langere periode bezig zijn met fotografie. De Foto7weekse is leerzaam voor zowel de beginner in de fotografie als voor de gevorderde fotograaf. Je wordt namelijke ‘gedwongen’ om anders te kijken naar de wereld om je heen en leert ook nog beter fotograferen.

Dit alles in een kleine groep waar je onderling elkaars foto’s bespreekt. Daarnaast maak ik gedurende de Foto7weekse 3 keer een uitgebreide video waarin ik de foto’s bespreek. Deze video bekijk je gewoon in je eigen tijd en tempo.

Wat krijg je als je mee doet aan deFoto7weekse?

Geef jij jezelf een cadeautje? Ben je klaar voor 7 weken lang fotografie en inspiratie? Echt (weer) aan de slag met je fotografie? De mee met dé foto challenge van HeelHollandFotografeert.

  • In de 7 weken die de Foto7weekse duurt, krijg je verschillende uitdagende opdrachten, in totaal 12 stuks. Je krijgt deze interessante fotografie opdrachten toegezonden via de mail. Je hebt voor iedere opdracht ruim de tijd en de opdrachten kan je eigenlijk altijd uitvoeren waar en wanneer jij maar wilt.

  • Je krijgt exclusieve toegang tot een besloten Facebookgroep, hier kan je je foto’s die je maakt voor deze fotografie uitdaging plaatsen en elkaar commentaar en complimenten geven.

  • Ik bespreek jouw foto’s. Ik doe dat middels een video die je gewoon in je eigen tijd bekijkt. Ik geef dan opmerkingen over de verschillende foto’s die in de groep voorbij zijn gekomen in de Foto7weekse. Ik doe dat zoals ik dat ook doe in mijn ‘live’ cursussen en workshops. Je krijgt verschillende tips en trucs van me waardoor je foto’s nog beter zullen worden. Denk aan tips over techniek, compositie en nabewerking. Deze video bekijk je waar en wanneer jij wilt.

  • De groep is bewust compact, er zijn maximaal 45 deelnemers. Op die manier is het een overzichtelijke groep. Dat houdt natuurlijk wel in dat het aantal plaatsen gelimiteerd is.

 Voor wie is de Foto7weekse geschikt?

Als jij graag fotografeert dan doe je natuurlijk mee aan deze fotografie challenge. Jij houdt van een uitdaging en bent bereid om creatief te denken over een opdracht. Misschien heb je het gevoel dat je te vaak ‘hetzelfde’ doet. Je wilt jezelf verbeteren en anders leren kijken. Deze foto opdrachten zijn overigens een uitstekende aanvulling op een fotografie cursus.

Voor wie is de Foto7weekse niet geschikt?

Als je weet dat je camera toch niet uit de kast haalt, altijd hetzelfde fotografeert, alleen bezig bent met de technische kant van de fotografie en geen zin hebt om een betere fotograaf te worden, dan is de Foto7weekse niets voor jou. Je zal het dan niet vinden in een fotografie challenge, want iets nieuws, dat is niet leuk.
Maar deze foto challenge is ook niet voor mensen die denken dat dit een fotocursus is. Dat is het namelijk niet. Je leert wel veel van de fotografie opdrachten, maar als je een basiscursus zoekt, dan heb ik echt betere opties. Dit is wel een perfecte aanvulling op een basiscursus overigens.
Ben je wel op zoek naar een foto cursus? Dan heb de perfecte klassikale fotocursus voor je of een geweldige online fotocursus.

De Foto7weekse, een (actieve) vakantie voor je fotografie

De Foto7weekse is zeker ook voor gevorderde fotografen van meerwaarde. Iedere fotograaf, hoe goed ook, heeft zijn eigen voorkeuren voor beelden en fotografie. Het nadeel daarvan is dat je geneigd bent om in dezelfde technieken, manieren en beelden te blijven. Tijdens de Foto7weekse krijg je opdrachten die je jezelf niet snel zou geven. Je gaat daarmee aan de slag en gaat daarmee ook uit je comfortzone. Je ziet hoe andere deelnemers dezelfde opdracht uitvoeren en dat geeft weer energie voor je eigen beelden. Zie het als een (actieve) vakantie voor je fotografie, voor zowel je camera als voor je hoofd. Van een ‘gewone’ vakantie komt je met veel energie en nieuwe ideeën weer thuis. De Foto7weekse geeft je nieuwe ideeën en inspiratie voor je fotografie.

Altijd andere opdrachten

Heel veel mensen doen vaker mee met een Foto7weekse. En iedere Foto7weekse verzin ik weer nieuwe uitdagende opdrachten. Op die manier doe je dus makkelijk meerdere keren mee aan deze fotochallenge zonder dat je iedere keer dezelfde opdrachten krijgt. Ik hou rekening met de seizoenen en de omstandigheden. En je kan iedere opdracht altijd in je eigen omgeving meedoen. Je hoeft dus nooit ver op pad voor het uitvoeren van een opdracht (maar dat mag natuurlijk wel).

Jouw investering?

Jij moet investeren. Maar dat is voornamelijk in tijd. De Foto7weekse is de stok achter de deur en je pakt dus tijdens de Foto7weekse vaak je camera om de opdrachten uit te voeren. Meedoen aan de Foto7weekse kost je slechts €37,-. Je krijgt dan de 12 opdrachten in de 7 weken, de 3 video’s waarin ik de foto’s bespreek en natuurlijk heel, heel veel fotoplezier. Dat is een hele kleine investering voor gegarandeerd fotografieplezier.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?
Mischa de Muynck, de foto-coach van HeelHollandFotografeert heeft meer dan 14 jaar ervaring in het coachen van beginnende en (ver)gevorderde fotografen. Mischa heeft inmiddels duizenden mensen beter leren fotograferen. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en Mischa zorgt daar voor!

Start van de komende Foto7weekse edities

  • De volgende editie van de Foto7weekse start op zaterdag 20 juli 2024 (hothothot-editie)
  • De volgende editie van de Foto7weekse start op zaterdag 5 oktober 2024 (najaars-editie)

Wil je weten wat deelnemers van HeelHollandFotografeert en de Foto7weekse vinden?

Deelnemers vinden de Foto7weekse leuk! Dat zie je aan de reacties die ze achterlaten en het feit dat ze vaak aan meerdere edities meedoen. Je leest de ervaringen van deelnemers hier op Trustpilot waar HeelHollandFotografeert een uitzonderlijke hoge score heeft van 4,8 van de 5 mogelijke sterren.

Veelgestelde vragen over de Foto7weekse

Ja, nee, eh…
Als je inschrijft dan doe je natuurlijk mee met de Foto7weekse. Krijg je 12 opdrachten die leuk om te doen zijn en je altijd kan doen (als je maar een beetje tijd investeert). Maar na de Foto7weekse is het gewoon klaar. Wil je dan nog een keer meedoen (iedere Foto7weekse heeft eigen opdrachten), dan ben je natuurlijk van harte welkom!

Schrijf je in voor de datum waarop jij wilt starten. Als we begonnen zijn, krijg je in totaal 12 keer een opdracht in de mail. Je gaat met je camera, mobiele telefoon of welke plaatjesmaker dan ook op pad. Je maakt je foto en zet deze in de besloten Facebookgroep.

Je hebt echt geen dure professionele camera nodig, maar dat mag wel. Wat belangrijk is, is dat je een camera gebruikt. Of dat nu een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of een compactcamera is, dat maakt niet uit. Je kan zelfs opdrachten uitvoeren met je mobiel!

Je krijgt in 7 weken 12 opdrachten. Dat houdt in dat je 4 a 5 dagen hebt voordat de volgende opdracht weer komt. Natuurlijk mag je iets langer doen over een opdracht, maar ik adviseer je om gewoon de tijd te pakken die er voor staat. Als ik namelijk opdracht 5 en opdracht 9 verstuur, maak ik ook de video waarin ik de resultaten bespreek van de voorgaande 4 opdrachten. Dan moeten die natuurlijk wel klaar zijn.

Das zonde natuurlijk, maar dan maak je een keer geen foto, sla je een opdracht gewoon over. Je krijgt geen straf hoor…

Ja, die krijg je zeker tijdens de video’s die ik speciaal maak voor je. Ik wijs je ook op handige artikelen en in de groepen onderling worden ook veel tips uitgewisseld. Je leert er dus iedere dag van.

Ja natuurlijk. Extra leuk zelfs! Want iedereen maakt foto’s tijdens de vakantie. De Foto7weekse dwingt je om toch weer anders te kijken naar die andere omgeving. je zal zien, je ziet nog meer leuke dingen tijdens je vakantie.
Voorwaarde is natuurlijk wel dat je tijdens je vakantie mijn mails met de opdrachten kan ontvangen, maar dat is meestal geen probleem.

Het is de Foto7weekse, maar voor veel mensen hoort bewerken van de foto er bij. Dat mag dan ook, maar het is natuurlijk niet verplicht. In de video’s die ik maak laat ik zien dat je met kleine ingrepen een foto soms beter kan maken. Door te snijden en bijvoorbeeld een foto lichter of donkerder te maken.

Ik bespreek de foto’s die in de Facebook groep staan en neem dit op. Per groep doe ik dat tijdens het project 3 keer. Op die manier kan je mijn feedback op de foto’s bekijken. Ik bespreek de foto’s en geef veel tips om de foto’s te verbeteren. Ik doe dat dagelijks ‘live’ in mijn cursussen en nu dus via een opgenomen video over de foto’s van de Foto7weekse. Die video bekijk je wanneer jij daar tijd voor hebt.

Als je slim bent reserveer je tijd per week voor de opdrachten. Op die manier wordt je een steeds betere fotograaf. Mijn advies zou zijn om toch wel een uurtje per opdracht uit te trekken. Meer kan natuurlijk altijd en als het nodig is minder ook.

 

Ik snap het wel, Facebook is niet altijd de eerste keuze van veel mensen. Toch is Facebook op dit moment de beste manier om een groep bij elkaar te zetten. Je kan je foto’s hier heel makkelijk in een album zetten en de deelnemers zien elkaars foto’s en geven daar commentaar op. Ik heb in het verleden vaker meegemaakt dat deelnemers speciaal voor de Foto7weekse een tijdelijke account hebben gemaakt, die ze na de Foto7weekse weer wissen. Dat is zeker een goede optie.

Ik zou het geen cursus noemen, ondanks dat je er natuurlijk erg veel van leert. Het is echt een manier om bezig te zijn met fotografie en feedback te krijgen op de foto’s die je maakt. Lekker creatief bezig zijn. Ben je op zoek naar een cursus? Dan heb de perfecte klassikale cursus voor je of een geweldige online fotocursus.

Nee, bij iedere Foto7weekse verzin ik nieuwe (leuk en uitdagende) opdrachten. Als je dus als eens eerder mee hebt gedaan krijg je gewoon weer nieuwe opdrachten. En jij bent altijd zelf de baas over hoe je een opdracht invult. Je wordt dus geprikkeld in je creativiteit, maar vult het in op je eigen manier.

De investering oom mee te doen aan de Foto7weekse bedraagt slechts €37,-. Je krijgt daar de opdrachten voor gedurende de 7 weken, toegang tot de exclusieve Facebookgroep en de 3 video’s waarin ik je foto’s bespreek.

Ja, ik kan me voorstellen dat je ook wel even wil weten wie ik ben. Ik ben dus Mischa de Muynck, fotografie-coach. Ik ben al foto-coach sinds 2007 en geef ieder jaar veel cursussen voor beginners en gevorderden. Ook organiseer ik diverse speciale fotografie workshops en kan je met me op fotoreis. Door al die jaren ervaring kan ik wel zeggen dat ik je goed kan begeleiden in de fotografie. Wil je referenties? Kijk hier bij Trustpilot maar eens.

Alsnog een vraag? Je kan me altijd een berichtje sturen via het contactformulier en ik beantwoord je vraag snel!

Geen vragen meer? Klik dan hier om mee te doen: