fotocursus op locatie1

workshops en cursussen op locatie

Fotografie is iets fantastisch. Je legt met je camera de momenten vast die je niet wil vergeten. Of dat nu een prachtige reis is, een dagje uit of je familie en vrienden thuis. Je camera helpt je om die momenten vast te leggen. De camera maakt zelf al een goede foto, maar jij bent de baas. Vergelijk het met koken, als je de techniek beter weet, dan heb je betere resultaten.
Als je de camera beter wil kennen of klaar bent voor een volgende stap om je foto’s nog mooier te maken, dan ben je bij HeelHollandFotografeert aan het juiste adres.

Hieronder zie je de verschillende cursussen en workshops die HeelHollandFotografeert aanbiedt. Het aanbod is zowel voor beginnende als gevorderde fotografen. Er zit dus zeker wat voor jou bij.

Gedurende het gehele jaar zijn er verschillende cursussen en workshops. Deze workshops kunnen eventueel ook op maat gemaakt worden voor een (personeels)vereniging, bedrijf of een vriendengroep. Als je dat wilt, geef dat dan even aan op het contactformulier.

HeelHollandFotografeert wordt als beste beoordeeld, kijk maar hier op Trustpilot waar we honderden beoordelingen hebben gekregen van tevreden deelnemers.

readers voor de beginners

Basiscursus fotografie

Iedereen heeft tegenwoordig een digitale camera. Toch zien veel fotografen dat ze nu wel de techniek in handen hebben, maar nog niet de foto kunnen maken die ze zouden willen. In mijn beginnerscursus leer je in 8 lessen de basistechniek van de camera, maar ook leer je kijken en selecteren. De cursus bestaat uit 8 lessen met iedere keer een opdracht. De deelnemers krijgen daarnaast uitgebreide eBooks als naslagwerk.

Deze fotocursus wordt gepland verzorgd in Middelburg, Goes, Weesp en Uitgeest. Maar deze cursus kan op aanvraag ook bij een bedrijf, een personeelsvereniging of bij een fotoclub worden verzorgd. Het is dan zelfs mogelijk om de cursus aan te passen naar wens.

Data: Aan de start van het nieuwe kalenderjaar starten er meerdere basiscursussen. In Middelburg, Goes, Uitgeest, Esch, Zoetermeer en Weesp.

Vervolg cursus

Veel cursisten hebben na de fotocursus voor beginners de behoefte om verder te gaan met de hun fotografie. Speciaal hiervoor bied ik een vervolgcursus fotografie aan.

Na de basiscursus fotografie ben je op de hoogte van de belangrijkste technische elementen van de fotografie (Sluitertijd, Diafragma en ISO). We gaan met 4 grote thema’s in de fotografie aan de slag. We kijken naar compositie, portretfotografie, landschappen en straatfotografie. Dat doen we in 5 avonden en een middag.

Gevorderden cursus

Veel cursisten hebben na de fotocursus voor beginners de behoefte om verder te gaan met de hun fotografie. Speciaal hiervoor bied ik een gevorderdencursus aan.

Na de basiscursus en eventueel de vervolg cursus fotografie ben je op de hoogte van de belangrijkste technische elementen van de fotografie (Sluitertijd, Diafragma en ISO). In deze gevorderdencursus stippen we die nog even aan als dat nodig is, maar we gaan vooral een stapje verder. De cursus staat in het teken van het verbeteren van je fotografie en het drukken van je eigen stempel op je fotografie.

Praktijkmiddag basisfotografie

In deze praktijkmiddag leer je de camera kennen. We gaan met maximaal 4 deelnemers voornamelijk in de praktijk aan de slag en een beetje theorie tussendoor. Met het uitgebreide ebook dat bij deze workshop hoort heb je een goed naslagwerk. Deze praktijkmiddag is bij uitstek geschikt voor een kleine groep mensen die in een korte tijd een betere foto wil maken. Kom je alleen, dan is een privécursus een betere optie.

Privéles

Soms komt. het gewoon niet uit om mee te doen met een klassikale cursus of een workshop. En wil je iets specifieks leren. Dan is een privéles een geweldige optie. Je komt dan naar mijn praktijkruimte of ik kom naar jou. Vooraf spreken we af wat je wilt leren en hoe we dat aanpakken. Een groot voordeel van privéles is dat je concreet op een onderdeel kan concentreren en dat deze manier van les daardoor zeer effectief is.

Fotograferen met je mobiele telefoon

Deze workshop is bij uitstek geschikt om te zien dat je ook met je mobiele telefoon een goede foto kan maken. We doen dat in een omgeving waar voldoende te zien is, maar ik geef je ook tips om nog beter te kijken zodat je nog meer foto-onderwerpen voor je lens krijgt. Dit is een praktische workshop, tijdens de workshop krijg je tips en trucs van me.
Data: 1 juni 2024

Lange sluitertijden

Lange sluitertijden geven een surrealistische tint aan je foto’s. In een foto met een lange sluitertijd leg je de tijd vast die aan ons voorbij gaat. Beweging wordt een vorm, water wordt mist en lucht wordt een vloeibare substantie. Je beleeft het landschap op een compleet andere manier. Het is niet noodzakelijk om al grijsfilters aan te schaffen. Tijdens deze workshop kan je zonder extra kosten gebruik maken van de NiSi grijsfilters.

data: 13 april en 11 mei 2024

RAW, voordelen

Lightroom, de workflow in twee dagen

In twee dagen leer ik je de ins en outs van dit fenomenale programma. Lightroom is inmiddels dé standaard geworden voor zowel professionals als amateurs die meer willen halen uit hun fotografie. Tijdens deze cursus leer je de foto’s beheren (raak ze nooit meer kwijt en vind ze snel terug), je gaat je foto’s optimaliseren en gaat efficiënt en effectief werken. Na deze workshop wil je nooit meer anders! Bij deze workshop krijg je GRATIS de online cursus Lightroom als extra!!!
data:10 & 11 februari 2024 in Kortgene, 2 & 3 maart 2024 in Breda en op 9 & 16 maart in Oud Beijerland..

Flitsfotografie in een dag

Flitsfotografie moeilijk? Helemaal niet. In één dag vertel ik je hoe een flitser werkt. We gaan oefenen met de flitser óp de camera en los van de camera. Hoe gebruik je de flitser effectief zodat je geen lelijk geflitste foto’s krijgt maar juist foto’s die er plezierig belicht uit zien. In de middag gaan we kijken hoe je met meer flitsers op locatie kan werken.
Data: Zaterdag 4 november 2023 in Middelburg

Dierentuinfotografie

Wat is het geheim van het maken van een goede dierentuinfoto? We gaan deze dag op stap in de mooie dierentuin Blijdorp in Rotterdam en gedurende de gehele dag ben ik je fotografiecoach. We gaan niet alleen in op de dieren en hun gedrag, maar ook hebben we het over opnametechniek en wat je doet bij de verschillende dierverblijven. Dit is op zich al een goede en leerzame workshop, maar ook nog eens een goede voorbereiding op een geplande safari vakantie. Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotograferen

data: zaterdag 30 maart 2024 en 18 mei 2024

Straatfotografie New York

Workshop Straatfotografie

Waar let je op bij het fotograferen in de openbare ruimte? En wat zijn de geheimen van de straatfotograaf? We gaan een dag op stap waarbij we dieper ingaan op het gebruik van de straat als atelier. We bespreken de fotografische techniek en hoe je het als persoon aan kan pakken. Je zal zien dat als je eenmaal over de drempel heen bent, je krachtige en mooie straatfoto’s kan maken. Deze workshop is in Rotterdam!
Bij de normale straatfotografieworkshop is de groep maximaal 8 personen. Het is ook mogelijk om hier een 1 op 1 of 1 op 2 workshop van te maken.

Data: op zaterdag 20 april 2024

Workshop Avondfotografie

Tijdens de workshop avondfotografie in Vlissingen vertel ik je wat de geheimen zijn van avond- en nachtfotografie. Welke techniek gebruik je op welk moment. En welke speciale lichttechnieken kan je gebruiken om je foto’s spectaculair te maken. Dit is een avond waarbij we direct in de praktijk de avondfotografie toe gaan passen!
Data: worden binnenkort weer gepland

Workshop Zwart-Wit fotografie

Een zwart-wit foto heeft een sterke zeggingskracht en het dwingt de kijker om op andere zaken zoals vorm, licht, compositie en lijnenspel te letten. Maar het is wel even wennen, fotograferen in z/w. Tijdens deze dag gaan we de tips en trucs doornemen om je beter in zwart-wit te laten kijken. Maar we gaan vooral aan de slag!
Data: 2 december 2023 in Middelburg

Workshop portretfotografie

Tijdens deze workshop ga je in de studio van Kaat Stieber in Rotterdam aan de slag met bestaand licht (iedereen heeft een raam) en studiolicht. Deze workshop is speciaal bedoeld voor fotografen die hun vaardigheden willen verdiepen in zowel portretfotografie / studiofotografie.Of je nu van plan bent om als een serieuze hobbyfotograaf mooie portretten te maken of dit op een (semi)professionele manier te beoefenen, deze workshop is geschikt voor iedereen met een passie voor portretfotografie.
Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de basisvragen die vaak opkomen als je aan de slag wilt met portret- en studiofotografie.

Deze workshop wordt verzorgd door Kaat Stieber in Rotterdam
Data: zaterdag 13 januari 2024

Workshop Roofvogels fotograferen

Roofvogels fotograferen is niet zo makkelijk. Daarom organiseer ik samen met Roofvogels en Uilen deze workshop. We leggen uit waar je op moet letten, hoe je de vogels goed benadert en hoe je de camera gebruikt om het beste resultaat te krijgen.
data: zaterdag 25 mei 2024, er is zowel een ochtend als een middag sessie

Workshop alpaca’s fotograferen

In samenwerking met Calishoek uit ‘s-Heerenhoek (Zeeland) organiseer ik deze fotografie. We leggen uit waar je op moet letten, hoe je de alpaca’s goed benadert en hoe je de camera gebruikt om het beste resultaat te krijgen.
data: zondag 17 september 2023 (middag)

masterclass Arnoud van de Weerd

Masterclass Landschapsfotografie

De masterclass landschapsfotografie door Arnoud van de Weerd. Je leert in deze middag en avond masterclass in Marken de kneepjes van het vak van Arnoud. Deze masterclass is inclusief een diner.
data: datum volgt binnenkort

Individuele workshop

Als je op de geplande data geen mogelijkheden hebt of in je eigen tijd meer over fotografie wil leren, dan is een privé workshop een prima keuze. Ik verzorg een op maat gemaakte workshop voor jou of voor een kleine of grotere club. Dat kan op locatie of in mijn studio/workshopruimte in Kortgene.

Op de diverse pagina’s vind je meer informatie over de individuele workshops en hoe je direct in kan schrijven. In mijn maandelijkse iZine geef ik naast fototips en trucs ook meer info over nieuwe workshops en nieuw geplande data voor deze workshops.

Waarom een workshop volgen bij HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.

Wil je weten wat anderen van mijn fotografie en manier van lesgeven vinden? Lees dan mijn referenties eens.