VERVOLGCURSUS FOTOGRAFIE 

Een stapje verder na een basiscursus fotografie. Tijdens deze cursus ga je een stapje verder in 5 avonden en een middag.

Deze cursus is klassikaal te volgen in verschillende steden, Middelburg, Goes, Weesp en Uitgeest.

Vervolgcursus Fotografie

Deze vervolgcursus fotografie van HeelHollandFotografeert is een geweldige opvolger van de basiscursus fotografie die je gevolgd hebt bij HeelHollandFotografeert of ergens anders. In de 5 avonden worden in totaal 4 verschillende veelgebruikte thema’s van de fotografie behandeld. Je gaat aan de slag met deze thema’s tussen de lessen door en de resultaten worden uitgebreid besproken tijdens de lesavonden.


JOUW INVESTERING VOOR DEZE VERVOLGCURSUS

Deze gevorderdencursus is intensief. Dus je moet er echt tijd voor beschikbaar maken. De lesavonden zijn globaal om de twee weken en tussendoor moet je echt een paar keer aan de slag. Het advies is om tussen de lessen door een paar keer voor het thema te fotograferen. Dat houdt in dat je zo’n 4-6 uur tussen de lesavonden door tijd vrijmaakt voor de fotografie.

Deze vervolgcursus fotografie wordt op verschillende dagen in verschillende plaatsen verzorgd:

Op woensdagavond 20 maart 2024 start deze vervolgcursus fotografie in Goes (Zeeland).

Op maandagavond 25 maart 2024 start deze vervolgcursus fotografie in Middelburg (Zeeland).

Op maandagavond 25 maart 2024 start deze vervolgcursus fotografie in Weesp (Utrecht).

Op woensdagavond 3 april 2024 start deze vervolgcursus fotografie in Uitgeest (Noord-Holland)

Dit is een geweldige manier om net een stapje verder te gaan.

Deze cursus is dé manier om je basiskennis van de fotografie op een hoger niveau te brengen. Je hebt al een basiscursus gevolgd of hebt jezelf de technische basis aangeleerd van de fotografie. Nu gaan we een stapje verder, met compositie, landschappen, portretten en straatfotografie.

Door middel van de 4 uitgebreide opdrachten en een middag op locatie fotograferen, ontwikkel je een betere manier van fotograferen en wellicht nog belangrijker, je leert beoordelen welke foto’s goed zijn, en welke foto’s minder goed.

Je ervaart deze vervolgcursus fotografie niet als een droge opsomming van techniek. Je gaat echt aan de slag met de 4 meestgebruikte thema’s van de fotografie. En we helpen je daarmee in theorie en praktijk.

Wil je een stapje verder in je fotografie?
Meld je dan snel aan via de knop hieronder…

Welke camera heb je nodig?

Je beschikt over een goede camera. Het maakt niet uit of je een spiegelreflex, systeemcamera of een (compact)camera hebt. Als het maar een goede camera is, waarbij je verschillende instelmogelijkheden hebt. Twijfel je hierover? Stuur me een bericht via het contactformulier. Zet even welke camera je hebt en ik kijk of het gaat lukken met die camera (waarschijnlijk wel).

Wil jij nu echt de foto’s maken die je altijd al wilde maken? Waar iedereen je complimenten voor geeft? Wil je het maximale uit je camera halen voor het ‘perfecte plaatje’? Wil jij plezier beleven aan de fotografie?

Meld je dan snel aan voor deze vervolg fotocursus

Duur van de vervolgcursus fotografie

De cursus is 5 lessen (avond) van 2,5 uur. De cursusdata zijn globaal om de twee weken zodat je lekker de tijd heb om de opdrachten uit te voeren. Kijk voor de precieze data even bij de specifieke fotocursus.

Wat neem je zelf mee

Je neemt natuurlijk je camera mee naar de cursus. Heb je het instructieboekje van je camera? Dat is ook handig. Na iedere les krijg je een uitgebreid ebook met alle informatie van de les.

Nu eindelijk starten met het maken van mooie foto’s?

Wil jij nu echt de foto’s maken die je altijd al wilde maken? Waar iedereen je complimenten voor geeft? Wil je het maximale uit je camera halen voor het ‘perfecte plaatje’? Wil jij plezier beleven aan de fotografie?

Meld je dan snel aan!

De verschillende fysieke fotografie cursussen

Bij HeelHollandFotografeert zijn er 3 verschillende fotografie cursussen op locatie. Ik leg de verschillen hier even in het kort uit:

Basiscursus fotografie
Bij deze basiscursus fotografie gaan we naar de basis. In 8 lessen gaan we in op de volgende thema’s. Wat is ISO, sluitertijd, diafragma en hoe zit dat onderling. Maar ook, hoe stel je scherp, witbalans, compositie en nog veel meer. Een geweldige start voor de fotografie. Ook als je al wat langer een camera hebt en nog twijfelt over de techniek is dit de beste manier om de basis te beheersen. Iedere les heeft een opdracht én een uitgebreid e-book. Deze cursus start twee maal per jaar, een keer kort na de zomervakantie en een keer aan het begin van het kalenderjaar.

Vervolgcursus fotografie
Het perfecte vervolg na de basiscursus is deze vervolg cursus fotografie. In 5 lessen en een middag komen 4 belangrijke en veelvoorkomende thema’s aan bod. Portretfotografie, landschap, compositie en straatfotografie. ieder les heeft een uitgebreid opdracht én een uitgebreid e-book over het onderwerp. Deze cursus start altijd in het voorjaar.

Gevorderdencursus fotografie
De gevorderden cursus fotografie is de manier om met fotografie bezig te blijven én een eigen stijl te ontwikkelen. In 8 lessen en een dag krijg je uitgebreide opdrachten die je uitvoert op je eigen manier. Deze cursus kan je meerdere keren volgen omdat deze opdrachten iedere keer verschillend zijn. Als je mee gaat doen met deze cursus dan heb je in ieder geval de basiskennis van de fotografie onder de knie. Deze cursus start altijd in het najaar en duurt tot ongeveer mei/juni. Deze cursussen worden alleen verzorgd in Middelburg en in Goes.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je een coach die je echt wat leert?

De deelnemers waarderen de cursussen met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 op Trustpilot. Je weet dus zeker dat dit dé cursus is waar je echt wat leert!

Ik ben Mischa de Muynck, de fotografie coach van HeelHollandFotografeert. En ik verzorg sinds 2007 al fotografiecursussen en workshops. Duizenden mensen hebben in de afgelopen jaren een fotocursus of workshop bij mij gevolgd. Zelf ben ik opgeleid aan de Kunstacademie en ik heb daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal met humor. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en ik zorg daar voor!

De cursussen in Middelburg en Goes verzorg ik zelf. In Weesp doet Arnoud van de Weerd dat en in Uitgeest neemt Hans Balk deze cursus voor zijn rekening. Niet zomaar mensen die een goede foto kunnen maken? Nee, het zijn ook mensen die de materie goed over kunnen brengen. Daar zijn ze mede op geselecteerd! Wil je meer weten over de docenten van HeelHollandFotografeert? Hier staan ze bij elkaar.

WAT VINDEN MENSEN VAN HEELHOLLANDFOTOGRAFEERT?

Even wat zaken die mensen zeggen wat ze van de cursussen van HeelHollandFotografeert vinden. Wil je meer reviews lezen? Kijk dan hier op Trustpilot waar honderden reviews staan over HeelHollandFotografeert.

“Het waren geweldig leuke lessen. Ik heb er van genoten. Nooit saai.
Ik heb heel veel nieuwe dingen gehoord en geleerd.
En de opdrachten, die leken toch wel vaak heel moeilijk en het was voor mij een hele uitdaging.
Soms was het resultaat goed en soms wat minder. Maar je op en aanmerkingen waren erg leerzaam en opbouwend.
Ik heb veel plezier gekregen in het maken van foto’s en ik wil zeker nog wel een cursus volgen in de toekomst
Ik wens je een hele fijne vakantie en hopelijk tot ziens”
Rianne
“Techniek uitgelegd met duidelijke voorbeelden. Opdrachten werden gekoppeld aan de theorie werkt goed, hierdoor wordt de theorie meerdere malen herhaald, dit is erg prettig”
Ronald
“Iedereen komt evenveel aan bod. Door beurten bij te houden en commentaar op elkaars foto’s te geven wordt de eigen inbreng steeds meer (duidelijke opbouw)”
Annet
“Je brengt het op een ontspannen, humoristische manier. Prettig om zo les te krijgen”
“Deze cursus was heel leerzaam, het was leuk, gezellig, je bracht het met humor. Je kan het goed overbrengen. Behalve dat ik heb geleerd om mijn toestel te kennen en betere foto’s te maken, heb ik tevens geleerd anders naar dingen te kijken. Kleine alledaagse dingen gaan zien. Vooral dat laatste vind ik heel waardevol. Dank dat je me een andere kijk op dingen hebt gegeven.”
Fred

Je hebt echt geen dure professionele camera nodig, maar dat mag wel. Wat belangrijk is, is dat je een camera gebruikt. Of dat nu een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of een compactcamera is, dat maakt niet uit. Wel is het zo dat sommige (meestal wat oudere) compactcamera’s zo weinig instelmogelijkheden hebben, dat een cursus niet zinnig is. Heb je twijfels over je camera, Stuur me dan een bericht.
Heb je nog geen camera of wil je een nieuwe aanschaffen? Ik verkoop geen camera’s, maar kan je wel adviseren. Stuur me dan ook een berichtje.

Dat ligt er aan. De prijzen van de verschillende fotocursussen van HeelHollandFotografeert globaal hetzelfde. Maar soms is een locatie waar de cursus verzorgd wordt wat duurder of goedkoper of is de prijs van een cursus inclusief de koffie of thee in de pauze. Bij een andere cursus moet je bij de lokale cateraar zelf de koffie of thee betalen in de pauze. Bij HeelHollandFotografeert vinden we het belangrijk dat de docenten een goede vergoeding krijgen voor hun werk, ongeacht de prijs van de locatie. Daarom varieert de prijs van de betreffende cursus soms een klein beetje.

Dat kan zeker. Als je dat wilt, geef dat dan aan bij het inschrijven en kies dan voor de optie “later betalen”. Ik neem dan contact met je op en bespreken we samen een goede regeling. Ik reken geen extra kosten voor deze regeling.

Ja, ik kan me voorstellen dat je ook wel even wil weten wie die docenten zijn. Ik ben dus Mischa de Muynck, fotografie-coach en oprichter van HeelHollandFotografeert. Ik verzorg zelf een groot deel van de cursussen maar er zijn meer docenten die namens HeelHollandFotografeert een fotocursus of workshop verzorgen. Alle docenten van HeelHollandFotografeert zijn uitstekend gekwalificeerd voor de cursussen en workshops die zij verzorgen. Een overzicht van alle docenten (ook de jouwe) staat hier op de website.

Wil je referenties? Kijk hier bij Trustpilot maar eens.

Alsnog een vraag? Je kan me altijd een berichtje sturen via het contactformulier en ik beantwoord je vraag snel!