fotocursus voor beginners 2017-02-03T13:47:14+00:00

Fotocursussen voor beginners

Iedereen heeft tegenwoordig een digitale camera. Maar die camera blijft vaak op de automaat staan omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Wil je meer uit je camera halen? Dan is deze beginnerscursus een perfecte oplossing!

Fotocursus in Middelburg of Goes

Iedereen heeft tegenwoordig een digitale camera. Maar die camera blijft vaak op de automaat staan omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Wil je meer uit je camera halen? Dan is deze beginnerscursus een perfecte oplossing!

beginners readers

Baal je er ook wel eens van dat je dat ene leuke moment weer niet vast kon leggen met je camera? Wil jij je camera zo leren kennen dat jij de foto maakt en niet meer afhankelijk bent van de nukken van je camera? Deze cursus leert je om je camera als gereedschap te gebruiken, leert je kijken en zien en geeft je de hulpmiddelen om boven jezelf uit te stijgen.

Speciaal voor beginners in de fotografie heb ik een cursus fotografie voor beginners ontwikkeld. Deze fotocursus die in Middelburg en in Goes wordt gegeven bestaat uit 10 lesavonden van 2,5 uur. In deze lesavonden wordt je als deelnemer op een verrassende manier mee genomen in de wereld van de digitale fotografie. Voorbeelden van foto’s inspireren tot het maken van vernieuwende beelden die je vooraf niet voor mogelijk hield. De digitale naslagwerken of ebooks die tijdens de lessen verstrekt worden, zijn een prima informatiebron om alles nog een keer rustig na te lezen. In de 10 jaar dat ik fotografiecursussen verzorg hebben al duizenden mensen een cursus of workshop bij me gevolgd. Ik zorg er voor dat jij betere foto’s gaat maken!

Deze cursus in Middelburg of in Goes met 10 lessen kost slechts €209,-. Je krijgt daarvoor de 10 lessen, de bij de cursussen horende ebooks en de zekerheid dat je betere foto’s gaat maken.

Wil je nu eens echt starten met het maken van betere foto’s?
Deze cursus is dé manier om daarmee te starten. Alle theorie en praktijk en de oefeningen maken dat je echt betere foto’s zal gaan maken. Je camera is niet langer dat ding waar je af en toe een leuke foto mee maakt, maar het is je vriend. En jij en en je vriend maken de mooiste platen!

Door middel van opdrachten die je als cursisten wekelijks mee krijgt, ontwikkel je een betere manier van fotograferen en wellicht nog belangrijker, je leert beoordelen welke foto’s goed zijn, en welke foto’s minder goed.

M-standTechniek en beheersing van de camera lijken de belangrijkste zaken bij het maken van goede foto’s. In deze fotocursus komt echter naar voren dat dit zeker niet het geval is. De techniek is ondergeschikt aan de creativiteit van de fotograaf. Kijken en zien is een groot deel van de cursus en door de wekelijkse opdrachten ga je als deelnemer aan deze fotocursus ook daadwerkelijke beter kijken en vooral zien.

De 10 lesavonden worden elke keer in twee delen gedeeld. Vóór de pauze staat het werk centraal van de deelnemers, wat is er deze keer gemaakt en kan dat nog beter? Na de pauze gaan we in op techniek van de fotografie en deze ‘theorielessen’ zijn ruim voorzien van voorbeelden uit de eigen praktijk en van grote fotografen.

Je ervaart deze cursus niet als een droge opsomming van techniek. Juist de individuele benadering maakt deze cursus tot een plezier om aan mee te doen!

Goes, maandagavond start 11 september 2017
Middelburg , donderdagmiddag start 5 oktober 2017
Middelburg, woensdagavond start 13 september 2017
Middelburg , donderdagavond start 5 oktober 2017
Goes, dinsdagavond start 26 september 2017
“Het waren geweldig leuke lessen. Ik heb er van genoten. Nooit saai.
Ik heb heel veel nieuwe dingen gehoord en geleerd.
En de opdrachten, die leken toch wel vaak heel moeilijk en het was voor mij een hele uitdaging.
Soms was het resultaat goed en soms wat minder. Maar je op en aanmerkingen waren erg leerzaam en opbouwend.
Ik heb veel plezier gekregen in het maken van foto’s en ik wil zeker nog wel een cursus volgen in de toekomst
Ik wens je een hele fijne vakantie en hopelijk tot ziens”
Rianne
“Techniek uitgelegd met duidelijke voorbeelden. Opdrachten werden gekoppeld aan de theorie werkt goed, hierdoor wordt de theorie meerdere malen herhaald, dit is erg prettig”
Ronald
“Iedereen komt evenveel aan bod. Door beurten bij te houden en commentaar op elkaars foto’s te geven wordt de eigen inbreng steeds meer (duidelijke opbouw)”
Annet
“Je brengt het op een ontspannen, humoristische manier. Prettig om zo les te krijgen”
“Deze cursus was heel leerzaam, het was leuk, gezellig, je bracht het met humor. Je kan het goed overbrengen. Behalve dat ik heb geleerd om mijn toestel te kennen en betere foto’s te maken, heb ik tevens geleerd anders naar dingen te kijken. Kleine alledaagse dingen gaan zien. Vooral dat laatste vind ik heel waardevol. Dank dat je me een andere kijk op dingen hebt gegeven.”
Fred

De zaken die tijdens deze cursus behandeld worden zijn onder andere:

  • Invloed van diafragma en sluitertijd
  • Correct belichten en werking van ISO
  • Een correcte houding bij het fotograferen
  • Wat is nu een goede compositie voor een foto
  • Scherpte-diepte in je foto geeft effect op de communicatie
  • Kleine aanpassing, groot effect in photoshop of Picasa
  • Perspectief door de lens
  • Archiveren en terugvinden van al je foto’s
  • Selecteren en presenteren
  • Hoe maak je een goede serie foto’s

Vereisten voor het volgen van deze fotocursus voor beginners:
Deze cursus vraagt wat van de technische mogelijkheden van de te gebruiken camera maar vraagt vooral inspanning en enthousiasme van de deelnemers.

Om goed mee te doen met de cursus is het handig om over een digitale camera te beschikken met uitgebreide instelmogelijkheden. Bij voorkeur kan de sluitertijd en diafragma worden ingesteld evenals de ISO-gevoeligheid. Een zogenaamde spiegelreflex camera voldoet zeker, maar ook de meeste compact camera’s voldoen prima. Als je twijfelt neem dan vooral contact met me op, ik kan je makkelijk vertellen of je camera geschikt is voor het volgen van deze fotocursus

Omdat je het meeste leert van het doen, is het goed als je de tijd neemt om de opdrachten uit te voeren. De wekelijkse opdrachten worden klassikaal besproken en mede daarom is er een maximum aantal van 15 deelnemers aan de cursus. Door dit maximum aantal deelnemers krijgt iedere deelnemer voldoende aandacht.

Iedere cursist krijgt na iedere lesavond het digitale naslagwerk toegezonden. Op deze manier heb je aan het einde van de cursus een goed en compleet naslagwerk.

Goes, maandagavond start 11 september 2017
Middelburg , donderdagmiddag start 5 oktober 2017
Middelburg, woensdagavond start 13 september 2017
Middelburg , donderdagavond start 5 oktober 2017
Goes, dinsdagavond start 26 september 2017

Korting op de workshop Avondfotografie:

Doe je mee met één van de cursussen voor beginners, dan krijg je een aantrekkelijke korting voor de workshop avondfotografie. In plaats van €39,- betaal je dan slechts €29,- voor deze leuke en onontbeerlijke workshop.

Reacties

Reageer