BASISCURSUS FOTOGRAFIE – FOTOCURSUSSEN VOOR BEGINNERS

Iedereen heeft tegenwoordig een digitale camera. Maar die camera blijft vaak op de automaat staan omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Wil je meer uit je camera halen? Dan is deze beginnerscursus fotografie een perfecte oplossing!
Dit is de basiscursus fotografie, verzorgt door Mischa van Heel Holland Fotografeert. Deze cursus is klassikaal te volgen (In Middelburg of in Goes) in 10 avonden.

BASISCURSUS FOTOGRAFIE

In het najaar 2021 starten we weer met nieuwe fotografie cursussen voor beginners. Deze basiscursussen zijn tweewekelijks, op verschillende dagen en locaties. Natuurlijk houden we de dan geldende regels met betrekking tot het Corona-virus in acht. Daarom zijn er iets minder plaatsen beschikbaar per cursus! Schrijf je snel in om verzekerd te zijn van een plaats.

De cursus in Middelburg is op maandagavond (start 27 september 2021 en start 17 januari 2022). Op dinsdagavond is de cursus in Goes (start 28 september 2021 en start 18 januari 2022).

Fotocursus voor beginners in Middelburg of Goes

beginners readers

Baal je er ook wel eens van dat je dat ene leuke moment weer niet vast kon leggen met je camera? Wil jij je camera zo leren kennen dat jij de foto maakt en niet meer afhankelijk bent van de nukken van je camera? Deze cursus leert je om je camera als gereedschap te gebruiken, leert je kijken en zien en geeft je de hulpmiddelen om boven jezelf uit te stijgen.

Speciaal voor beginners in de fotografie heb ik een cursus fotografie voor beginners ontwikkeld. Deze fotocursus bestaat uit 10 lesavonden. In deze lesavonden wordt je als deelnemer op een verrassende manier mee genomen in de wereld van de digitale fotografie. De cursus zit boordevol fotografie tips voor beginners en ook voor fotografen die al even bezig zijn. Voorbeelden van foto’s inspireren tot het maken van vernieuwende beelden die je vooraf niet voor mogelijk hield. De digitale naslagwerken of ebooks die tijdens de lessen verstrekt worden, zijn een prima informatiebron om alles nog een keer rustig na te lezen. In de meer dan 10 jaar dat ik fotografiecursussen verzorg hebben al duizenden mensen een cursus of workshop bij me gevolgd. Ik zorg er voor dat jij betere foto’s gaat maken!

Klassikaal in Goes of Middelburg

In Goes en Middelburg is de cursus klassikaal. We komen dan bij elkaar, de foto’s van de opdracht worden besproken én je krijgt een nieuw gedeelte theorie en praktijk voor de volgende opdracht. Een klassikale avond duurt ongeveer 2,5 uur.

Deze cursus met 10 lessen kost slechts €229,-. Je krijgt daarvoor de 10 lessen, de bij de basiscursus fotografie  horende ebooks en de zekerheid dat je betere foto’s gaat maken. Bij de cursus die je vanuit huis volgt is het mogelijk om de video’s van de fotoles of de fotobespreking terug te kijken.

Wil je nu eens echt starten met het maken van betere foto’s?

Deze cursus is dé manier om daarmee te starten. Alle theorie en praktijk en de oefeningen maken dat je echt betere foto’s zal gaan maken. Je camera is niet langer dat ding waar je af en toe een leuke foto mee maakt, maar het is je vriend. En jij en en je vriend maken de mooiste platen!

Door middel van opdrachten, ontwikkel je een betere manier van fotograferen en wellicht nog belangrijker, je leert beoordelen welke foto’s goed zijn, en welke foto’s minder goed.

M-standTechniek en beheersing van de camera lijken de belangrijkste zaken bij het maken van goede foto’s. In deze fotocursus komt echter naar voren dat dit zeker niet het geval is. De techniek is ondergeschikt aan de creativiteit van de fotograaf. Kijken en zien is een groot deel van de cursus en door de wekelijkse opdrachten ga je als deelnemer aan deze fotocursus ook daadwerkelijke beter kijken en vooral zien.

Je ervaart deze beginnerscursus fotografie niet als een droge opsomming van techniek. Juist de individuele benadering maakt deze fotocursus tot een plezier om aan mee te doen! We starten de avonden om 19:15 in Goes en om 19:30 in Middelburg.

Wil jij nu echt de foto’s maken die je altijd al wilde maken? Waar iedereen je complimenten voor geeft? Wil je het maximale uit je camera halen voor het ‘perfecte plaatje’? Wil jij plezier beleven aan de fotografie?

Meld je dan snel aan via de knop hieronder…

Middelburg, maandagavond start 27 september 2021
Middelburg, maandagavond start 17 januari 2022
GOES, dinsdagavond 28 september 2022
GOES, dinsdagavond 18 januari 2022

Het programma van deze basiscursus fotografie

Deze fotocursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten van zijn of haar camera, maar voornamelijk beter wil leren fotograferen. Het maakt niet uit of je een spiegelreflex, systeemcamera of een (compact)camera hebt. Als het maar een goede camera is, waarbij je verschillende instelmogelijkheden hebt. Twijfel je hierover? Stuur me een bericht via het contactformulier. Zet even welke camera je hebt en ik kijk of het gaat lukken met die camera (waarschijnlijk wel).

In de 10 lessen leer ik jou hoe je de camera als gereedschap moet gebruiken. Je leert kijken en zien. Je krijgt allerlei hulpmiddelen om fotografisch boven jezelf uit te stijgen. Dus nooit meer balen dat je foto’s niet goed zijn! De cursus bestaat uit 10 lessen waarbij we iedere les een ander onderdeel van de techniek bespreken. Bij iedere les krijg je een opdracht en een uitgebreid e-book.

Ook krijg je gratis een set Fotokaarten (ter waarde van €27,95) die je in je cameratas legt. Zo heb je altijd de correcte instellingen bij je als je gaat fotograferen.

Wat leer je allemaal tijdens deze cursus fotografie voor beginners:

 • Hoe de camera werkt
 • De invloed van diafragma en sluitertijd
 • Correct belichten en werking van ISO
 • Een correcte houding bij het fotograferen
 • Wat is nu een goede compositie voor een foto
 • Hoe Scherpte-diepte je foto veel beter maakt
 • Kleine aanpassing, groot effect met nabewerking
 • Perspectief door de lens
 • Hoe je dynamiek in je foto krijgt
 • Hoe je de witbalans de baas wordt en blijft
 • Hoe maak je een goede serie foto’s
 • En nog veel meer…

Wil jij nu echt de foto’s maken die je altijd al wilde maken? Waar iedereen je complimenten voor geeft? Wil je het maximale uit je camera halen voor het ‘perfecte plaatje’? Wil jij plezier beleven aan de fotografie?

Meld je dan snel aan voor deze fotocursus voor beginners!

Duur van de basiscursus fotografie

De cursus is 10 lessen (avond) van 2,5 uur bij de klassikale cursus. De cursusdata zijn globaal om de twee weken zodat je lekker de tijd heb om de opdrachten uit te voeren. Kijk voor de precieze data even bij de specifieke fotocursus.

Wanneer zijn de cursussen?

Deze cursus wordt op verschillende dagen en locatie verzorgd. Maandagavond in Goes en dinsdagavond in Middelburg. Startdata zijn verschillend, kijk voor de precieze data even bij de specifieke cursus.

Ervaring en materiaal

Je hoeft geen ervaring te hebben in de fotografie voor deze basiscursus. Je leert hier de basis van de fotografie en meer! Deze cursus vraagt wat van de technische mogelijkheden van de te gebruiken camera maar vraagt vooral inspanning en enthousiasme van de deelnemers.

Om goed mee te doen met de beginnerscursus fotografie heb je de beschikking over een digitale camera met uitgebreide instelmogelijkheden. Bij voorkeur kan de sluitertijd en diafragma worden ingesteld evenals de ISO-gevoeligheid. Een zogenaamde spiegelreflex camera voldoet zeker, maar ook de meeste compact camera’s voldoen prima. Als je twijfelt neem dan vooral contact met me op, ik kan je makkelijk vertellen of je camera geschikt is voor het volgen van deze fotocursus. Heb je nog geen camera? Dan kan ik je geheel vrijblijven advies geven over de aanschaf. Neem ook in dat geval even contact met mij op.

Leren door te doen

Omdat je het meeste leert van het doen, is het goed als je de tijd neemt om de opdrachten uit te voeren. De wekelijkse opdrachten worden klassikaal besproken en mede daarom is er een maximum aantal van 15 deelnemers aan de cursus. Door dit maximum aantal deelnemers krijgt iedere deelnemer voldoende aandacht.

Iedere cursist krijgt na iedere lesavond het digitale naslagwerk toegezonden. Op deze manier heb je aan het einde van de cursus een goed en compleet naslagwerk.

Locatie van de basiscursus

In Goes wordt de cursus verzorgd in wijkgebouw de Spinne waar je gratis kan parkeren.

In Middelburg is de cursus deze keer in wijkgebouw Palet in de Magistraatwijk in Middelburg (tegenover de Jumbo en Lidl). Ook hier gratis en makkelijk parkeren.

Wat neem je zelf mee

Je neemt natuurlijk je camera mee naar de cursus. Heb je het instructieboekje van je camera, dat is ook handig. Wil je aantekeningen maken tijdens de cursus, dan neem je een pen en papier mee. Je krijgt overigens na iedere les een uitgebreid ebook met alle informatie van de les.

Nu eindelijk starten met het maken van mooie foto’s?

Wil jij nu echt de foto’s maken die je altijd al wilde maken? Waar iedereen je complimenten voor geeft? Wil je het maximale uit je camera halen voor het ‘perfecte plaatje’? Wil jij plezier beleven aan de fotografie?

Meld je dan snel aan

De Corona-pandemie heeft een grote impact op ons allemaal. Het is echter gewoon mogelijk om deze cursus te verzorgen. Mocht het zo zijn dat de 1,5 meter regel nog steeds van toepassing is, dan kan dat. Er is voldoende ruimte in het lokaal om deze afstand te waarborgen. Dat vraagt natuurlijk wel wat kleine aanpassingen. De groep is sowieso kleiner dan normaal. Verder nemen we de dan geldende regels in acht.

Middelburg, maandagavond start 27 september 2021
Middelburg, maandagavond start 17 januari 2022
GOES, dinsdagavond 28 september 2022
GOES, dinsdagavond 18 januari 2022

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je een coach die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?

De deelnemers waarderen de cursussen met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 op Trustpilot. Je weet dus zeker dat dit dé cursus is waar je echt wat leert!

Ik ben Mischa de Muynck, de fotografie coach van HeelHollandFotografeert. En ik heb inmiddels meer dan 14 jaar ervaring als docent fotografie. Ik heb inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Zelf ben ik opgeleid aan de Kunstacademie en ik heb daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal met humor. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en ik zorg daar voor!

WAT VINDEN MENSEN VAN DEZE BASISCURSUS FOTOGRAFIE

“Het waren geweldig leuke lessen. Ik heb er van genoten. Nooit saai.
Ik heb heel veel nieuwe dingen gehoord en geleerd.
En de opdrachten, die leken toch wel vaak heel moeilijk en het was voor mij een hele uitdaging.
Soms was het resultaat goed en soms wat minder. Maar je op en aanmerkingen waren erg leerzaam en opbouwend.
Ik heb veel plezier gekregen in het maken van foto’s en ik wil zeker nog wel een cursus volgen in de toekomst
Ik wens je een hele fijne vakantie en hopelijk tot ziens”
Rianne
“Techniek uitgelegd met duidelijke voorbeelden. Opdrachten werden gekoppeld aan de theorie werkt goed, hierdoor wordt de theorie meerdere malen herhaald, dit is erg prettig”
Ronald
“Iedereen komt evenveel aan bod. Door beurten bij te houden en commentaar op elkaars foto’s te geven wordt de eigen inbreng steeds meer (duidelijke opbouw)”
Annet
“Je brengt het op een ontspannen, humoristische manier. Prettig om zo les te krijgen”
“Deze cursus was heel leerzaam, het was leuk, gezellig, je bracht het met humor. Je kan het goed overbrengen. Behalve dat ik heb geleerd om mijn toestel te kennen en betere foto’s te maken, heb ik tevens geleerd anders naar dingen te kijken. Kleine alledaagse dingen gaan zien. Vooral dat laatste vind ik heel waardevol. Dank dat je me een andere kijk op dingen hebt gegeven.”
Fred

EXTRA’S BIJ DEZE FOTOCURSUS

Doe je mee met één van de cursussen voor beginners, dan krijg je een aantrekkelijke korting voor de workshop avondfotografie. In plaats van €49,- betaal je dan slechts €39,- voor deze leuke en onontbeerlijke workshop.

Daarnaast krijg je een set Fotokaarten ter waarde van €27,95 gratis bij de start van deze fotocursus.