header gevorderden cursus

Fotocursus voor gevorderden,

Een stap verder met de fotografie

Veel cursisten hebben na de fotocursus voor beginners de behoefte om verder te gaan met de hun fotografie. Speciaal hiervoor bied ik een gevorderdencursus aan.

gevorderden-fotosIn deze cursus die gegeven wordt in Middelburg (dit jaar in Vlissingen, zie verderop) en in Goes gaan we niet in op de specifieke technische details van de fotografie (die zijn immers behandeld in de beginnerscursus), maar gaan we middels een fotografische opdracht de grenzen van de fotografie verkennen. De opdrachten worden gegeven als ware het een echte opdracht, dus met een fotograaf en een opdrachtgever. De ene keer zal de opdrachtgever specifieker zijn dan de andere keer. Dat vraagt dus wat van de creativiteit en de planning van de cursisten.

GEVORDERDEN CURSUS FOTOGRAFIE

Globaal vierwekelijks, op verschillende dagen, vanaf eind september in Goes (dinsdagavond) of Middelburg/Vlissingen (woensdagavond)

De beschikbare cursussen. Klik voor meer details over de specifieke data en direct boeken van deze fotocursus voor gevorderden:

Gevorderden, Goes , start 22 september 2020
Gevorderden, Vlissingen (Middelburg), start 30 september 2020

In deze cursus die gegeven wordt in Middelburg en in Goes gaan we middels een fotografische opdracht de grenzen van de fotografie verkennen. De opdrachten worden gegeven als ware het een echte opdracht, dus met een fotograaf en een opdrachtgever. De ene keer zal de opdrachtgever specifieker zijn dan de andere keer. Dat vraagt dus wat van de creativiteit en de planning van de cursisten. Natuurlijk hebben we het over de specifieke technische details van de fotografie, maar je bent vaak vrij om die zelf in te vullen.

Tussen de cursusavonden zit ongeveer 4 weken en bij iedere tweede bijeenkomst worden de resultaten van de opdracht becommentarieert door mij en de medecursisten. Met dit commentaar op zak kan de cursist de fotografie dan weer verbeteren. En natuurlijk is het altijd mogelijk om even op gang geholpen te worden met fotografische techniek en tips&trucs. De kosten voor deze intensieve cursus van 8 avonden en een zaterdag bedragen slechts €249,-. De cursus heeft een beperkt aantal deelnemers van 10 personen(!)

In deze avonden doen we diverse opdrachten die iedere cursist naar eigen kunnen uitvoert. Tegen het einde van de cursus gaan we gezamenlijk een zaterdag of zondag op stap. Dat kan zijn naar een stad, een evenement of bijvoorbeeld een dierentuin. Ook op die dag krijgen de cursisten verschillende opdrachten waaruit men kan kiezen.

Wil een stap verder in je fotografie? De techniek nog beter beheersen, een eigen stijl ontwikkelen?

Meld je dan snel aan via de knop hieronder…

Het programma van deze gevorderden cursus

Deze fotocursus is geschikt voor iedereen die een stap verder wil in de fotografie. Het maakt niet uit of je een spiegelreflex, systeemcamera of een (compact)camera hebt. Als het maar een goede camera is, waarbij je verschillende instelmogelijkheden hebt. Deze cursus bestaat uit 8 avonden (in Goes of Middelburg). De tijd tussen de avonden is ongeveer 4 weken zodat je voldoende tijd hebt voor de opdrachten. Daarnaast is er een zaterdag of ozndag gepland waar we naar een stad gaan om te fotograferen. In overleg met de deelnemers kiezen we een stad.

Wil een stap verder in je fotografie? De techniek nog beter beheersen, een eigen stijl ontwikkelen?

Meld je dan snel aan via de knop hieronder…

Duur van de cursus

De cursus is 8 lessen (avond) van 2,5 uur en een zaterdag of zondag (gehele dag). De cursusdata zijn globaal om de vier weken. Kijk voor de precieze data even bij de specifieke cursus.

Wanneer zijn de cursussen

Deze cursus wordt op verschillende dagen en locatie verzorgd. Dinsdagavond in Goes en woensdagavond in Middelburg. Startdata zijn verschillend, kijk voor de precieze data even bij de specifieke cursus.

Ervaring en materiaal

Ervaring is een voorwaarde voor deze cursus. De beginnerszaken zoals diafragma, sluitertijd en ISO worden niet behandeld, maar komen wel aan de orde indien dit noodzakelijk is. Een goede voorkennis is de basiscursus. Dit is echt een cursus waar de techniek van minder belang is dan het beeld. Twijfel je of je voldoende kennis hebt, ik help je graag even verder, neem dan even contact met me op.

Om goed mee te doen met de cursus is het handig om over een digitale camera te beschikken met uitgebreide instelmogelijkheden. Bij voorkeur kan de sluitertijd en diafragma worden ingesteld evenals de ISO-gevoeligheid. Een zogenaamde spiegelreflex camera voldoet zeker, maar ook de meeste compact camera’s voldoen prima. Als je twijfelt neem dan vooral contact met me op, ik kan je makkelijk vertellen of je camera geschikt is voor het volgen van deze fotocursus

De opdrachten die je gedurende deze cursus krijgt zijn behoorlijk. Goed te doen in de beschikbare tijd, maar het vraagt wel wat inzet en tijd.

Locatie van de basiscursus

In Goes wordt de cursus verzorgd in wijkgebouw de Spinne waar je gratis kan parkeren.

Normaal wordt deze cursus wordt in Middelburg verzorgd in de Zeeuwse Bibliotheek (Kousteensedijk). Helaas kunnen we in verband met Corona daar in de avonduren niet terecht. Daarom wordt deze cursus verzorgd in Vlissingen, aan de Voltaweg bij Dockwize. Voordelen van Dockwize: gratis parkeren en gratis koffie en thee :)

Wat neem je zelf mee

Je neemt natuurlijk je camera mee naar de cursus. Heb je het instructieboekje van je camera, dat is ook handig. Wil je aantekeningen maken tijdens de cursus, dan neem je een pen en papier mee. Je krijgt overigens na iedere les een uitgebreid ebook met de nieuwe opdracht

Wil een stap verder in je fotografie? De techniek nog beter beheersen, een eigen stijl ontwikkelen?

Meld je dan snel aan via de knop hieronder…

Het corona-virus heeft een grote impact op ons allemaal. Ik ga er van uit dat ik de klassikale cursus gewoon kan verzorgen zonder al te veel moeilijkheden. Wel is het natuurlijk zo dat we waarschijnlijk nog steeds 1,5 meter afstand moeten houden. Er is voldoende ruimte in het lokaal om deze afstand te waarborgen. dat vraagt natuurlijk we wat aanpassingen van de deelnemers, maar dat zijn we inmiddels gewend. Verder nemen we de dan geldende regels in acht.

Gevorderden, Goes , start 22 september 2020
Gevorderden, Vlissingen (Middelburg), start 30 september 2020

Naast de fotocursus voor gevorderden is het ook mogelijk om het Fotojaar te volgen. Dit is geen live cursus, maar is een mooie manier om een jaar lang bezig te zijn. Je krijgt gedurende het jaar 25 opdrachten. Deze worden in een besloten Facebookgroep onderling door de deelnemers besproken en ik zal die ook middels een online video bespreken. Meer informatie over het Fotojaar kan je hier vinden.

Waarom een workshop volgen bij Mischa de Muynck / HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je een coach die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?

De deelnemers waarderen de cursussen met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 sterren op Trustpilot. Je weet dus zeker dat dit dé cursus is waar je echt wat leert!

Ik ben Mischa de Muynck, de docent van HeelHollandFotografeert. En ik heb inmiddels meer dan 14 jaar ervaring als fotografiecoach. Ik heb inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Zelf ben ik opgeleid aan de Kunstacademie en ik heb daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en ik zorg daar voor!