Wil je lekker aan de slag met je fotografie?

Dat kan! Als je meeDoet aan FotoDoen, dan krijg je 7 dagen lang een leuke foto-opdracht. MeeDoen aan FotoDoen is gratis! Het kost je alleen je tijd!

In 2018 deden 5800 mensen mee aan de Foto7daagse en in 2019 waren dat er bijna 6000.

Het organiseren van de Foto7daagse is zo intensief dat ik dit maar één keer per jaar kan doen. Maar er zijn veel mensen die vragen of dit vaker kan. Na lang wikken en wegen heb ik het gevonden. Ik heb een ‘soort van Foto7daagse’ gemaakt die je op ieder moment kan starten. Je kan dus op ieder moment meedoen.

En ik noem het FotoDoen.

FotoDoen is gratis!

Je kan altijd meedoen aan FotoDoen. Je start wanneer jij wilt en krijgt gewoon 7 dagen lang een leuke foto opdracht.

Hoe werkt FotoDoen?

Je schrijft je in. Je geeft je naam en mailadres op. Nadat je dit gedaan hebt, moet je de inschrijving nog even bevestigen. Inschrijven voor FotoDoen is helemaal gratis! Je krijgt na je aanmelding en bevestiging de eerste email met wat meer uitleg.

De dag ná je aanmelding krijg je de eerste opdracht. Ik heb voor iedere dag een korte video gemaakt waar ik de opdracht aan je uitleg. De 6 dagen daarna nog 6 andere opdrachten. In totaal krijg je dus 7 opdrachten van me.

Je pakt je camera (welke dan ook) en gaat fotograferen. Door dat fotograferen ga je vanzelf anders naar de wereld om je heen kijken en wordt je weer een beter fotograaf. Simpel zat.

Dat is het….

Veelgestelde vragen over FotoDoen

Wat is FotoDoen?
Je krijgt van mij 7 dagen lang een foto-opdracht. Het lijkt dus op de Foto7daagse, alleen kan je FotoDoen starten op de dag waarop jij dat wil.

Wat voor camera heb ik nodig voor FotoDoen?
Iedere camera die een plaatje maakt is goed. Als je gewoon je mobiel wilt gebruiken dan is dat prima.

Is FotoDoen gratis?
Ja, je krijg van mij de opdrachten gewoon gratis. Het kost jou je tijd, niets meer.

Voor wie is FotoDoen bedoeld?
Voor iedereen die fotografie leuk vind. Of je nu beginner bent of gevorderd.

Wat leer ik van FotoDoen?
FotoDoen leert je in ieder geval anders naar de wereld om je heen kijken.

Zijn de opdrachten van FotoDoen hetzelfde als die van de Foto7daagse?
Nee, je krijgt andere opdrachten.

Kan ik FotoDoen samen doen?
Ja, als je zorgt dat je met meerdere mensen tegelijk inschrijft krijgen jullie allemaal op het zelfde moment dezelfde opdracht

Beoordeel jij de foto’s die ik maak voor FotoDoen?
Nee, de foto’s worden niet door mij beoordeeld. Het is echt een gratis fotoproject. Om er aan mee te doen kost je niets, maar dat houdt ook in dat ik je niet kan helpen. Wil je wel een project met feedback? Overweeg dan eens de Foto7weekse of het Fotojaar.

Het inschrijven lukt niet
Dat is raar. Het is een simpele manier om in te schrijven. Je moet even wat gegevens invullen zoals naam en mailadres. Je moet wel je inschrijving bevestigen, daar krijg je een email over. Kan je die mail niet vinden? Kijk dan eens in de map spam of reclame. Ook kan het zijn dat het even duurt voordat je de mail binnen krijgt, met name bij Yahoo kan dit wel eens een uur duren… Lukt het echt niet, neem dan even contact met me op en geef dan aan met welk mailadres je in heb geschreven.