Workshop Dierentuinfotografie
-BLIJDORP-

EEN HELE DAG FOTOGRAFEN IN BLIJDORP
Wil je beter leren fotograferen? Tijdens een dagje Blijdorp ben ik je fotografie-coach en help je met je fotografie. We starten om 9:30 en zijn rond 16:00 klaar. Zo ga je écht aan de slag met je fotografie.

BOORDEVOL TIPS EN TRUCS
Deze workshop is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf. Je krijgt tips over de techniek op jouw niveau. Je ervaart wat er allemaal bij komt kijken om goede foto’s te maken van de dieren in de dierentuin. Dit is een echte doe-dag, waarbij Mischa van HeelHollandFotografeert jouw persoonlijke fotografie coach is.

FEEDBACK NA DE WORKSHOP
Na de workshop stuur je een aantal foto’s in. Mischa van HeelHollandFotografeert maakt dan een video waarin hij deze foto’s bespreekt. Zo leer je nog meer, ook na de workshop.

Wat is inclusief in deze workshop?

  • Intensieve persoonlijke begeleiding door Mischa de Muynck, ervaren fotograaf en fotografiedocent

  • Koffie/thee met iets lekker aan de start en een drankje aan het einde bij de nazit.

  • Een handig cheatsheet met tips voor fotografie.

  • Een kleine groep met deelnemers. Hierdoor is er veel persoonlijke begeleiding mogelijk. Zie verderop op deze pagina voor mijn motivatie.

  • Heel veel handige tips en trucs om je fotografie naar een nog hoger niveau te tillen.

  • Sowieso een geweldige dag, ik ben namelijk van mening dat een dagje workshop niet alleen ‘werken’ moet zijn, maar ook gewoon een leuke en geheel verzorgde dag.

Blijdorp

Prijs van deze workshop

Wat kost deze workshop? De prijs is slechts €95,-. En dat is voor de hele dag die start om 9:30 en eindigt rond 16:00. Dit is natuurlijk inclusief mijn intensieve begeleiding gedurende de dag, een drankje met wat lekkers aan het begin en een drankje aan het einde. Je zorgt zelf voor een toegangskaartje voor Blijdorp.

Geplande data voor deze workshop zijn: zaterdag 8 juni 2024 en zaterdag 7 september 2024

Als een workshop al vol is, dan kan je op de reservelijst komen. Ook als je als eerste wil weten weten over een nieuwe datum. Vul dan even dit formulier in.

Wat neem je mee?

Natuurlijk neem je je eigen camera mee. En als je die hebt een zoomlens. Twijfel je of je de juiste camera en lens hebt? Stuur me dan een bericht en we overleggen samen even. Een statief is niet nodig deze dag.

Het programma

We verzamelen bij de hoofd entree van het park (oceanium-zijde) om 9:30 en vervolgens starten we deze dag met koffie met wat lekkers en een korte theoretische introductie, we willen immers zo snel mogelijk gaan fotograferen. Tussendoor bespreken we tijdens de lunch de voortgang en we eindigen de dag rond 16:00 met een nabespreking met een borrel of frisdrank.

Wat vinden deelnemers van deze workshop?

Wij hebben een reisje naar Kenia geboekt en daar hoort natuurlijk een safaritrip bij. Om alvast in de stemming te komen en mijn kennis, die ik bij Mischa op de basiscursus heb opgedaan, weer eens op te halen, vond ik het een goed plan om mee te gaan naar Blijdorp. De manier waarop Mischa de groep bij elkaar hield, enthousiast uitleg gaf en steeds dingen in de groep gooide van: let op je ISO, denk aan je sluitertijd, houd je diafragma hoog etc, etc. zette je goed aan het denken en met een mooi resultaat. Ik ben weer helemaal bij! Mischa bedankt
Cor
“Ik vond het een erg geslaagde dag. Na een korte introductie+uitleg snel aan de slag, en tijdens het fotograferen werden we ook goed begeleid, er was genoeg persoonlijke aandacht en ruimte om vragen te stellen. Je enthousiasme werkt aanstekelijk, ik heb echt het gevoel dat ik weer een stapje verder vooruit ben gekomen met fotografie. Bedankt!”
Mariska

HeelHollandFotografeert wordt beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren op Trustpilot. Op Trustpilot vind je. meer reviews over HeelHollandFotografeert

Een kleine groep deelnemers, persoonlijke aandacht

Ik zie het wel eens. Één begeleider met een hele stroom aan mensen met een camera daarachter. Tja, de brutalen zullen wel wat leren. Maar de kans dat je iets leert is een stuk groter bij een kleinere groep waarbij er voldoende tijd is voor persoonlijke aandacht. Ik kijk met je mee naar jouw foto’s en jouw camera. Ik weet hoe ik verschillende cursisten van verschillende niveau’s help om hun eigen fotografie op een hoger plan te krijgen. Maar dat lukt dus alleen als we een compacte groep hebben, dat snap jij ook! Daarom zijn er in mijn workshop maximaal 8 deelnemers.
Bij andere aanbieders kunnen dat er wel 20 zijn. Dan weet ik zeker dat je niet zoveel leert. Kijk dus niet alleen naar de prijs van een workshop, maar ook wat je er voor terugkrijgt.

Foto’s zien van de deelnemers van een vorige workshop? Klik hier om het verslag op mijn blog te lezen.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?
Mischa de Muynck, de fotografie-coach van HeelHollandFotografeert heeft sinds 2007 ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en Mischa zorgt daar voor!

VEELGESTELDE VRAGEN

We starten aan de hoofdingang van Blijdorp, dat is Oceanium-zijde en bij de grote parkeerplaats.

Tijdens deze workshop fotograferen we verschillende dieren. Een teleklens is handig om mee te nemen. Bij voorkeur een lens van 200mm of meer.

Twijfel je over je camera? Stuur me een bericht en ik denk graag met je mee.

Bij slecht weer is een dergelijke workshop niet leuk. Daarom houden we de voorspelingen voorafgaand goed in de gaten. Bij (te) slecht voorspeld weer verschuiven we de workshop. We houden de weersvoorspellingen goed in de gaten. Als we moeten annuleren door het weer krijg je natuurlijk een nieuwe datum voorgesteld.

Iedere fotograaf kan meedoen met deze workshop. Mijn ervaring met het begeleiden van fotografen zorgt er voor dat ik alle niveaus van fotografen wat kan leren. Wel kan je als je een echte beginner bent natuurlijk overwegen om mijn online basiscursus te volgen. Dat is een optie, dus is zeker niet verplicht.

Natuurlijk kan je iemand meenemen die ook de workshop wil volgen. Handig is om meteen voor meer deelnemers in te schrijven dan. Iemand die niet meedoet aan de workshop kan helaas niet mee tijdens de workshop. Ik wil namelijk de aandacht echt geven aan de deelnemers.

Ja, dat doe je zelf. Dat kan je vooraf online doen (vaak wat goedkoper) of aan de kassa. Als je een abonnement hebt, dan kan je natuurlijk altijd naar binnen.

Aan het begin van de dag en aan het einde drenken we wat. Dat is inbegrepen bij de prijs van de workshop. Het is handig om zelf nog wat te drinken mee te nemen voor gedurende de dag. We gaan samen lunchen in het park, dat is voor eigen rekening.

Je inschrijving is definitief als je van mij een bevestiging hebt gekregen. Door het invullen van een aanvraag ga je akkoord met de algemene voorwaarden betreffende het cursusaanbod van Mischa de Muynck Fotografie. De workshop gaat door als er minimaal 5 deelnemers zijn. Je krijgt ruim vooraf bericht over de details van de dag en waar we afspreken. Eventueel is het dan mogelijk om af te spreken om samen te rijden.