Fotografieworkshop Roofvogels fotograferen

Prachtige dieren zijn het, roofvogels. Maar zeker niet makkelijk om op de foto te zetten.

Samen met Roofvogels en Uilen organiseer ik een workshop roofvogels fotograferen. Waar je tijdens een ‘normale’ roofvogelshow wel een plaatje kan maken, kan je bij deze workshop echt jezelf toeleggen op het goed fotograferen van deze prachtige beesten. Er is alle tijd om de vogels goed op de foto te zetten en de vogels vliegen gerust een extra rondje voor je als het niet in de eerste, tweede of derde keer lukt.

We starten de workshop op het gemak. Er komt een stukje theorie voorbij over de fotografie en over de vogels. Daarna gaan we portretten fotograferen van de vogels. Dit is nog ‘makkelijk’ en een mooie aanzet voor het wat moeilijkere gedeelte, het fotograferen van de vogel in de vlucht.

Ik leg je uit hoe je kan zorgen dat je camera perfect ingesteld staat voor de vluchtfoto’s. We hebben de tijd om deze vluchtfoto’s te oefenen. Aan het einde drinken we nog wat en bespreken we de dag na.

Deze workshop wordt enkele malen per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Om te zorgen dat iedereen voldoende aandacht krijgt is er een maximum van 12 deelnemers aan deze workshop. Tijdens de Corona-periode boeken we minder deelnemers om te zorgen dat er voldoende ruimte is voor alle deelnemers. Schrijf je dus snel in, want vol is vol.

Data voor deze workshop: vrijdag 20 augustus (VOL!), vrijdagmiddag 8 oktober en vrijdagmiddag 15 oktober 2021

Zijn er nog geen data of komt een datum niet uit? Zet je jezelf hier op de lijst, als er nieuwe data komen, weet je het als eerste.

We starten om 13:00 en de locatie is in Dinteloord (Noord-Brabant). LET OP! De workshop op 20 augustus is in de ochtend, start 9:30.

Dit is een fotografie doe-dag waar ik je uitleg hoe je camera goed gebruikt om te zorgen dat je meer gelukte foto’s krijgt. Maar realiseer je wel dat zeker de vluchtfoto’s enige oefening nodig hebben. Je zal dus veel foto’s maken en samen zorgen we zeker voor een paar mooie gelukte foto’s. Je neemt natuurlijk je camera mee en ook een goede zoomlens (bij voorkeur tot 200-300mm).

Er wordt gevlogen met met uilen, buizerds, valken, gieren, caracara, arenden maar ook andere vogels zullen erbij zijn zoals, ibissen, kookaburras, neushoornvogel etc.
De vogels worden deze dag vrij gevlogen en zullen niet vast zitten en dus ook zelf hun grenzen aan kunnen geven. Sommige vogels kunnen dan ook tot op enkele centimeters benaderd worden. Als u als fotograaf rekening houdt met de vogel, dan geeft deze u zeker de gelegenheid om wat prachtige plaatjes te maken voor zowel portret als actie foto’s.
Ook zullen verschillende vogels in de bomen gaan zitten of hierin landen, een bad nemen, rond scharrelen of rakelings over u heen vliegen. Kortom genoeg om te fotograferen.

Ik heb besloten om met Sjobbe en Eveline van Roofvogels en Uilen samen te werken. Hun bedrijf is aangesloten bij de SVRH (Stichting voor Verantwoord Roofvogels Houden). Zij zorgen dat de dieren geen stress hebben en altijd perfect verzorgd worden.

Wil je foto’s zien die de deelnemers maken? Klik dan hier (9 oktober 2020) of klik hier (21 mei 2021)

Het einde van de workshop is rond 16:30 en de kosten van de workshop zijn €99,- per persoon.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?
Mischa de Muynck, de fotografie-coach van HeelHollandFotografeert heeft ruim 14 jaar ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en Mischa zorgt daar voor!

De workshop roofvogels en uilen fotograferen was erg leuk en goed geregeld. Mooie vogels die langs vlogen. Was het niet gelukt, geen probleem, dan doen ze nog een rondje. De uitleg is prima en op al je fotografie vragen kreeg je keurig antwoord. Ik kan deze workshop dan ook van harte aanbevelen. Top!!

Fred

De workshop roofvogels was goed georganiseerd, alles was prima geregeld en de handout die je bij deze workshop kreeg was zeer uitgebreid en heel nuttig. Wat betreft de vogels deze zagen er heel goed en verzorgd uit. Ik kan dan ook iedereen deze workshop aanraden, je leert er veel van vogels fotograferen en het was erg leuk te doen en sfeer was heel leuk.

John

Topmiddag! Goeie instructies, zeker ook voor mij als minder ervaren fotograaf, mooie vogels en ruim de gelegenheid om plaatjes te schieten waardoor er een paar bij zitten die ik lang zal koesteren..

Kees

Afgelopen vrijdag een zeer leuke middag gehad met een workshop roofvogel fotografie met Mischa. Vragen werden goed beantwoord en ook tijdens het fotograferen werden er tips en tricks gegeven waardoor er veel goede foto’s gemaakt zijn. Een echte aanrader!!

Theo

Deze workshop is in overleg ook te boeken voor groepen en bedrijven. Op een locatie naar wens. Neem dan even contact met me op en ik maak een offerte op maat.