Fotografieworkshop Roofvogels fotograferen

Prachtige dieren zijn het, roofvogels. Maar zeker niet makkelijk om op de foto te zetten.

Samen met Roofvogels en Uilen organiseer ik een workshop roofvogels fotograferen. Waar je tijdens een ‘normale’ roofvogelshow wel een plaatje kan maken, kan je bij deze workshop echt jezelf toeleggen op het goed fotograferen van deze prachtige beesten. Er is alle tijd om de vogels goed op de foto te zetten en de vogels vliegen gerust een extra rondje voor je als het niet in de eerste, tweede of derde keer lukt.

We starten de workshop op het gemak. Er komt een stukje theorie voorbij over de fotografie en over de vogels. Daarna gaan we portretten fotograferen van de vogels. Dit is nog ‘makkelijk’ en een mooie aanzet voor het wat moeilijkere gedeelte, het fotograferen van de vogel in de vlucht.

Ik leg je uit hoe je kan zorgen dat je camera perfect ingesteld staat voor de vluchtfoto’s. We hebben de tijd om deze vluchtfoto’s te oefenen. Aan het einde drinken we nog wat en bespreken we de dag na.

Deze workshop wordt enkele malen per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Om te zorgen dat iedereen voldoende aandacht krijgt is er een maximum van 12 deelnemers aan deze workshop. Schrijf je dus snel in, want vol is vol.

Data voor deze workshop: Vrijdagmiddag 22 september 2023 en vrijdagmiddag 6 oktober 2023.

Zijn er nog geen data of komt een datum niet uit? Zet je jezelf hier op de lijst, als er nieuwe data komen, weet je het als eerste.

Doe mee op 22 september 2023 (vrijdagmiddag)
Doe mee op 6 oktober 2023 (vrijdagmiddag)

Locatie van deze workshop:

Deze workshop wordt verzorgd bij de locatie van “Roofvogels en Uilen” nabij Villa Kakelbont in Dinteloord. Hier is een prachtig verblijf voor de vogels en een mooie plek om mooie foto’s te maken. Ook is hier een handige ruimte om onder het genot van een drankje de theorie van de fotografie te bespreken. Parkeren kan gewoon bij de locatie.

“Roofvogels en Uilen” is aangesloten bij de SVRH (Stichting voor Verantwoord Roofvogels Houden). Zij zorgen dat de dieren geen stress hebben en altijd perfect verzorgd worden. En dat ga je zeker zien tijdens deze workshop.

We starten om 9:00 voor de ochtend workshop en om 13:15 voor de middag workshop. Het einde van de workshop is rond 16:30 (Bij de ochtendsessie zijn we om 12:15 klaar) en de kosten van de workshop zijn €99,- per persoon.

Wat neem je mee voor deze workshop:

  • Natuurlijk je camera, een spiegelreflex, systeem of compactcamera
  • Een zoomlens tot maximaal 200-300 mm. De vogels zijn relatief dichtbij tijdens het fotograferen, dus een zoomlens langer dan 200mm is niet nodig.
  • Voldoende ruimte op je geheugenkaart, je maakt veel foto’s tijdens deze workshop
  • Een extra batterij kan handig zijn omdat je veel foto’s maakt.

Een echte DOE-workshop

Dit is een fotografie doe-workshop waar ik je uitleg hoe je camera goed gebruikt om te zorgen dat je meer gelukte foto’s krijgt. Maar realiseer je wel dat zeker de vluchtfoto’s enige oefening nodig hebben. Je zal dus veel foto’s maken. Maar samen zorgen we zeker voor mooie gelukte foto’s. Je neemt natuurlijk je camera mee en ook een goede zoomlens (bij voorkeur tot 200-300mm).

Er wordt gevlogen met met verschillende vogels. Je kan dan denken aan uilen, buizerds, valken, gieren, caracara en arenden. En er kan zomaar een andere vogel voorbij komen zoals, ibissen, kookaburras, neushoornvogel etc.

De vogels worden deze dag vrij gevlogen en zullen niet vast zitten en dus ook zelf hun grenzen aan kunnen geven. Sommige vogels kunnen dan ook tot op enkele centimeters benaderd worden. Vanzelfsprekend houden we rekening met de vogels en daardoor maak je prachtige portretten en actiefoto’s.

Wil je foto’s zien die de deelnemers maken? Klik dan hier (9 oktober 2020) of klik hier (21 mei 2021)

Margriet schreef een leuke blogpost over haar ervaring met deze workshop, link naar dit artikel

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je iemand die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?
Mischa de Muynck, de fotografie-coach van HeelHollandFotografeert heeft ruim 14 jaar ervaring als docent fotografie en heeft inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Mischa is zelf opgeleid aan de Kunstacademie en heeft daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en Mischa zorgt daar voor!

Doe mee op 22 september 2023 (vrijdagmiddag)
Doe mee op 6 oktober 2023 (vrijdagmiddag)

De workshop roofvogels en uilen fotograferen was erg leuk en goed geregeld. Mooie vogels die langs vlogen. Was het niet gelukt, geen probleem, dan doen ze nog een rondje. De uitleg is prima en op al je fotografie vragen kreeg je keurig antwoord. Ik kan deze workshop dan ook van harte aanbevelen. Top!!

Fred

De workshop roofvogels was goed georganiseerd, alles was prima geregeld en de handout die je bij deze workshop kreeg was zeer uitgebreid en heel nuttig. Wat betreft de vogels deze zagen er heel goed en verzorgd uit. Ik kan dan ook iedereen deze workshop aanraden, je leert er veel van vogels fotograferen en het was erg leuk te doen en sfeer was heel leuk.

John

Topmiddag! Goeie instructies, zeker ook voor mij als minder ervaren fotograaf, mooie vogels en ruim de gelegenheid om plaatjes te schieten waardoor er een paar bij zitten die ik lang zal koesteren..

Kees

Afgelopen vrijdag een zeer leuke middag gehad met een workshop roofvogel fotografie met Mischa. Vragen werden goed beantwoord en ook tijdens het fotograferen werden er tips en tricks gegeven waardoor er veel goede foto’s gemaakt zijn. Een echte aanrader!!

Theo

Deze workshop is in overleg ook te boeken voor groepen en bedrijven. Op een locatie naar wens. Neem dan even contact met me op en ik maak een offerte op maat.