Het Fotojaar, een jaar lang bezig zijn met fotografie

oefenen oefenen oefenen

Wat dacht je er van om een jaar lang met fotografie bezig te zijn? Een jaar lang een stok achter de deur om foto’s te maken en jezelf te verbeteren? Dan is het FotoJaar wat voor jou.

Ben jij bereid om tijd in jezelf investeren om een betere fotograaf te worden. Wil je over een jaar een serie mooie foto’s hebben waar je trots op kan zijn? Lees dan vooral verder wat het FotoJaar voor jou kan betekenen!

Vaak is het voornemen er wel om meer bezig te zijn met fotografie, maar er is altijd wel wat waardoor het niet lukt. Het FotoJaar is dan de stok achter de deur. Samen met een kleine groep van andere enthousiaste deelnemers ga je aan de slag om lekker met fotografie bezig te zijn. Hoe je dat doet, dat maakt niet uit. Juist door bezig te zijn zal je zien dat je grote stappen vooruit maakt. Ook je niveau, leeftijd, type of merk camera maakt niet uit, iedereen heeft profijt van doen. Je zal zien dat je anders gaat kijken naar de wereld om je heen.

Dit FotoJaar helpt je met dat ‘doen’. Een jaar lang krijg je in totaal 25 opdrachten. Om de twee weken krijg je op zaterdagochtend een mail met een opdracht. Je gaat aan de slag met deze opdracht en deelt je resultaat met de overige deelnemers in een besloten Facebook-groep. Juist door het actief bezig zijn met de fotografie in opdrachten die je zelf niet zou verzinnen maak je een grote technische en creatieve sprong in je fotografie tijdens dit FotoJaar.

Wat zijn de extra’s?

Wat het FotoJaar uniek maakt is de feedback die je van mij krijgt. Ik maak 6 keer een uitgebreide beoordelingsvideo die in gaat op de gemaakte foto’s. Juist het feedback krijgen is een geweldige toevoeging is aan het FotoJaar. Daarom krijg je van mij ook tips om beter feedback te geven op andermans (en je eigen) foto’s. Daarnaast doen we ook nog twee keer een kettingfoto met z’n allen. En er is 3x een live vragenuurtje in de groep.

De groep wordt bewust klein gehouden. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Hierdoor krijg je al snel een hechte groep.

Tijdens het FotoJaar gaan we een vrijdagmiddag op stap met z’n allen. We spreken ergens centraal af en we gaan dan gezamenlijk fotograferen. Ik ben je fotografiecoach die middag!

Omdat de groep klein is en ik veel tijd stop in de begeleiding hangt er natuurlijk een prijskaartje aan dit fotojaar. Toch ben ik van mening dat een dergelijk project betaalbaar moet blijven. Deze unieke manier om een jaar lang intensief bezig te zijn met fotografie en van elkaar te leren kost je net 3 euro per week. Het Fotojaar kost je namelijk slechts €159,- voor het gehele jaar.

Wat krijg je als je meedoet aan het Fotojaar?

  • 25 opdrachten gedurende het jaar. Dus iedere twee weken krijg je een opdracht.

  • Exclusieve toegang tot een besloten Facebookgroep met de andere deelnemers van dit Fotojaar.

  • 2 keer een ‘kettingfoto’. Iedereen doet mee en heeft een korte tijd om een foto te maken als reactie op een foto van een voorganger.

  • Ik maak 6x een video waarin ik alle ingezonden foto’s bespreek. Deze video is alleen voor de deelnemers beschikbaar en kan bekeken worden op een zelfgekozen moment.

  • Een middag waarop we met z’n allen op stap gaan. We kiezen met z’n allen een locatie. Tijdens die middag krijg je volop de gelegenheid om me alle vragen te stellen die je wilt en krijg je leuke kleine opdrachten, tips en trucs.

  • Ik ben 3x tijdens het Fotojaar live in de Facebookgroep. Dat is een moment waarop je vragen kan stellen. Dit is een live moment, maar wordt ook opgenomen zodat je dit later terug kan kijken mocht je er niet bij kunnen zijn.

Doe mee met het fotojaar! Startdatum 1 juni 2024 en 26 oktober 2024

Er is maar een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar voor het Fotojaar. Schrijf je dus snel in om verzekerd te zijn van je plaats!

Hoe werkt het?

Meld je aan op deze website. Zodra we starten krijg je van mij alle informatie en een link om je aan te melden bij de besloten Facebook groep.
Na de start van het Fotojaar krijg je iedere twee weken op zaterdagochtend een mail met een opdracht.
Je gaat aan de slag, deelt je foto’s in de groep en geeft en krijgt feedback.

Ik verzorg 6 x een video beoordeling van de foto’s die je maakt voor de opdrachten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om mee te gaan met de fotomiddag die exclusief is voor de deelnemers van het fotojaar. Deze fotomiddag is op een vrijdagmiddag in het voorjaar, op een centrale lokatie voor de deelnemers.

Aan het einde van het FotoJaar
Ben je aan het einde van het FotoJaar een betere fotograaf geworden? Zeker wel, je bent een jaar lang bezig geweest met fotografie, hebt dingen anders bekeken en weet hoe je een foto moet beoordelen. Daarnaast heb je ook nog eens een prachtig document van een jaar lang fotograferen.

Waarom een workshop volgen bij Mischa de Muynck / HeelHollandFotografeert?
Dat leg ik je hier uit.

Het FotoJaar start enkele malen per jaar. De eerstvolgende editie start op 1 juni 2024 (VOL!) en op 26 oktober 2024.

Veelgestelde vragen over het FotoJaar:

Ja, het maakt namelijk niet uit wat voor camera je hebt. Je zal zien dat de persoon achter de camera belangrijker is dan het materiaal dat je gebruikt.

Ja, dat kan, maar je mist wel de interactie tussen de verschillende deelnemers. Facebook werkt erg fijn om je foto’s te delen en je hoeft zeker niet alles openbaar te zetten. Je kan een account maken op Facebook waar je zo goed als onvindbaar bent. De foto’s van het FotoJaar zet je dan in de besloten groep. Alleen de overige deelnemers kunnen je foto’s dan bekijken.

Ja, dat kan. Stuur me een bericht als je dat wilt, dan regelen we dat.

Dat ben ik dus, ik verzorg de logistiek en inhoud van dit Fotojaar. Ik help je met je vragen die je hebt en begeleid de opdrachten en de middag waar we op stap gaan. Als je iets meer wilt weten dan kan je hier kijken.

Vul het contactformulier even in, dan krijg je een antwoord van me.

Deelname aan het FotoJaar kost eenmalig €159,-. je krijgt daar de 25 opdrachten voor en de 6 video’s. De gezamenlijke dag die we tijdens het FotoJaar organiseren hoort hier ook bij, maar je snapt dat het vervoer en eventuele drankjes tijdens deze dag voor eigen rekening zijn.

In principe kan iedere fotograaf op ieder niveau deelnemen. Je voert namelijk de opdrachten naar eigen (technische en creatieve) kunnen uit. Als je maar zelf zorgt dat je bezig bent, zal je zien dat je sowieso een betere fotograaf bent aan het einde van dit FotoJaar.