Gevorderden cursus fotografie,

Een stap verder met de fotografie

Veel cursisten hebben na de fotocursus voor beginners (de basiscursus fotografie) de behoefte om verder te gaan met de hun fotografie. Speciaal hiervoor bied ik deze gevorderdencursus fotografie aan. Er is ook een vervolgcursus, die ik aanraadt direct na de basiscursus.

Na de basiscursus fotografie (en eventueel de vervolg cursus) ben je op de hoogte van de belangrijkste technische elementen van de fotografie (Sluitertijd, Diafragma en ISO). In deze gevorderdencursus stippen we die nog even aan als dat nodig is, maar we gaan vooral een stapje verder. De cursus staat in het teken van het verbeteren van je fotografie.

Je hebt dus al een basiscursus gevolgd bij HeelHollandFotografeert of bij een andere docent. Ook kan het goed zo zijn dat je jezelf wat zaken aangeleerd hebt wat betreft techniek. Je wilt een stapje verder, je wilt de techniek nog beter begrijpen, maar vooral mooie en interessante foto’s maken.

In deze cursus die gegeven wordt in Middelburg (Cultuurhuis Kuiperspoort) en in Goes (wijkgebouw de Spinne) kijken we samen naar je verbeterpunten in de fotografie. Middels de verschillende fotografische opdrachten verbeter je je eigen fotografie. Dat doen we met theorie en praktijk tijdens de cursusavonden en natuurlijk de korte en langlopende thuisopdrachten. De ene keer zal de opdracht specifieker zijn dan de andere keer. Dat vraagt dus ook wat van de creativiteit en de planning van de cursisten. Betere en mooiere foto’s maak je zeker niet door theorie alleen, je zal moeten doen. Dat doen, doe je voornamelijk zelf bij de thuisopdrachten die in de les worden besproken.

GEVORDERDEN CURSUS FOTOGRAFIE

De cursusavonden zijn globaal vierwekelijks. Na de zomer van 2023 is deze cursus gepland in Middelburg (Cultuurhuis de Kuiperspoort, voorheen ook wel bekend als Kunsteducatie Walcheren) en in Goes. Binnenkort volgen de nieuwe data voor 2024

De beschikbare cursussen. Klik voor meer details over de specifieke data en direct boeken van deze fotocursus voor gevorderden:

Gveorderden cursus fotografie, Goes , data binnenkort
Gevorderden cursus fotografie, Middelburg, data binnenkort

Over de gevorderdencursus fotografie

In deze gevorderden cursus die gegeven wordt in Middelburg en in Goes gaan we middels een fotografische opdracht de grenzen van de fotografie verkennen. De opdrachten zijn zowel langlopend als kort zodat je ieder keer op een ander manier wordt uitgedaagd. De ene keer zal de opdracht specifieker zijn dan de andere keer. Dat vraagt dus wat van de creativiteit en de planning van de cursisten. Natuurlijk hebben we het over de specifieke technische details van de fotografie, maar je bent vaak vrij om die zelf in te vullen.

Tussen de cursusavonden zit ongeveer 4 weken en bij iedere tweede bijeenkomst worden de resultaten van de eerste opdracht besproken door mij en de medecursisten. Met deze feedback op zak gaat je de fotografie dan weer verbeteren. En natuurlijk is het altijd mogelijk om even op gang geholpen te worden met fotografische techniek en tips&trucs. De cursus heeft een beperkt aantal deelnemers van 12 personen.

In deze gevorderden cursus doen we diverse opdrachten die iedere cursist naar eigen kunnen uitvoert. Tegen het einde van de cursus gaan we gezamenlijk een zaterdag of zondag op stap. Dat kan zijn naar een stad, een evenement of bijvoorbeeld een dierentuin. Ook op die dag krijgen de cursisten verschillende opdrachten.

Wil een stap verder in je fotografie? De techniek nog beter beheersen, een eigen stijl ontwikkelen?

Het programma van deze gevorderden cursus fotografie

Deze fotocursus is geschikt voor iedereen die een stap verder wil in de fotografie. Het maakt niet uit of je een spiegelreflex, systeemcamera of een (compact)camera hebt. Als het maar een goede camera is, waarbij je verschillende instelmogelijkheden hebt. Deze cursus bestaat uit 8 avonden (in Middelburg). De tijd tussen de avonden is ongeveer 4 weken zodat je voldoende tijd hebt voor de opdrachten. Daarnaast is er een zaterdag of zondag gepland waar we naar een stad gaan om te fotograferen. In overleg met de deelnemers kiezen we een stad.

Wil een stap verder in je fotografie? De techniek nog beter beheersen, een eigen stijl ontwikkelen?

Duur van de cursus

De cursus is 8 lessen (avond) van 2,5 uur en een zaterdag of zondag (gehele dag). De cursusdata zijn globaal om de vier weken. Kijk voor de precieze data even bij de specifieke cursus.

Wanneer zijn de cursussen

Deze gevorderden cursus fotografie wordt in Middelburg verzorgd op maandagavond. De Startdatum is op 9 oktober 2023. De cursus in Goes is op donderdagavond en start op 5 oktober 2023. Kijk voor de resterende data even bij de specifieke cursus.

Ervaring en materiaal

Een beetje ervaring is een voorwaarde voor deze cursus. Een goede voorkennis is de basiscursus en de gevorderden cursus van HeelHollandFotografeert. Maar ook als je ergens anders een basiscursus hebt gevolgd ben je van harte welkom. Of als je de basis door zelfkennis hebt opgebouwd is het ook prima. Voorwaarde is dat je niet komt met in het geheel geen kennis van de fotografie, het is immers een gevorderden cursus. We gaan tijdens de cursus in op basiszaken als dat nodig is om nog een keer te herhalen

Twijfel je of je voldoende kennis hebt, ik help je graag even verder, neem dan even contact met me op.

Om goed mee te doen met de cursus beschik je over een digitale camera met uitgebreide instelmogelijkheden. Een spiegelreflex of systeemcamera voldoet eigenlijk altijd. De meeste compactcamera’s voldoen ook als je voldoende instelmogelijkheden hebt. Als je twijfelt neem dan vooral contact met me op, ik kan je makkelijk vertellen of je camera geschikt is voor het volgen van deze fotocursus.

De opdrachten die je gedurende deze cursus krijgt zijn behoorlijk goed te doen in de beschikbare tijd, maar het vraagt wel wat inzet en tijd.

Locatie van de basiscursus

In Middelburg wordt de cursus verzorgd in Cultuurhuis Kuiperspoort in het centrum (de Kuiperspoort) van Middelburg. Parkeren kan op verschillende plaatsen redelijk in de buurt. Het NS station van Middelburg ligt op slechts 600 meter lopen. Koffie en thee tijdens de lesavonden is inbegrepen in de cursusprijs. In Goes wordt de cursus verzorgd in wijkgebouw de Spinne. Parkeren is daar makkelijk en gratis. In Goes betaal je in de pauze zelf je drankje bij de bar van de Spinne.

Wat neem je zelf mee

Je neemt natuurlijk je camera mee naar de cursus. Heb je het instructieboekje van je camera, dat is ook handig. Wil je aantekeningen maken tijdens de cursus, dan neem je een pen en papier mee. Je krijgt overigens na iedere les de nieuwe opdracht via de mail toegestuurd.

Wil een stap verder in je fotografie? De techniek nog beter beheersen, een eigen stijl ontwikkelen?

GevoRDERDEN CURSUS FOTOGRAFIE, GOES , DATA BINNENKORT
Gevorderden cursus fotografie, Middelburg, data binnenkort

Alternatief meedoen aan het Fotojaar

Als alternatief voor deze gevorderden cursus fotografie is het ook mogelijk om het Fotojaar te volgen. Bijvoorbeeld als je verder weg woont of niet altijd op de avonden beschikbaar bent. Dit is geen live cursus, maar is een mooie manier om een jaar lang bezig te zijn en in je eigen tijd en tempo de opdrachten uit te voeren. Je krijgt gedurende het jaar 25 opdrachten. Deze worden in een besloten Facebookgroep onderling door de deelnemers besproken en ik zal die ook middels een online video bespreken. Meer informatie over het Fotojaar vind je hier.

Waarom kiezen voor HeelHollandFotografeert?

Natuurlijk zijn er meer fotografen die een fotocursus geven. Er is echter een groot verschil tussen fotograaf zijn en mensen leren fotograferen. De vraag is dus wil je een docent die het er een keertje bij doet of wil je een coach die fulltime bezig is met fotografiecursussen en workshops?

De deelnemers waarderen de cursussen met een 4,9 van 5 sterren op Facebook en een 4,8 van 5 sterren op Trustpilot. Je weet dus zeker dat dit dé cursus is waar je echt wat leert!

Ik ben Mischa de Muynck, de docent van HeelHollandFotografeert. En ik heb inmiddels sinds 2007 aar ervaring als fotografiecoach. Ik heb inmiddels duizenden mensen fotografieles gegeven. Zelf ben ik opgeleid aan de Kunstacademie en ik heb daardoor zicht op zowel het technische als het vormgevende aspect van de fotografie.
Geen droge kost tijdens de lessen, maar praktijkgerichte voorbeelden in begrijpelijke taal. Belangrijk is dat je plezier hebt in de fotografie en ik zorg daar voor!