Lezingen, mentoraten en workshops speciaal voor fotoclubs

Speciaal voor fotoclubs heb ik interessante mogelijkheden om de leden van uw fotoclub op een hoger niveau van fotografie te brengen. Daar zijn verschillende mogelijkheden in verschillende prijsklassen voor beschikbaar.

LEZINGEN & WORKSHOPS:

Wat is een lezing en wat is een workshop?  In de praktijk kan je een workshop van een dag of middag natuurlijk niet in een avond bij een fotoclub stoppen. Een workshop flitsfotografie die ik normaal in een dag verzorg kan ik wel ombouwen naar een interactieve lezing voor de fotoclub.  Dan is er veel minder tijd om zelf te oefenenen zoals je bij de regulieren workshop doet, maar je krijgt wel een heerlijke hoeveelheid tips en trucs. Ik heb verschillende lezingen en workshops beschikbaar maar kan er natuurlijk ook eentje maken die precies bij de club past. Enkele voorbeelden van dit soort avonden zijn:

  • Het bespreken van foto’s in een fotoclub. Hoe doe je dat gefundeerd zowel objectief als subjectief en leer je er als maker en bespreker beiden van.
  • Documentaire fotografie, wat is het en hoe pak je dat aan?
  • Afblijven, auteursrechten in het digitale tijdperk
  • Hebben en houden, over het belang en het hoe van archiveren van je digitale foto’s
  • Over flitsen met je reportageflitser op en van de camera af
  • Automatiseer Lightroom, win tijd, krijg meer structuur en wordt een gelukkigere fotograaf
  • Straatfotografie: Hoe pak je dat aan in een stad en hoe gebruik je een techniek die bijna niemand kent, maar je altijd een technische goede foto oplevert.

Alle presentaties en workshops worden natuurlijk aangepast op het publiek dat aanwezig zal zijn

EEN VOLLEDIGE WORKSHOP

Natuurlijk is het ook mogelijk om de workshops die ik regulier verzorg (zie hier voor een actueel overzicht) ook voor jullie als groep te organiseren. De deelnemers komen dan exclusief van jullie fotoclub. We spreken dan af op welke dag dit mogelijk is. Let wel op, ik hanteer voor verschillende workshops een maximum aantal deelnemers. Dat doe ik om te zorgen dat iedere deelnemer voldoende aandacht krijgt. Ook al jullie mij voor een workshop inhuren heb ik daar ideeën over. Vaak is het mogelijk om iets meer deelnemers te hebben als iedereen elkaar kent, maar je snapt ook dat het niet mogelijk is om met 15-20 mensen een workshop te doen die ik normaal voor maximaal 8 deelnemer verzorg.  Maar overal is vaak een mouw aan te passen

MENTORAAT

Een mentoraat is de persoonlijke begeleiding van (deel van) de deelnemers van de fotoclub. We stippelen vooraf een traject uit voor de deelnemers. Als mentor  kom ik dan verschillende keren langs om de voortgang te bespreken. Het is mogelijk dat alle deelnemers met één thema aan de slag gaan of dat iedere deelnemer met een een eigen, uniek, thema aan de slag gaat. Dit is vaak een intensieve manier van begeleiden en kan bijvoorbeeld leiden tot een expositie of een andere presentatie van het resultaat. Bij grote groepen heb ik de voorkeur om dit uit te voeren met een tweede mentor. Ik heb voldoende mensen in mijn omgeving die daarvoor geschikt zijn. Op die manier kunnen we ook op verschillende manieren naar de resultaten kijken en input geven.

WAT KOST DAT?

Een belangrijke vraag, maar niet zo makkelijk te beantwoorden. Het is allemaal afhankelijk van de dag, de afstand en de hoeveelheid werk die het mij kost. Daarom is het goed om daar eens over te sparren. Onderaan deze pagina vind je mijn contactformulier. Wil dat zo compleet mogelijk in en dan gaan we in overleg over de mogelijkheden. Wil je iets anders dan je hierboven ziet staan? Vraag het gewoon, vaak komen we er uit namelijk.