Lightroom beheer voor professionals en amateurs

Gebruik Lightroom Classic als een PRO!

In deze online cursus gaat het niet over het bewerken in Lightroom, maar over het beheer gedeelte. Want juist daar is veel tijd te winnen door deze geweldige software op de beste manier te gebruiken. Als Lightroomdokter heb ik honderden mensen geholpen met Lightroom en gezien wat er mis gaat en wat er beter en efficiënter kan. Deze online cursus is geschikt voor serieuze amateurfotografen en fotografen die professioneel met hun fotografie bezig zijn.

Moet je wel eens zoeken naar een foto? Ben je langer dan 15 seconden bezig met het importeren van je foto’s? Is Lightroom een zooitje of snap je echt niets meer van de structuur. Staan de foto’s door elkaar?

GRATIS VIDEO’S

Onderaan deze pagina staan vier video’s die onderdeel zijn van deze online cursus. In totaal zijn er 16 lessen met in totaal 24 video’s (totaal ruim 4 uur). Maar middels deze gratis beschikbare video’s krijg je een goede indruk van deze online cursus. 

Online Lightroom beheer voor professionals en amateurs

57,-éénmalige kosten
  • Alles over het beheer van Lightroom Classic
  • Bijna 5 uur informatie om het beheren te beheersen
  • Studeer in je eigen tijd en tempo

In deze cursus laat ik je zien hoe je structuur in je Lightroom catalogus krijgt. Hoe je makkelijk en razendsnel foto’s importeert zonder gedoe en dat ze direct op de juiste plaats staan. Maar ook hoe je werkt met mappen en verzamelingen en die voor jou laat werken in plaats van andersom. Een goede structuur van de Lightroom bibliotheek is niet alleen fijn, je verliest voortaan geen tijd meer. Dus je houdt tijd over om aan andere, leukere, zaken te besteden.

LET OP, deze online cursus gaat alleen over het beheer van je foto’s. Niet over het bewerken. Wil je ook alles weten over bewerken? Kies dan voor deze andere Lightroom Classic cursus. Daar leer je dit beheer gedeelte, maar ook het bewerken van je foto’s.

Alle video’s in deze online cursus bekijk je waar en wanneer jij wilt. Heb je vragen, stel ze dan vooral even aan me. Verderop zie je de verschillende lessen. Een aantal van deze lessen zijn gratis te bekijken. Dan krijg je een goed idee van deze online cursus.

Voor de professionele fotograaf én de amateur die structuur wil in Lightroom

Geen zorgen meer over het beheer van je foto’s

Als je Lightroom beheerst dan weet je hoe fijn dit programma is. Lightroom zorgt ervoor dat je foto’s op een goede plaats staan. Dat ze een logische naam hebben en voorzien zijn van trefwoorden. Ben je wel eens een foto kwijt of moet je lang zoeken om je foto’s terug te vinden? Niet meer als je Lightroom gebruikt. De zoek-methodes van Lightroom die je in deze cursus leert zorgen ervoor dat je niet langer zoekt, maar vindt!
Als Lightroomdokter help ik vaak mensen waar het mis is gegaan. Foto’s zijn niet meer terug te vinden, de catalogus is een zooitje of men is uren en uren bezig omdat de gebruikers niet weten hoe Lightroom werkt. Na deze cursus gaat dat jou zeker niet overkomen. Jij bent de baas over Lightroom en je hebt tijd over voor leuke dingen zoals nog meer fotograferen!

Welke versie van Lightroom heb je nodig?

Het is verwarrend, er zijn meerdere versie van Lightroom. In deze cursus gebruik ik Adobe Lightroom Classic. Dat is de Classic versie die in het maandabonnement zit. Maar de cursus is ook geschikt als je de oude versie van Lightroom 6 nog gebruikt.

Ik heb ook een overzicht gemaakt van de verschillende softwareversies en welke je versie geschikt is om deze cursus te volgen, dat kan je hier bekijken.

Over Mischa en HeelHollandFotografeert

Zelf fotografeer ik al meer dan 20 jaar. Ik heb de kunstacademie afgerond én geef al sinds 2007 fotografiecursussen en workshops. Duizenden mensen hebben inmiddels met veel plezier een cursus, workshop of fotovakantie bij mij gevolgd. De jaren van ervaring in de fotografie én het les geven daarin hebben ook mij veel geleerd. Zelf gebruik ik al sinds één van de eerste versies van Lightroom dit programma.  Ik verzorg al jaren een drukbezochte tweedaagse Lightroom cursus en heb honderden mensen geholpen om hun Lightroomproblemen op te lossen.

Veelgestelde vragen over deze online Lightroom beheer cursus

Ik gebruik De laatste versie van Lightroom Classic. Als je Lightroom versie 6 nog hebt, dan kan dat ook goed. Je zal iets kleine verschillen bemerken dan, maar die zijn minimaal.

Zodra je ingeschreven bent en betaald hebt krijg je  toegang tot het online gedeelte waar je de video’s  kan bekijken. Deze video’s kan je vervolgens onbeperkt bekijken op je computer, tablet of mobiel.

Deze cursus is vooral bedoeld om het maximale uit de Lightroom Classic software te halen. Doe je dat niet, dan kan het goed zijn dat je gewoon goed werkt met Lightroom. Maar de tips die je krijgt in deze cursus zorgen er voor dat je efficiënter gaat werken met Lightroom. Hierdoor win je tijd en verlies je frustratie. Nooit meer foto’s zoeken namelijk, maar foto’s vinden.

Ik adviseer je om even de gratis beschikbare lessen te bekijken. Dan kan je zelf een inschatting maken of je wat kan leren (ik denk het wel).

Dat ben ik dus, de maker van deze online cursus Lightroom. Ik ben aan de kunstacademie opgeleid en verzorg al meer dan 15 jaar fotocursussen en workshops. Duizenden mensen heb ik geleerd om een betere foto te maken. Als je nog meer wilt weten kijk dan hier.

Vul het contactformulier even in, dan krijg je een antwoord van me.

Ja, dat kan! Schrijf je direct in en je kan direct na betaling starten. Dan kan je vandaag nog aan de slag!

GRATIS VIDEO’S

Hieronder staan 4 video’s. Deze video’s zijn onderdeel van deze online cursus, maar deze video’s zijn voor iedereen beschikbaar. Zo krijg je een goed idee van de inhoud van de cursus. In totaal bestaat de cursus uit 26 video’s in 16 lessen. In totaal bijna 4 en een half uur aan materiaal.

Start: Uitleg over de catalogus

De catalogus van Lightroom Classic is het kloppende hart van dit programma. Dit kloppende hart is te vergelijken met de bibliothecaresse van een gewone bibliotheek. In deze video laat ik je dit vergelijk zien. Dit is een belangrijke video, want hier wordt het begrip gemaakt dat je verderop helpt.

Les 09: ruimte besparen met RAW foto’s

Als je in RAW fotografeert dan *kan* je toch nog compressie toepassen en daarmee ruimtewinst behalen. Soms erg aantrekkelijk, want al die foto’s nemen toch veel Gigabytes in. In deze video laat ik je zien hoe je die winst maak en waar dat ten koste gaat.

BONUSLES: Voor mac gebruikers, Time Machine is geen backup!

Veel mac gebruikers gebruiken een Time Machine (TM). Dat is een fijne manier om te zorgen voor een perfecte actuele kopie van je mac. Bij een crash of verlies of diefstal van je mac kan je makkelijk met de TM terug. Echter, TM is geen goede, echte backup en in deze video laat ik zien waarom niet.

BONUSLES: Gebruik van een cloudservice, handig of niet?

Veel mensen gebruiken een cloudservice. Handig voor backup ook…. Maar een cloudservice als Onedrive kan ook zorgen voor een vertraging van de werking van Lightroom. In deze video laat ik zien waarom dat zo is en wat er aan kan doen.