De nieuwe foto-opdracht:

Heel Holland Fotografeert organiseert enkele malen per jaar een nieuwe foto-opdracht. Door mee te doen word je uitgedaagd om te gaan fotograferen en daardoor word je een betere fotograaf. Je kan voor deze opdracht je foto’s inzenden tot en met 28 februari 2017

De foto-opdracht van januari en februari 2017  is:

“Je beste foto van 2016”

Simpel dus, wat is jouw beste foto van 2016? Duik je computer in en zoek je mooiste, meest ontroerende, beste foto’s van 2016 op. Je snapt dat alleen foto’s die in 2016 gemakt zijn mee mogen doen. Vooruit, als je een beste foto maakt in januari of februari van 2017 dan mag die ook mee doen. Maar niets van voor 2016 hoot!

Enkele voorbeelden uit mijn eigen archief:

Wat kan je winnen met deze opdracht?
Iedere keer wordt er eeuwige roem weg gegeven en ook jij kan die ‘winnen’. Iedere keer wordt er echter één winnende foto uitgekozen. De maker van deze foto krijgt zijn of  haar winnende foto afgedrukt en ingelijst thuis gestuurd. Deze maandelijkse prijs wordt mogelijk gemaakt door Shoot and Hang. Verder is het meedoen al een beloning op zich. Door mee te doen en kritisch te zijn op je eigen foto’s zal je betere en mooiere foto’s maken.

De keuze van de foto’s
Als de inzendtermijn (t/m 28 februari) voorbij is, maak ik een selectie van de 10 beste inzendingen. Deze selectie plaats ik dan in een gallery op deze website. Je krijgt bericht als jouw foto wordt geplaatst in de gallery.
De winnende foto wordt als volgt gekozen. De 10 beste foto’s krijgen punten van twee leden van een vakjury en een publieksjury. De vakjury bestaat uit Mischa de Muynck van HeelHollandFotografeert en To Baaten van Shoot and Hang. Zij geven de 10 uitgekozen foto’s elk een punt van 1-10. Het publiek kan door middels van ‘likes’ hun stem geven aan de foto’s. De foto met de meeste likes krijgt dan 10 punten, de foto met de minste ‘likes’ krijgt er 1. Het gemiddelde van het publiek én de vakjury geeft de uitslag van de winnende foto.

Wat zijn de ‘spelregels‘?

– De foto moet in 2016 (of januari/februari 2017) gemaakt zijn. Dus niet te ver terug in je archief.
– bewerkingen aan foto’s zijn toegestaan. Liever geen kaders. Watermerken maken je foto meestal niet mooier, hou daar dus rekening mee.
– je levert maximaal 2 foto’s per maand-opdracht in. Kill your darlings…
– je foto (jpg) is maximaal 2 MB groot en bij voorkeur 1200 pixels aan de langste zijde (hoe je dat doet lees je hier)
– je geeft bij het inzenden je volledige naam op
– je bent het eens met de algemene voorwaarden
– uiterste inleverdatum: 27 februari 2017!

Een foto uploaden

 

Spam-controle

Reacties

Reageer